2019-12-06 12:01:20

USUSRET BOŽIĆU...

Blagdani su vrijeme kojem se svi vesele. Tada je sve čarobno, baš kao u bajci. Našom školom već se širi svjetlost lampica, a zvukovi božićnih pjesama samo što ne odzvanjaju hodnicima.

Srca su nam svima ispunjena radošću, ljubavlju i toplinom. Vrijeme provodimo s onima koje volimo, s ljudima koji nas čine sretnima. Nesebično poklanjamo ljubav i dobrotu, pomažemo jedni drugima, brinemo se jedni za druge. Našim domovima i našom školom šire se smijeh i veselje i sve nas veže čvrsta nit zajedništva.

Sretni smo jer imamo krov nad glavom, toplinu doma, radost obitelji i zajedništvo prijatelja. Nažalost, mnogi tvoji vršnjaci to nemaju. No, to ne znači da im ne možemo, barem nakratko, vratiti osmijeh na lice. Kako bismo im pokazali da nisu sami i da mislimo na njih, pozivamo te da se uključiš u akcije koje se ovih dana odvijaju u našoj školi. Malim, prigodnim poklonom nekome možeš uljepšati ovo blagdansko vrijeme. Akcijom „Svim na zemlji mir, veselje“ prikupljaju se pokloni za nezbrinutu djecu u domu u Hrvatskom Leskovcu. Pokloni se prikupljaju ispod bora do 16. prosinca 2019. Osim ove, u školi se provodi i Caritasova akcija „Za 1000 radosti“. Moto Caritasa ove je godine „Probudi dobro u svijetu“. Neka to bude i tvoj moto, neka dobrota krene od tebe.

Zapamti, činiti dobro i biti plemenit vrlina je sretnih i zadovoljnih ljudi.

 


Srednja škola Zlatar