2020-02-12 18:38:46

Gostovanje u emisiji 'Veterani mira'

U subotu, 8. veljače 2020. god., naše učenice Tamara Ožvald  i Marta Prugovečki iz 4.g2 razreda u pratnji prof. Snježane Švaljek gostovale su u emisiji „Veterani mira“ na HTV-u.  Zajedno s gospodinom Radmilom Pavalićem, tajnikom udruge UVSPDR Baruni iz Stubičkih Toplica, prezentirale su projekte u kojima naša škola surađuje sa spomenutom udrugom.

        

Naime, u sklopu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu, članovi udruge već nekoliko godina drže predavanja na temu Domovinskog rata učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda Srednje škole Zlatar, pridonoseći tako boljem razumijevanju te teme.

Osim spomenutih predavanja naši učenici već nekoliko godina sudjeluju i u likovno-literarnom natječaju „Promicanje istine o Domovinskom ratu“, pa su tako Tamara i Marta prošle školske godine osvojile prve nagrade na spomenutom natječaju. Ove godine Tamara je osvojila četvrtu nagradu za literarni rad, a Marta posebnu nagradu kao učenica koja je tri puta sudjelovala na natječaju. Pritom valja spomenuti da njezin rad, za koji je prije dvije godine osvojila treće mjesto,  krasi zahvalnice udruge UVSPDR Baruni kao logo.

Osim spomenutih učenica, ove će godine nagrade i priznanja za sudjelovanje u likovno-literarnom natječaju dobiti i Laura Završki, 1.g, te Elena Matejaš, 2.u, pod mentorstvom profesorice Marine Rod Kralj, dok je mentorica Tamari Ožvald bila prof. Ivančica Tomorad.

Tamarinu pjesmu Brat možete pročitati na poveznici.

Snimku emisije možete pogledati na poveznici HRT-Veterani mira-O projektima UVSPDR "BARUN"


Srednja škola Zlatar