preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
vijesti

Donacija knjiga našoj školskoj knjižnici

Autor: Silvija Dedović, 14. 11. 2019. 11:56

      Dana 14. studenoga gospođa Ana Ledinski iz Zlatara darovala je našoj knjižnici dio knjiga iz svoje privatne zbirke. Ovim putem još jednom zahvaljujemo gospođi Ledinski na vrijednom daru.

 [više]

Max sucht den Superstar II

Autor: Stela Markulin, 11. 11. 2019. 14:10

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 8. studenog 2019. održan je Max sucht den Superstar II, talent show na njemačkom jeziku natjecateljskog karaktera. Srednju školu Zlatar predstavljali su učenici Nikola Biškup, 3.g1, i Lana Orsag, 3.g2, s rap izvedbom Mit freundlichen Grüßen. Svojim originalnim nastupom Nikola i Lana osvojili su srca publike.

Natjecale su se 22 škole iz cijele Hrvatske, a prvo mjesto osvojila je Srednja škola Ivanec.

Mentorica našim učenicima bila je profesorica njemačkog jezika Nataša Krajačić.

 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U UTORAK, 12.11.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 11. 11. 2019. 13:23

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 12.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni, osim za 4.g1 razred za koji se nastava organizira u jutarnjoj smjeni prema dogovoru sa nastavnicom matematike.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u srijedu, 13.11.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 7. 11. 2019. 07:35

Patrik Kebet, učenik 2. r razreda, sudjelovao je na Svjetskom natjecanju u streetworkoutu koje je održano 12. listopada 2019. u Novom Sadu u Srbiji.  Svjetski kup organizirala je Europska Street Workout organizacija “The right side of the street” u suradnji s Europskom prijestolnicom mladih (OPENS 2019 - Omladinska prestolnica Evrope Novi Sad). Patrik je osvojio tri srebrne i jednu brončanu medalju. Od srca čestitamo!

 [više]

Besplatno cijepljenje protiv HPV-a

Autor: Marija Vragović, 7. 11. 2019. 07:33

Zavod za javno zdravstvo poziva sve učenike koji su zainteresirani za cijepljenje protiv HPV-a, a nisu se  cijepili da se jave liječniku školske medicine na broj telefona 049/467-152 (kućni 107) i dogovore cijepljenje u prostorijama Doma zdravlja Zlatar. Cijepljenje je besplatno i nije obavezno, na dobrovoljnoj je bazi te se potrebno naručiti. Cijepljenje je moguće obaviti do 1.1.2020. godine.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U ČETVRTAK, 07.11.2019. GODINE.

Autor: Natalija Bingula, 6. 11. 2019. 13:05

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u četvrtak,  07.11.2019. godine nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI/STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA - PARTNERIMA U PROJEKTU "BALTAZAR 4" ZA ŠK. GOD. 2019/2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Natalija Bingula, 5. 11. 2019. 14:06

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu "Baltazar 4" za šk. god. 2019/2020. koji možete vidjeti pod više.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U SRIJEDU, 06.11.2019. G.

Autor: Natalija Bingula, 5. 11. 2019. 13:09

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 06.11.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti informacije će se objaviti na web stranici škole.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u četvrtak, 07.11.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

TERENSKA NASTAVA VUKOVAR - VUČEDOL - ĐAKOVO

Autor: Natalija Bingula, 5. 11. 2019. 12:25

Učenici 4.g1 i 4g2 razreda utorak, 29 listopada proveli su na Terenskoj nastavi Vukovar - Vučedol – Đakovo.  Prema Vukovaru krenulo se u ranim jutarnjim satima. Učenici su obišli mjesta stradanja iz Domovinskoga rata; vukovarsku bolnicu, Ovčaru i Spomen dom na Ovčari, Memorijalno groblje. U prekrasnom Muzeju vučedolske kulture dobili su uvid u našu bogatu povijest razdoblja eneolitika. Posjetili su i Dom hrvatskih branitelja te dvorac Eltz u kojem je smješten Muzej grada Vukovara. Na povratku, u Đakovu su razgledali poznatu đakovačku katedralu. Realizaciji ove poučne terenske nastave iz Povijesti i Geografije  financijski je doprinijela Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“ te joj na tome zahvaljujemo.

 [više]

OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVIH SVETIH

Autor: Natalija Bingula, 28. 10. 2019. 14:11

Poštovani učenici, roditelji i djelatnici,

Obilježavanjem blagdana Svih svetih prisjećamo se onih koji više nisu s nama, njima odajemo pijetet i zahvaljujemo njihovu doprinosu našim životima.

Ovaj blagdan podsjeća nas na prolaznost i kratkotrajnost života koji prožima prošlost, sadašnjost i budućnost. Podsjeća nas na činjenicu da je prošlost nepovratna, sadašnjost prolazna, a budućnost nepredvidiva.

Sjećanje na one koji su nas napustili i s nama su samo u mislima i molitvama neka nam svima bude motiv da cijenimo život i uživamo u njemu.

OBAVIJEST – JESENSKI ODMOR

Obavještavaju se učenici da 30. listopada 2019. godine počinje jesenski odmor koji traje do 31. listopada 2019. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak 04. studenog 2019. godine prema rasporedu objavljenom na web stranici škole.

 [više]

Obilježavanje Europskog dana pravosuđa 2019. „Dan otvorenih vrata“ – 25. listopada 2019. godine

Autor: Natalija Bingula, 28. 10. 2019. 10:37

U sklopu Europskog dana pravosuđa koji se tradicionalno obilježava 25. listopada, a koji je ustanovljen 2003. godine, države članice Vijeća Europe tradicionalno obilježavaju Dan otvorenih vrata.

Općinski sud u Zlataru također je obilježio Dan otvorenih vrata te su naši učenici 4.u razreda s nastavnicom pravne skupine predmeta Ivankom Ferišak, nastavnicom Anom Hudi i tajnicom Natalijom Bingula posjetili Sud.

Učenici su imali priliku obići prostorije suda, informirati se o načinu rada na sudu (zaprimanje spisa, dodjela spisa u rad, izrada odluka, otpremanje spisa), sudjelovati u predstavljanju eSpisa i eOglasne ploče suda te postavljati pitanja vezana za rad suda i njihovim pravima i dužnostima vezanima uz ostvarivanje prava na sudsku zaštitu.

Više slika u fotogaleriji. 

 [više]

Zasadi drvo, ne budi panj!

Autor: Stela Markulin, 25. 10. 2019. 17:20

Učenici trećih razreda danas su, 25.10.2019., ostvarili krajnji cilj zajedničke sadnje drveća u cijeloj Republici Hrvatskoj u sklopu akcije „Kolektivna sadnja drveća u cijeloj Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.“

Cilj akcije bio je potaknuti učenike, građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji zasade što više stabala kako bi pridonijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Naša škola dobila je donaciju sadnica od Šumarije Zlatar, kojoj se ovim putem zahvaljujemo, te smo zajedničkim snagama zasadili 2 sadnice magnolije u dvorištu škole. Ostavljeno je mjesta i za buduće generacije koje će se moći uključiti u akciju i na taj način slijediti primjer učenika koji su danas posadili drveća.

Hvala svim učenicima koji su sudjelovali i pridonijeli pogledu na vrijednost biljnog život te tako postali uzor u društvu.  

Akcija ne završava danas, nego će učenici tijekom rasta magnolije brinuti o njoj i njegovati je na ispravan način. Budući da akcija traje još dva dana, nadamo se da će naš primjer poticajno djelovati i na ostale građane te da će ih potaknuti na sadnju biljaka na njihovim prostorima.

Više slika u fotogaleriji.

 [više]

Prva Nagrada Gjalski učenici Srednje škole Zlatar

Autor: Stela Markulin, 25. 10. 2019. 15:07

Ivona Piščak, učenica 3.g2 razreda naše škole, pobjednica je ovogodišnjeg literarnog natječaja Nagrada Gjalski.  Njezinu humoresku Branje stručno povjerenstvo proglasilo je najboljim od 26 pristiglih radova srednjoškolaca iz devet škola Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Na svečanoj dodjeli Nagrade (24. listopada u Gimnaziji A. G. Matoša u Zaboku) interpretacijom svojega kajkavskoga teksta Ivona je oduševila i publiku i žiri.

U Srednju školu Zlatar ide i druga pohvala stručnoga povjerenstva i to učenici 1.g razreda Lauri Završki za literarni rad (Ne)običan susret.

Čestitamo Ivoni i Lauri i njihovim mentoricama profesoricama Tomorad i Rod Kralj!

Nagrađene radove možete pročitati na mrežnoj stranici škole (Stvaralaštvo).

Više slika u fotogaleriji.

 [više]

DAN KRUHA U SŠ ZLATAR UZ ZVUKE "MAMICE SU ŠTRUKLE PEKLI"....

Autor: Silvija Dedović, 25. 10. 2019. 09:13

     U petak, 25. listopada, obilježili smo Dan kruha u našoj školi. 

     Svi smo se zabavili uz prigodnu glazbu na temu hrane i  odlične kolače i krušne proizvode koje su ispekle vrijedne mame i bake naših učenika. Ovim im putem od srca zahvaljujemo na uloženom trudu.

      Učenici 1.r i 1.g razreda u suradnji s profesoricom Marinom Rod Kralj, a u sklopu programa škole za život, izradili su prigodne kuharice "Tak je to moja babica delala" i "Darovi Zagorja" koje su izložene na stolovima sa kolačima.

Više slika u fotogaleriji.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U ČETVRTAK 24.10.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 23. 10. 2019. 12:31

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u četvrtak,  24.10.2019. godine nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U SRIJEDU, 23.10.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 22. 10. 2019. 14:28

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 23.10.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti informacije će se objaviti na web stranici škole.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u četvrtak, 24.10.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U UTORAK 22.10.2019.

Autor: Natalija Bingula, 21. 10. 2019. 12:57

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u utorak,  22.10.2019.  nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PONEDJELJAK, 21.10.2019. GODINE

Autor: Natalija Bingula, 18. 10. 2019. 12:59

Obavještavaju se roditelji i učenici da se dana 21.10.2019. godine zbog održavanja štrajka prosvjetnih djelatnika ne može organizirati nastava u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti informacije će se objaviti na web stranici škole.

Prema sadašnjem stanju stvari, nastava u utorak, 22.10.2019. godine će se održati prema redovnom rasporedu.

 [više]

DAN KRAVATE U SREDNJOJ ŠKOLI ZLATAR

Autor: Silvija Dedović, 18. 10. 2019. 10:58

POPODNEVNA SMJENA

 

 

Više slika u foto-galeriji.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 17. 10. 2019. 16:07

U Svetom Ivanu Zelini je u nedjelju 6. listopada održano natjecanje kadeta u savate boksu po assaut (aso) verziji na kojem je naš učenik i stariji kadet u ovom sportu Lovro Brezovečki, 1.r osvojio zlatnu medalju.

Čestitamo!

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U UTORAK 15.10.2019.

Autor: Martina Škof Sviben, 14. 10. 2019. 13:23

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u utorak 15.10. 2019. god. nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE DANAS, U PONEDJELJAK 14.10.2019.god.

Autor: Martina Škof Sviben, 14. 10. 2019. 08:26

Obavještavaju  se roditelji i učenici da se danas, u ponedjeljak 14.10.2019. g. nastava u popodnevnoj smjeni neće održati, jer nije moguće organizirati nastavu.

O daljnjem nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 11. 10. 2019. 15:29

Učenik 1.r razreda Lovro Brezovečki svakog vikenda diše punim plućima.  Lovro je aktivni član "Hrvatskog planinarskog društva Javor" - Zlatar Bistrica. U zadnjih jedanaest godina osvojio je sljedeća priznanja Hrvatskog planinarskog saveza: brončanu značku za osvojenih 25 planinarskih vrhova Hrvatske, srebrnu značku za osvojenih 50 planinarskih vrhova Hrvatske,  zlatnu značku za osvojenih 75 planinarskih vrhova Hrvatske,  posebno priznanje za osvojenih 100 planinarskih vrhova Hrvatske. Popeo se  na sve najviše vrhove Hrvatske : Dinara - vrh Sinjal 1831mnv , Biokovo - Sveti Jure 1762mnv , Velebit - Vaganski vrh 1757mnv , Velebit - Sveto brdo 1752mnv , Velebit - Paklenica poznati vrh Anića Kuk , Gorski Kotar - Risnjak 1528mnv , Gorski Kotar - Klek 1182mnv itd.  U zadnje vrijeme sve više planinari u Sloveniji zbog atraktivnijih i zahtjevnijih vrhova. Od značajnijih vrhova popeo se na Mangart s 2679mnv i Malu Majstrovku s 2336mnv.

Čestitamo Lovri na dosadašnjim uspjesima i veselimo se sljedećim osvajanjima!

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE U PONEDJELJAK 14.10.2019.

Autor: Martina Škof Sviben, 11. 10. 2019. 13:05

Prema redoslijedu utvrđenom od strane Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u ponedjeljak, 14. listopada 2019. štrajkat će zaposlenici školskih ustanova između ostalih i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Obavještavaju se roditelji i učenici da se zbog najave štrajka zaposlenika Srednje škole Zlatar u ponedjeljak, 14. listopada.2019. nastava u jutarnjoj smjeni (1. i 3. razredi) neće održati.

Poslijepodnevna smjena (2. i 4. razred) bit će obavještena u ponedjeljak, 14. listopada. 2019., a nakon utvrđivanja da li je moguće organizirati nastavu.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE SUTRA, U PETAK 11.10.19.

Autor: Martina Škof Sviben, 10. 10. 2019. 12:37

Obavještavaju  se roditelji i učenici da će se sutra, u petak 11.10. nastava odvijati u obje smjene prema utvrđenom rasporedu sati, jer škole s područja Krapinsko-zagorske županije nisu sutra u štrajku.

O nastavku štrajkaških aktivnosti te redoslijedu županija u kojima će se odvijati štrajk informacije će se objaviti na web stranici škole.

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE ZBOG ŠTRAJKA

Autor: Martina Škof Sviben, 10. 10. 2019. 09:49

               Zbog današnjeg održavanja štrajka, u prijepodnevnoj smjeni  nastava se neće održavati. Učenici su pozvani da se uz tihi rad zadrže u školskim prostorima, a onih koji stanuju u blizini ili imaju prijevoz mogu odlučiti po svom izboru.

                Zbog održavanja štrajka danas u poslijepodnevnoj smjeni nastava se neće održati.

                 Za sutra, petak 11.10. 2019.g. informacija o održavanju nastave objavit će se danas  u vremenu od 12,00 do  13,00 sati,  odnosno odmah nakon  što sindikati objave popis županija koje su sutra u štrajku.

                Za sve informacije možete se obrati na e-mail ss-zlatar@kr.htnet.hr  ili ravnateljici Zdenki Rogina na broj telefona 049-467 169 ili mob 099564-5002.

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 7. 10. 2019. 15:59

U Varaždinu je u subotu 28. rujna 2019. održan Croatia savate open za klubove. U konkurenciji klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije, nastupio je i Savate klub Kobra Marija Bistrica čiji su borci učenici naše škole Filip Čukman, Mateja Milošić i Lovro Brezovečki. Filip Čukman, senior u finalu je pobijedio borca iz Mađarske i osvojio zlatnu medalju, a pridružio mu se i Lovro Brezovečki, stariji kadet koji je također osvojio zlatnu medalju. Srebro je osvojila juniorka Mateja Milošić.

 [više]

Nastavnica Vesna Pisačić među 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika

Autor: Marija Vragović, 7. 10. 2019. 11:01

Na međunarodni Dan učitelja, 05. listopada, po prvi put su dodijeljene  nagrade najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Jedna je od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2018./2019 je i naša nastavnica informatike Vesna Pisačić. Nagradu joj je na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Nastavnica je nagrađena za mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, održana predavanja na županijskoj i državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, autorstvo obrazovnih sadržaja, sudjelovanje na međunarodnim projektima, organiziranje javnih događaja te uređivanje školske mrežne stranice.

Uspjehu Škole u cjelini doprinose i nastavnici koji su promovirani u zvanje nastavnika-savjetnika i nastavnika-mentora. Srednja škola Zlatar ponosi se svojim  zaposlenicima čija znanja doprinose i uspjesima naših učenika.

Tako su dosada u zvanje nastavnika-savjetnika napredovali: Diana Javorek, Vladimir Klapač, Božena Palanović, Mladen Pavetić, Vesna Pisačić, Stjepan Pisačić, Goran Šalika i Ivančica Tomorad.

U zvanje nastavnika-mentora napredovali su: Martina Bistrović, Jasna Buljan, Dubravko Čubek, Iskra Joć, Nataša Krajačić, Astrid Milunović, Anita Pavlek, Tomislav Pavlek, Davorka Pelko, Saša Peričak, Jasna Polanović, Bojan Rogina, Srećko Sviben i Damjan Zagorec.

 [više]

IZNIMAN USPJEH MAČANSKIH MAŽORETKINJA

Autor: Stela Markulin, 4. 10. 2019. 12:41

Mačanske mažoretkinje „Alina“ i Zlatarbistričke mažoretkinje prošloga su vikenda sudjelovale na MWF -international GRAND PRIX of Majorette Sport, međunarodnom natjecanju mažoretkinja, održanom u ruskom Saint Petersburgu.

Mačanske mažoretkinje “Alina” kući su se vratile s tri zlata, jednim srebrom te diplomama za 5. i 6. mjesta. Iznimno smo ponosni na naše učenice, Ivonu Habuš iz 4.g1 razreda i Leu Rizman iz 1.u razreda, koje su kao aktivne članice mačanskih mažoretkinja nastupile na spomenutom natjecanju i postigle odlične rezultate.

Zlatarbistričke mažoretkinje – seniorke su pak osvojile brončanu medalju u mini pom pon kategoriji te četvrto mjesto u mini mixu. Zbog toga smo vrlo ponosni na naše učenice, Lauru i Marcelu Čehulić iz 4.g2 razreda, jer su kao dio tima Zlatarbistričkih mažoretkinja postigle zapažene rezultate.

Čestitamo na uspjehu!

    

 [više]

Lastinim putevima 2019.

Autor: Stela Markulin, 1. 10. 2019. 17:41

U subotu, 28. rujna 2019., u sklopu manifetacije Dani kajkavskih riječi, održana je četvrta po redu rekreativna MTB i trail utrka pod nazivom "Lastinim putevima 2019." na brdu Puljek u Zlataru. Natjecatelji su mogli snage odmjeriti na biciklu vozeći 23 km kružne staze prema Ivanščici ili trčeći 8.5 i 20 km duge dionice. 

Svoj doprinos utrci dale su i učenice Srednje škole Zlatar. One su u pratnji profesora Tjelesne i zdravstvene kulture, Darka Škrleca, tijekom održavanja utrke natjecateljima osiguravale vodu za osvježenje na stanici za okrepu. 

Sudjelovanjem u organizaciji utrke učenici Srednje škole Zlatar i njihovi profesori Tjelesne i zdravstvene kulture obilježili su Europski dan sporta. 

 

 [više]

Uspjeh zlatarskih učenika i nastavnika na projektu CRISS

Autor: Vesna Pisačić, 1. 10. 2019. 13:57

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET je tijekom školske godine 2018./2019. uspješno implementirala projekt CRISS u hrvatskim osnovnim i srednjim školama.

U sklopu projekta sudjelovalo je 518 škola iz cijele Europe, dok je iz Hrvatske sudjelovalo ukupno 65 osnovnih i srednjih škola, od čega 21 škola u onsite pilotu.

Iz Srednje škole Zlatar sudjelovalo je 68 učenika iz 1.g, 1.lt i 1.u razreda pod vodstvom svojih nastavnika, prof. geografije Davorkom Pelko, prof. matematike Vesnom Svrtan, prof. informatike Damjanom Zagorcem i prof. informatike Vesnom Pisačić.

Učenici su kroz CRISS-ovu platformu razvijali svoje digitalne kompetencije iz pet područja:

(1) Digitalno građanstvo
(2) Digitalna komunikacija i suradnja
(3) Pretraživanje i upravljanje digitalnim informacijama
(4) Kreiranje digitalnog sadržaja
(5) Digitalno rješavanje problema.

U odnosu na određeno područje, stjecali su certifikate na temelju objektivnih rezultata, odnosno na temelju ukupnog broja riješenih zadataka vezanih uz određene potkompetencije. Certifikati su se automatski stjecali kroz samu platformu preko stranice za analizu napretka.

Srednja škola Zlatar nalazi se među pet škola s najviše stečenih certifikata. Ostale četiri škola sa najviše certifikata su Upravna škola Zagreb, Osnovne škole Ive Andrića Zagreb, Osnovna škola Horvati Zagreb i Tehnička škola Požega.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

 [više]

Novi projekt u našoj školi „Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“.

Autor: Vesna Pisačić, 1. 10. 2019. 12:27

Mreža udruga Zagor započela je s provedbom projekta „Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica“.

Partnerske organizacije na projektu su Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Zlatar, Srednja škola Bedekovčina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Zelena akcija i Krapinsko-zagorska županija.

Projekt je započeo 19. travnja 2019. i trajat će do 18. travnja 2021., a sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u iznosu od 1.105.304,27.

Više informacija možete saznati na poveznici.

 [više]

Mreža udruga Zagor

Autor: Marija Vragović, 1. 10. 2019. 12:08

Mreža udruga Zagor poziva sve zainteresirane na predavanje mlade influencerice Lucije Gorički "Lux Lucis". Sve o predavanju i prijavam pročitajte na linku dolje.

https://www.zagor.info/clanak/predavanje-mlade-influenserice-lux-lucis

 [više]

Krapinsko-zagorska županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Autor: Marija Vragović, 1. 10. 2019. 11:40

Obavještavaju se zainteresirane/zainteresirani učenice/učenici srednjih škola , svi s područja Krapinsko-zagorske županije da je dana 27. rujna 2019. godine objavljen natječaj za stipendije u školskoj godini 2019./2020. god.

http://www.kzz.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-srednjih-skola-2019-2020

Za pomoć oko prikupljanja dokumentacije učenici naše škole mogu se javiti psihologinji i pedagoginji.

 [više]

Međunarodni dan glazbe

Autor: Silvija Dedović, 1. 10. 2019. 09:26

   Dana 1. listopada,  slavi se Međunarodni dan glazbe (International music day). Taj se dan obilježava od 1975. godine na prijedlog violinista i muzikologa Yehudina Menuhina. Njegovu inicijativu prihvatio je UNESCO-ov glazbeni odjeljak kojim je predsjedao.

  Postoji i Svjetski dan glazbe koji se slavi svake godine 21. lipnja, kada se obilježava i kalendarski početak ljeta.

  Ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki glazbenik Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radijske postaje, predložio je cjelonoćnu glazbenu proslavu prvog dana ljetnoga suncostaja.

  Obzirom da tada nema nastave, ne možemo proslaviti taj dan u školi ,ali zato možemo Međunarodni dan glazbe.

   Stoga će se danas, 1. listopada, pod svim odmorima jutarnje i popodnevne smjene puštati glazba.

 [više]

Znanstveni piknik u Donjoj Stubici

Autor: Marija Vragović, 30. 9. 2019. 14:18

Znanstveni piknik najveća je manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja se kao neformalno druženje sa znanošću i umjetnošću provodi već osam godina.
Ove godine Znanstveni se piknik  održao u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici od 27. do 28. rujna 2019. U prekrasnom okruženju dvorca, na otvorenom prostoru, na više od sto izlagačkih/edukatorskih pozicija održavao  se znanstveno popularni program - interaktivne radionice, izložbe, predavanja i prezentacije. Učenici prvih, drugih,trećih i četvrtih razreda gimnazije su u pratnji profesorica Anite Pavlek i Vesne Svrtan posjetili izložbu i isprobali kako je to biti  znanstvenik.

Tehničari za računalstvo Srednje škole Zlatar su u petak u pratnji nastavnika Bojana Rogine i Tomislava Paveka prikazali svoje maštovite izume. U subotu učenike su pratili Vladimir Klapač i Dubravko Čubek. Zahvaljemo Manuelu Plašču, Gabrijelu Kurtanjku i Stjepanu Binguli, maturantima generacije 2018./2019., što su nam se još jednom pridružili i pokazali što mogu mladi mozgovi naše škole.

 

 [više]

Specijalna jedinica policije "Barun" predstavila svoju poštansku marku

Autor: Silvija Dedović, 27. 9. 2019. 13:31

        Dana 27. rujna 2019. filatelističko društvo ZABOKY Zabok u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun" i Galerijom izvorne umjetnosti Zlatar organiziralo je predstavljanje prigodnih poštanskih maraka iz serije Domovinski rat-Specijalna policija posvećene Specijalnoj jedinici policije "Barun".

       Na svečanosti predstavljanja maraka i otvorenju izložbe bili su učenici 4.g1 i 4.g2 razreda u pratnji profesorica Marianne Martinuš i Silvije Dedović.

      Učenici su odslušali kratko i poučno predavanje o povijesti maraka s naglaskom na povjesni pregled hrvatskih maraka.

      Pozdravnu riječ svima prisutnima uputila je gradonačelnica grada Zlatara gospođa Jasenka Auguštan Pentek te predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije gospođa Vlasta Hubicki.

Više u fotogaleriji.

 

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Marija Vragović, 26. 9. 2019. 15:27

Danas je u Srednjoj školi Zlatar obilježen Europski dan jezika na radionicama u sklopu nastave njemačkog i engleskog jezika. Učenici su rješavali kvizove te izrađivali plakate.

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine od 2001. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, uključujući hrvatski, i tri pisma. Uz to, u Europi se govori oko 60 regionalnih i manjinskih jezika.

Cilj je obilježavanja Europskog dana jezika poticanje ljudi svih dobi na učenje jezika, širenje tolerancije i rušenje stereotipa. Višejezičnost je jedno od temeljnih načela EU-a. Svojom jezičnom politikom Europska komisija promiče višejezičnost i zauzima se za to da svaki državljanin EU uz materinski zna još barem dva strana jezika.

Kvizu o poznavanju europskih jezika možete pristupiti na sljedećoj poveznici: http://www.volimjezike.com/

                        Ana Rihtarić, mag. educ. philol. germ. et mag. educ. philol. croat.

 [više]

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI/STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA - PARTNERIMA U PROJEKTU "BALTAZAR 4" ZA ŠK.GOD. 2019./2020.

Autor: Martina Škof Sviben, 26. 9. 2019. 11:45

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu "Baltazar 4" za šk.god. 2019./2020. koji možete vidjeti pod više.

Kandidati mogu preuzeti privolu radi obrade osobnih podataka s web stranice Krapinsko-zagorske županije http://www.kzz.hr/javni-poziv-zaposljavanje-pomocnika-u-nastavi-baltazar-2019-2020 ili na poveznici

 

 

 [više]

" Lastinim putevima 2019."

Autor: Marija Vragović, 25. 9. 2019. 18:50

SD Lastavica Zlatar 28. rujna organizira četvrtu po redu rekreativnu MTB i trail utrku pod nazivom „Lastinim putevima 2019.“ na brdu Puljek u Zlataru. Natjecatelji će moći snage odmjeravati na biciklu vozeći 23 km kružne staze prema Ivanščici ili trčeći na 8.5, i 20 km dugim dionicama.

Za prijavu molimo zainteresirae učenike da se jave nastavnicima Tjelesne i zdravstvene kulture.

 [više]

Obavijest - nastava sljedeći tjedan

Autor: Stela Markulin, 20. 9. 2019. 09:28

Obavještavaju se učenici da se sljedeći tjedan nastava za 1. i 3. razrede održava u popodnevnom turnusu, a za 2. i 4. razrede u jutarnjem turnusu.

 [više]

Znanstveni piknik u Donjoj Stubici

Autor: Stela Markulin, 19. 9. 2019. 09:25

Krapinsko-zagorska županija poziva sve zainteresirane na 8. znanstveni piknik u Donjoj Stubici. 

Detaljnije o manifestaciji možete pročitati na pozivnici. 

 [više]

Mens sana in corpore sano

Autor: Marija Vragović, 13. 9. 2019. 08:42

U nedjelju 1.rujna 2019. na državnom natjecanju u street workoutu koje se održalo u Zagrebu Patrik Kebet iz 3.r razreda osvojio je prvo mjesto te postao juniorski prvak Hrvatske. Čestitamo!

Patrik će se kao predstavnik Hrvatske natjecati  na svjetskom kupu  koji se održava 12. listopada 2019. u Novom Sadu u Srbiji. Uz Patrika će na svjetskom nastupiti i Vedran Kebet iz 4.r razreda.

 

 [više]

Održan zajednički roditeljski sastanak prvih razreda

Autor: Marija Vragović, 12. 9. 2019. 09:01

U srijedu 11.9.2019. održan je zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika prvih razreda. Ravnateljica Zdenka Rogina pozdravila je okupljene roditelje, predstavila im razrednike i stručne suradnice te ih pozvala da Srednju školu Zlatar prihvate kao partnera u rastu svoje djece.

Ravnateljica je upoznala roditelje sa Školom za život, njenim doprinosima za učenike te zadovoljstvom roditelja čija su djeca dosada bila uključena u Školu za život. 

Priključila nam se i psihologinja Andrea Rebić koja je ispred Društva psihologa Krapinsko-zagorske županije održala predavanje Edukacija i senzibilizacija roditelja Krapinsko-zagorske županije o problemu suicida mladih.

Zahvaljujemo svim roditeljima na dolasku i suradničkom ozračju. Veselimo se budućim susretima!

 

 [više]

Obavijest maturantima - prigovori na rezultate DM- jesenski rok

Autor: GORAN ŠALIKA, 11. 9. 2019. 12:29

Obavještavaju se maturanti da svoje prigovore na rezultate Državne mature - jesenski rok, mogu predati u školi, 12. 09. 2019.  u vremenu od 13,00 - 15,00 sati  i 13. 09. 2019. u vremenu od 09,00 – 11,00 sati.

Preporuča se maturantima da kontaktiraju predmetnog profesora o utemeljenosti prigovora.

 [više]

UČENICI PRVIH RAZREDA PRVI DAN U ŠKOLI ZA ŽIVOT

Autor: Silvija Dedović, 9. 9. 2019. 09:28

    Dana 9. rujna u višenamjenskom prostoru škole ravnateljica Zdenka Rogina pozdravila je sve učenke prvih razreda i predstavila im je način rada i posebnosti naše škole te im zaželjela uspješnan početak školske godine u školi za život.

  Uz našu ravnateljicu učenike su pozdravili i uputili im riječi dobrodošlice njihovi novi razrednici te stručna služba škole - tajnica Natalija Bingula, psihologinja Marija Vragović, pedagoginja Stela Markulin i knjižničarka Silvija Dedović.

   Uz želju da im bude ugodno boraviti u našoj školi i da se uspješno uključe u program škole za život ovim im putem još jednom želimo srdačnu dobrodošlicu.

  Također se veselimo povratku u školu učenika drugih, trećih i četvrtih razreda i želimo im puno uspjeha u  još jednoj školskoj godini.

 

 [više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2019./2020.

Autor: Stela Markulin, 6. 9. 2019. 08:08

Dragi učenici,

dana 9. rujna 2019. (ponedjeljak) počinje nova nastavna godina 2019./2020.

Nadamo se da ste se odmorili i da ste spremni za povratak u školske klupe i nove intelektualne izazove.

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda okupit će se u 7.10 sati u učionicama prema posebnom rasporedu koji će biti izvješen na ulaznim vratima škole.

Okupljanje učenika prvih razreda bit će u 9.00 sati u predvorju škole gdje će ih dočekati ravnateljica, razrednici i stručni suradnici.

Raspored sati svi će učenici dobiti u ponedjeljak od svojih razrednika.

Od utorka (10.9.2019.) učenicima 1. i 3. razreda nastava počinje u jutarnjem turnusu u 7.10 sati, a učenicima 2. i 4. razreda u popodnevnom turnusu u 13.15 sati.

 

   

 [više]

OBAVIJEST O TERMINIMA DOSTAVLJANJA DOKUMENATA ZA UPIS U JESENSKOM ROKU U SREDNJU ŠKOLU ZLATAR

Autor: Stela Markulin, 26. 8. 2019. 10:48

Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u program Tehničar za logistiku i špediciju (potvrde školske medicine i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) / dostava potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) u Srednju školu Zlatar:

30.8.2019. (petak) od 11:00 do 12:00 sati

 [više]

OBRANA ZAVRŠNIH RADOVA - JESENSKI ROK

Autor: Stela Markulin, 14. 8. 2019. 11:23

Obavještavaju se učenici 4.r i 4.lt razreda da je objavljen raspored obrana završnih radova za jesenski rok. Raspored možete pogledati u rubrici Maturanti. 

 [više]

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA-PARTNERIMA U PROJEKTU „BALTAZAR 4.“ ZA ŠK.GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Škof Sviben, 31. 7. 2019. 11:04

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama-partnerima u projektu "Baltazar 4" za školsku godinu 2019./2020. koji možete vidjeti pod više.

 [više]

Popravni ispit - jesenski rok šk.g.2018.2019.

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 18. 7. 2019. 09:18

Raspored učenika koji nisu prošli dopunski nastavni rad iz određenih predmeta te su upućeni na jesenski propravni rok možete pogledati na sljedećem linku .

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI 1.R RAZREDA

Autor: Stela Markulin, 11. 7. 2019. 08:58

Podjela svjedodžbi 1.R razreda održat će se u ponedjeljak, 15. 7. 2019. g., u 9:00 sati.

 [više]

OBAVIJEST O TERMINIMA DOSTAVLJANJA DOKUMENATA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU ZLATAR

Autor: Stela Markulin, 11. 7. 2019. 08:18

Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja (potvrde školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada, i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) / dostava potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) u Srednju školu Zlatar:

15.07.2019.g. (ponedjeljak) od 12:00 do 18:00 sati i

16.07.2019.g. (utorak) od 07:00 do 13:00 sati 

 [više]

Obavijest maturantima - prigovori na rezultate DM

Autor: GORAN ŠALIKA, 10. 7. 2019. 13:08

Obavještavaju se maturanti da svoje prigovore na rezultate Državne mature mogu predati u školi, 11. 07. 2019.  u vremenu od 10,00 - 13,00 sati  i 12. 07. 2019. u vremenu od 09,00 – 11,00 sati.

Preporuča se maturantima da kontaktiraju predmetnog profesora o utemeljenosti prigovora.

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI 1.LT RAZREDA

Autor: GORAN ŠALIKA, 3. 7. 2019. 10:49

Podjela svjedodžbi 1.lt razreda održat će se u petak, 05.07.2019.g. u 09:00 sati.

 [više]

PODJELA SVJEDODŽBI 1.G

Autor: Lidija Pelko, 1. 7. 2019. 13:46

Podjela svjedodžbi 1.g razreda održat će se u petak, 05.07.2019.g. u 10:00 sati.

 [više]

ZAVRŠNA SVEČANOST MATURANATA NAŠE ŠKOLE

Autor: Stela Markulin, 28. 6. 2019. 11:56

    Dana 28.6.2019. u Srednjoj školi Zlatar održana je završna svečanost maturanata generacije 2015-2019.

    Na početku se naša ravnateljica Zdenka Rogina obratila prisutnima s nekoliko uvodnih riječi. Zamjenica župana, gđa Jasna Petek, uručila je maturantima, koji su sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,00, nagrade Krapinsko-zagorske županije. Dogradonačelnik Grada Zlatara Stanko Majdak, zajedno s našom ravnateljicom, učenicima je uručio priznanja Grada Zlatara za postignute odlične rezultate na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima.

   Učenicima koji su darovali krv uručene su zahvalnice Hrvatskog crvenog križa. Zahvalnice je uručila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zlatar Vesna Pavleković i naša ravnateljica.

   Maturantima su razrednici uručili njihove svjedodžbe i nagrade za odličan uspjeh.

   Svečanost je završila zatvaranjem vremenske kapsule maturanata. Kroz svečanost su nas glazbeno pratili pjevački zbor Srednje škole Zlatar zajedno s glazbenom sekcijom Dora Kulturno-prosvjetnog društva "Zlatarjeve". 

   Svim maturantima želimo uspjeh u njihovom daljnjem putovanju kroz život.

   Više fotografija pogledajte u Fotogaleriji. 

 

 

 

 [više]

Termini održavanja dopunskog nastavnog rada - VAŽNO

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 18. 6. 2019. 13:05

Na sljedećem linku nalazi se tablica s terminima održavanja dopunskog nastavnog rada za učenike koji su upućeni na isti u šk.g. 2018./2019.

 [više]

Važna obavijest za učenike 8. razreda koji žele upisati Srednju školu Zlatar!

Autor: Marija Vragović, 18. 6. 2019. 12:52

Poštovani učenici i roditelji, obzirom na telefonske upite oko termina za polaganje ispita za 1. strani jezik, obavještavamo Vas da su provjere za 1. strani jezik obvezne samo za učenike koji su kao 1. strani jezik u aplikaciji NISpuSŠ izabrali jezik koji nisu učili  u osnovnoj školi i koji nemaju u svjedodžbi. Sve o upisima pročitajte na poveznici http://www.ss-zlatar.skole.hr/upisi

Za sve upite uvijek vam stojimo na raspolaganju!

 [više]

Završila je nastava!

Autor: Marija Vragović, 14. 6. 2019. 12:52

 [više]

Učenici nagrađeni za izvrsne rezultate na državnim natjecanjima

Autor: Stela Markulin, 14. 6. 2019. 12:34

U Srednjoj školi Krapina u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine, održan je prijem župana Željka Kolara za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili neko od prva tri mjesta.

Za izvrsne rezultate nagrađeni su naši učenici Stjepan Bingula i Manuel Plašć, 4.r, te njihov mentor Tomislav Pavlek, struč.spec.ing.el., koji su svojim radom AGROBOT 4G osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2019.

Na svečanosti su učenicima i njihovim mentorima dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te ravnatelj Srednje škola Krapina Ivica Rozijan.

 [više]

Održana 1. redovna godišnja skupština učeničke zadruge "Zlatharia"

Autor: Jasmina Martinjak Futivić, 14. 6. 2019. 12:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dana, 12.6.2019. godine, održana je 1. redovna godišnja skupština učeničke zadruge "Zlatharia" u prostorijama Srednje škole Zlatar. Kao mlada zadruga i s još uvijek malim brojem članova sastali smo se kako bismo izvjestili članove o našem radu u protekloj školskoj godini te iznijeli nove ideje za rad u sljedećoj nastavnoj godini.

 

Godišnjoj skupštini prisustvovali su predstavnici učenika 1.g. i 2.u razreda iz čijih su redova predsjednica zadruge Barbara Dumbović (2.u) i zamjenica predsjednice Anamarija Mrkoci (2.u). Uz prisustvo i podršku ravnateljice Zdenke Rogina, voditeljica zadruge profesorica Jasmina Martinjak Futivić iznijela je godišnji izvještaj rada i financijski izvještaj rada učeničke zadruge "Zlatharia" za šk.g. 2018./2019. godinu koji je bio jednoglasno prihvaćen. Također, imenovane su voditeljice ljetopisa i matične knjige učeničke zadruge "Zlatharia" Lea Sedak Benčić (1.g) i Iva Škrlec (1.g) kao i voditelji likovne sekcije zadruge profesor Zvonko Šarčević i voditeljica literarne sekcije zadruge profesorica Martina Sviben. Podršku radu učeničke zadruge "Zlatharia" kao i prijedlozima aktivnosti u sljedećoj šk.g. 2019./2020. dale su na godišnjoj skupštini stručne suradnice Sednje škole Zlatar, Stela Markulin, pedagoginja i Silvija Dedović, knjižničarka. U završnom dijelu, prihvaćanjem različitih prijedloga za aktivnosti u kojima ćemo sudjelovati i suradnji s drugim udrugama u narednoj školskoj godini i dalje ćemo predstavljati Srednju školu Zlatar na različitim susretima, izložbama i manifestacijama radovima naših učenici.

 [više]

Obavijest - organizacija nastave 14.6.2019.

Autor: Stela Markulin, 12. 6. 2019. 13:35

Obavještavaju se učenici da će se u petak, 14.6.2019., nastava održati u jutarnjoj smjeni za sve razrede. 

 

RASPORED UČIONICA – 14.6.2019.

1.g – u svojem razredu (1/III)

1.r – u svojem razredu (3/III)

1.u – u svojem razredu (4/II)

1.lt – u svojem razredu (4/III)

2.u – DS

2.r – nova učionica iza knjižnice

3.g1 – 3. kat (2/III)

3.g2 – 2. kat (3/II)

3.r – u svojem razredu (2/I)

3.u – u svojem razredu (stara knjižnica)

3.lt – u svojem razredu (SI/P)

 [više]

Naši učenici i mentori u završnici projekta LUMEN

Autor: Stela Markulin, 12. 6. 2019. 11:14

     U subotu, 08. lipnja 2019. godine, u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku održano je završno događanje projekta LUMEN kojem je cilj poticati rad s darovitom djecom i mladima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

     Projekt LUMEN prvi je projekt Krapinsko-zagorske županije koji pruža podršku nastavnicima, profesorima i stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola u radu s (potencijalno) darovitim učenicima. Projekt je usmjeren i na aktivan rad s (potencijalno) darovitim učenicima kako bi maksimalno iskoristili i upotrijebili svoje talente u okviru 5 tematskih grupa: društveno-humanističko-jezično, matematičko-informatičko-tehničko, umjetničko i prirodoslovno.

      Naša  škola bila je nositelj matematičko-informatičko-tehničkog područja. Svoje projekte unutar zadanog područja razvijalo je 19 učenika i to: Ivan Brozd, 2.r, Matija Kleflin, 2.r, Ivan Šuštić, 2.r, Tomislav Prlić, 2.r, Borna Šoštar, 2.r, Vilim Kobeščak, 2.g1, Filip Srebačić, 3.r, Mateo Odorjan, 3.r, Vedran Kebet, 3.r, Luka Curiš, 3.r, Fran Majdak, 3.r, Manuel Plašć, 4.r, Nikola Gudan, 4.r, Karlo Marković, 4.r, Dario Sente, 4.r, Stjepan Bingula, 4.r, Mihael Horvatek, 4.r, Lovro Tovernić, 4.g1 i Ivan Grzelja, 4.g2.

       Učenici su uz pomoć mentora:

                       Vesne Svrtan prof. matematike,

                       Bojana Rogine, mag.ing.el.techn.inf. i

                       Vladimira Klapača,struč.spec.ing.el.

        u 35 nastavnih sati dodatno proučavali, istraživali i povezivali područja matematike, informatike, elektronike i novih tehnologija u području srukovnih predmeta tehničara za računalstvo.

        Projektom na razini škole koordinirao je profesor Vladimir Klapač.

        Na završnoj svečanosti, uz iznimno zanimanje posjetitelja, prikazali su i demonstrirali  svoje  radove: Teslinu zavojnicu, Kundtovu cijev za mjerenje zvučnih valova, maketu naše škole izrađenu 3D printerom, mini računalo i dr. Učenici Stjepan Bingula, Manuel Plašć i Karlo Marković sa svojim mentorom Tomislavom Pavlekom prikazali su svoj projekt AGROBOT 4G koji je namijenjen mjerenju i vizualizaciji podataka kao što su temperatura zraka, temperatura tla, količina vlage u zraku. nadmorska visina te razina tekućine u spremniku s kojim su osvojili 1. mjesto na državnoj smotri WORLDSKILLS i zlatnu medalju na izložbi inovacija u Ivanić Gradu.

Više fotografija pogledajte u Fotogaleriji

 [više]

Putevima glagoljaša u Istru

Autor: Stela Markulin, 12. 6. 2019. 10:46

Putevima glagoljaša u Istru krenuli su na terensku nastavu učenici prvih razreda u petak, 7. lipnja. Njih devedesetak u Roču, jednom od središta glagoljaštva, dočekali su  žakn Juri ( točnije; njegov spomenik) i vodič Hari te poznati moto hrvatskoga glagoljaštva: Vita, vita,  štampa naša gori gre koji najavljuje tiskanje prve hrvatske knjige (Misal, 1483.) Alejom glagoljaša, zastajkujući pored jedanaest monumentalnih spomenika glagoljici, prošli su od Roča do Huma, najmanjeg grada na svijetu (tridesetak stanovnika). Srednjovjekovni Motovun, grad Veloga Jože i filmskoga festivala, a na kraju i Rovinj, jadranski biser našeg najvećeg poluotoka,  upotpunili su sliku Istre kao područja reljefno i etnički raznolikog i bogatog prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom.

 [više]

Obavijest - promjena rasporeda sati

Autor: Stela Markulin, 7. 6. 2019. 12:43

Obavještavamo učenike da je došlo do promjene rasporeda sati za sljedeći tjedan (1. i 2. ujutro). 

Novi raspored sati objavljen je u rubrici Učenički kutak (-> Raspored sati -> Raspored sati za učenike - 1. i 2. ujutro). 

 [više]

Naši profesori na studijskom putovanju u Portugalu

Autor: Stela Markulin, 6. 6. 2019. 13:00

Profesori Srednje škole Zlatar, Diana Javorek, dipl.oec., i Mladen Pavetić, dipl.oec., prošli su tjedan u razdoblju od 27. do 30. svibnja 2019. bili na studijskom putovanju u Portugalu u sklopu projekta "Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica". 

Detaljnije o putovanju možete pročitati pod više, a fotografije pogledajte u Fotogaleriji

 [više]

OBAVIJEST – ORGANIZACIJA NASTAVE 7.6.2019.

Autor: Stela Markulin, 4. 6. 2019. 12:11

Obavještavaju se učenici da će se nastava u petak, 7.6.2019., održati u jutarnjoj smjeni za druge i treće razrede jer prvi razredi idu na terensku nastavu taj dan.

Raspored učionica: 

III. kat – DRŽAVNA MATURA 
3.G1 i 3.G2 – II. kat 
3.R – u svojem razredu 
3.U – u svojem razredu 
3.LT – u svojem razredu 
2.G2 – kabinet Fizike 
2.G1 – kabinet Biologije
2.R – nova učionica iza knjižnice
2.U – DS  
2.LT – stara zbornica 

 

 [više]

DRŽAVNA MATURA 2018./2019.

Autor: Lidija Pelko, 4. 6. 2019. 08:57

Dragi maturanti!

Dana 5. lipnja 2019. g. ispitom iz Kemije započinje državna matura u našoj školi. Ovom prilikom želimo vam dati neke upute.

1. Na ispite državne mature u školu treba doći najkasnije pola sata prije ispita. Na oglasnoj ploči škole nalazit će se popis učenika koji taj dan polažu ispit te naziv učionica u kojima će se ispiti odvijati. Nakon što ste provjerili u kojoj ste prostoriji na popisu, odlazite do te prostorije. Na vratima prostorije nalazit će se popis učenika i raspored sjedenja. Dvadesetak minuta prije početka ispita počinje prozivanje učenika. Sa sobom treba imati identifikacijski dokument koji ćete pokazati dežurnom profesoru.

2. U ispitnoj prostoriji mobilni uređaj treba isključiti i odložiti na za to predviđeno mjesto. Ručni sat, torbu, slušalice, elektronske uređaje i ostalo također treba odložiti. Napominjemo da učenik ne smije imati mobitel kod sebe, a eventualno otkrivanje nepredanog mobitela ili drugih uređaja i stvari prouzročit će prekid ispita za dotičnog učenika.

3. U uputama za svaki ispit piše koji je pribor dozvoljen za korištenje. Strogo se držite tih uputa. Provjerite još jednom je li vaš kalkulator dozvoljen. Svi se kalkulatori popisuju i prilikom otvaranja ispita u Nacionalnom centru provjerava se jeste li imali dozvoljen kalkulator. Ukoliko niste, ispit se poništava.

4. Sa sobom možete imati prozirnu plastičnu bočicu vode s koje je skinuta etiketa.

U našoj je školi tijekom godina provođenja državne mature uvijek sve bilo u redu. Sigurni smo da će tako biti i ove godine.


Svi radnici Srednje škole Zlatar žele vam puno uspjeha na ispitima državne mature.

Školsko ispitno povjerenstvo

 

 [više]

Nagradni natječaj KTC-a

Autor: Marija Vragović, 3. 6. 2019. 14:29

Srednja škola Zlatar prijavila se na nagradni natječaj KTC-a "Uredimo školu za 5". Plan nam je izraditi senzorni vrt u atriju škole.

Škola s najviše like-ova osvaja 30.000 kn. 

Molimo vas stisnete like na video i podijelite kako bismo skupili što više like-ova.

https://hr-hr.facebook.com/ktc.grupa/videos/940737062930624/

Senzorni vrt namijenjen je mladima kako bi im pružio poticaj u području vizualne, slušne, taktilne, olfaktorne i gustativne percepcije i ostalih iskustava. Naš vrt zamišljen je kao edukativna i interaktivna oaza koja učenicima ujedno služi i kao kutak za relaksaciju.

 [više]

TERENSKA NASTAVA "BAROK U SJEVERNOJ HRVATSKOJ"

Autor: Stela Markulin, 3. 6. 2019. 12:15

Učenici drugih razreda naše škole 24. svibnja 2019. bili su na terenskoj nastavi Barok u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Prvo su posjetili crkvu Marije Snježne u Belcu i crkvu svetog Jurja. Nakon toga posjetili su crkvu u Lepoglavi u kojoj je radio naš poznati leksikograf Ivan Belostenec, autor rječnika Gazofilacij, temeljenog na tronarječnoj osnovi. U pavlinskom samostanu u Lepoglavi je i umro.

Učenici su nakon iskrcavanja u Varaždinu imali mogućnost razgledati Varaždinsko groblje, jedno od najljepših u Europi, s posebnom kombinacijom engleske i francuske hortikulture. Nakon toga slijedila je šetnja Varaždinom te posjeti Starom gradu, Entomološkom muzeju i Kapucinskoj crkvi. Budući da slika govori više od riječi, dio atmosfere možete pogledati ovdje.

Svi smo se vratili dobro raspoloženi i puni dojmova iz prelijepog Varaždina.  

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju