preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
Vijesti

Dan sigurnijeg interneta – Tjedan sigurnijeg interneta u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Vesna Pisačić, 14. 2. 2020.

Dan sigurnijeg interneta – Tjedan sigurnijeg interneta u Srednjoj školi Zlatar
 
                             

Srednja škola Zlatar je ove godine čitavi tjedan (10.02.-14.02.) posvetila sigurnijem internetu.
Na sam Dan sigurnijeg interneta učenici su rješavali online kviz za djecu i mlade, mogli su pogledati izložbu plakata u višenamjenskom prostoru škole. Razrednici, psihologinja i pedagoginja su na satovima razrednih odjela razgovarali na temu sigurnijeg interneta. Nastavnici informatike/računalstva su na svojim satovima obrađivali teme vezane uz sigurnost na internetu, razgovarali s učenicima za što najčešće koriste internet, o dobrim i lošim stranama interneta te kakav bi internet oni željeli. Nakon toga su učenici u alatu Canva izrađivali digitalne plakate i infografike koje se mogu vidjeti na mrežnoj stranici Tjedan sigurnijeg interneta.
Mrežnu stranicu su izrađivali članovi web grupe pod vodstvom prof. Vesne Pisačić. Na stranici se nalaze poveznice na filmove, korisne web stranice s temama vezanih uz probleme i sigurnost na internetu te digitalne plakate i  plakate s izložbe.
Stranicu su koristili razrednici kako bi se bolje pripremili za sat razrednog odjela, na temu sigurnijeg interneta.
Stranica se još uvijek dopunjuje i nadograđuje jer su neke od aktivnosti još u tijeku do kraja tjedna.
Plakate za izložbu u višenamjenskom prostoru su radili razrednici sa svojim učenicima. Na plakatima se može pročitati što učenici misle o dobrim i lošim stranama interneta, o dobrim i ložim stranama društvenih mreža, te kakav bi internet ustvari željeli. Mogu naučiti kako prepoznati e-nasilje i što ako netko objavi njihove privatne fotografije ili video na internetu. Mogu provjeriti boluju li od selfitisa i jesu li digitalni domorodci ili digitalni imigranti. Mogu pročitati priče o hrvatskim naivcima.

Također smo ispisali i izložili digitalne plakate koje su učenici radili na nastavi s nastavnicima Anom Stinčić, Stjepanom Pisačićem, Dubravkom Čubekom, Damjanom Zagorcem i Vesnom Pisačić.

Psihologinja Marija Vragović je s 2. razredima na satovima SRO-a obrađivala teme 'Elektroničko seksualno nasilje' i 'Zaštita od seksualnog elektroničkog nasilja', kao dio projekta SNEP program kojeg je izradila Ženska soba. Naša škola se uključili u implementaciju programa.

Razrednici ostalih razreda su tokom tjedna, za vrijeme SRO-a razgledali izložbu plakata, u učionici su pogledali neke od ponuđenih filmova i porazgovarali o temama vezanim uz opasnosti i sigurnost na internetu.

Učenici naše škole su predstavili svoj video uradak pod nazivom 'Reagiraj na nasilje!'. Video su su izradili učenici koji su sudjelovali na kreativnim radionicama izrade videa tijekom svibnja i lipnja 2019.  u Centru za mlade KZŽ u sklopu projekta #alarmirajse. Autori videouratka su Matija Varga, Blaž Stužić i Karlo Preis. Video se može pogledati na poveznici.

Svi materijali korišteni na nastavi informatike, satovima razrednika i učenički radovi nalaze sa ne poveznici

https://sites.google.com/view/tjedansigurnijeginternetata/po%C4%8Detna-stranica

 

 
Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju