preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > O školi  > Dan škole
Dan škole

 

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji i čitatelji ove poruke,

                povodom Dana škole 27. 4. ove godine obilježavamo 29 godina srednjoškolskog obrazovanja na području Grada Zlatara. Sve je započelo 1991.g. gimnazijskim odjeljenjima u prostorijama osnovne škole pod pravnim okvirom Srednje škole Konjščina.

                Status samostalne ustanove škola dobiva 1996.g. te ove godine obilježava 24. rođendan. Istovremeno se širi te se uz opću gimnaziju uvodi i program upravnih referenata, zatim tehničara PT prometa i tehničara za računalstvo.Program tehničar za logistiku i špediciju zamjenjuje program tehničara PT prometa.

                Broj razreda, učenika i djelatnikaraste, dolazi do nedostatka prostora u Osnovnoj školiu Zlataru pa Ministarstvo znanosti i obrazovanja 1998.g. kupuje prostor bivše tvornice i adaptira glavnu zgradu u školski prostor uz suradnju Krapinsko-zagorske županije i Grada Zlatara. Preseljenje u nove prostore ostvareno je u 9. mjesecu 2000.g.

                I opet gužva u prostoru. Nastavlja se adaptacija i rekonstrukcija drugog dijela poslovnog prostora u višenamjenski prostor, knjižnicu i specijalizirane učionice. Radovi su završeni 2015.g. pa novi višenamjenski prostor s galerijama postaje središnji dio naše škole za održavanje izložbi, sajmova i druženja.Ono što nedostaje jest uređena sportska dvorana. Na potezu su Grad Zlatar i Krapinsko-zagorska županija kao osnivač naše škole. Uređenje, odnosno adaptacija školske dvorane ili pak gradnja nove gradske sportske dvorane dvojba je koja se nameće već više godina i još nema konačnog rješenja koji bi Grad Zlatar prezentirao kao projekt za realizaciju. 

                Kroz školu je prošlo preko 2000 učenika, ostvareni su značajni rezultati na natjecanjima i smotrama svih razina. Održane su brojne izložbe, manifestacije i humanitarne akcije. U statusu Eko škole ostvareni su brojni projekti u zaštiti okoliša. U europskim projektima stjecala su se brojna iskustva i vještine. Kada bismo nabrajali pojedinačno sve aktivnosti, bio bi to poprilično dug, dug  popis. U našoj arhivi čuvaju se brojne vijesti, fotografije učenika, nastavnika i ostalih zaposlenika te gostiju koji su posjetili našu školu, a od kojih neke možete vidjeti i na našoj web-stranici povodom Dana škole.

                 Ove godine svakodnevno u našoj školi boravi 406 učenika, oko 65 nastavnika i ostalih zaposlenika. Opet je gužva, dvije smjene, strka – život… smijeh… suze… galama… tišina – ali to je naša škola. Ovih dana tišina. Čuje se samo hod dežurnih osoba. Gotovo sve aktivnosti oko nastave i administracije preseljene su u virtualni svijet i rad od kuće. Korona virus, pandemija, zabrana kretanja, karantena, Loomen, virtualne učionice i virtualna zbornica riječi su koje čine stvarnost našeg svakodnevnog života. No, ne damo se, borimo se i nadamo seda ćemo se što prije vratiti u normalu i svakodnevicu –škola,sjednice, učenje,prepisivanje,šalabahteri,završni ispiti,matura, Baza…

                I na kraju, uz obilježavanje našeg Dana škole u virtualnom svijetu, svima nama želim ponajprije zdravlja, a onda i uspjeha u daljnjem radu s iskrenom željom da nas vodi moto naše Škole:

                           „Čovjeka čini velikim – samo njegovo djelo“ .

 

                U Zlataru travanj 2020.                  Ravnateljica

                                                             Zdenka Rogina,dipl.iur.

 

OSNIVANJE SAMOSTALNE SŠ ZLATAR - FOTOPOGLED

kratak fotopogled

 

PODSJETNIK NA EKOIZLOŽBE IZRAĐIVANE ZA DAN ŠKOLE U ZADNJIH NEKOLIKO GODINA....

Ekoizložbe - podsjetnik

DAN ŠKOLE 2021.

Drage učenice, dragi učenici - bivši i sadašnji, drage djelatnice i djelatnici- bivši i sadašnji, povodom Dana škole pozivamo vas da prolistate prezentaciju "Vrijeme ide, uspomene ostaju - Fotoarhiva školskog života 2012. - 2021." i prisjetite se lijepih trenutaka provedenih u našoj školi.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju