2021-04-29 08:59:45

LiDraNo 2021. – VENI, VIDI, VICI!

Upravo uoči ovog tjedna u kojem Srednja škola Zlatar obilježava 25. obljetnicu svojeg postojanja, ali i bogate tradicije sudjelovanja na državnim natjecanjima i smotrama, naši su se učenici još jednom zlatnim slovima upisali u njenu knjigu uspjeha.

Već je svima dobro poznato da se Smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo – i Srednja škola Zlatar „vole“ i da naši učenici, gimnazijalci, ali i strukovnjaci, već dugi niz godina postižu zapažene uspjehe na toj smotri u kojoj nema osvajanja prvog, drugog ili trećeg mjesta, ali koja ima natjecateljski karakter i svi sudionici žele ući u društvo odabranih, najboljih… Oni dobivaju priliku predstaviti se i istaknuti svojim radom ili nastupom i na državnoj razini te ne pamtimo školsku godinu da se u tom probranom društvu nije našao barem jedan naš učenik! S ponosom se sjećamo mnogih naših bivših učenika te njihovih radova i nastupa, a ove je godine, učenicima i mentorima iznimno teške, čak troje naših učenika (od četvero predloženih na županijskoj razini, u svima trima kategorijama) zablistalo na državnoj Smotri LiDraNa koja će ostati zapamćena i kao prva online smotra u povijesti te manifestacije.

Izazova je bilo mnogo, ali naši su učenici pokazali da su najbolji kad je najteže! Oni su:

Ema Juras (3.g) – literarni rad „Konačno bez Gregora“, mentorica: Ivančica Tomorad (Ana Miklošić),

Matija Varga (3.lt) – novinarski rad (intervju) „Prvi me put netko vidio golog, a mene je proganjalo jesam li koga zarazio“, mentorica: Kristina Belko-Krsnik,

Dorijan Čvek (3.lt) – pojedinačni scenski nastup (kazivanje poezije - S. Petrović, „Pesjovita“), mentorica Kristina Belko-Krsnik.

Oni su oduševili sve sudionike, a posebno članove prosudbenih povjerenstava; sve redom istaknute i poznate osobe iz našeg javnog prostora (književnike, glumce, novinare…) koji su na okruglim stolovima nakon održanih prezentacija radova i pojedinačnih nastupa  imali samo pohvalne riječi za naše učenike (bez ikakvih kritika, sugestija, savjeta…koji obično slijede nakon pohvala)!  

Čestitamo Emi, Matiji i Dorijanu te njihovim mentoricama, s nadom da ćemo i sljedeće godine, ali u Primoštenu, ponovno osvjetlati obraz naše škole.

Emin literarni i Matijin novinarski rad možete pročitati na priloženoj poveznici, a  nastup Dorijana, nasljednika naše nezaboravne Barbare Milički, objavit ćemo uskoro, kad bude dostupan.

literarni rad

novinarski rad

 


Srednja škola Zlatar