preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
vijesti

Ekokalendar sš Zlatar 2018.

Autor: Silvija Dedović, 13. 10. 2017. 11:19

    Učenici koji žele izraditi crtež ili fotografiju za ovogodišnji eko kalendar naše škole neka se jave u knjižnicu radi detaljnijih informacija.

      Podsjećamo vas da Srednja škola Zlatar svake godine  izrađuje svoj eko kalendar koji je sastavljen od radova naših učenika. Kalendar poklanjamo poslovnim partnerima škole kao božićnu i novogodišnju čestitku te ga koristimo i unutar škole.

       Ako znate crtati ili fotografirati i želite da baš vaša fotografija ili crtez bude u ovogodišnjem kalendaru odazovite se ovoj obavijesti i dođite u školsku knjižnicu po dodatne informacije.

 

 [više]

Terenska nastava u Zagrebu

Autor: Valentina Buden, 16. 10. 2017. 14:17

U srijedu, 11. listopada 2017., svi su razredni odjeli naše škole sa svojim nastavnicima posjetili Teatar Exit i gledali predstavu "Njuške" - kolaž sastavljen od sudbina različitih pasa.

Učenici su mogli uočiti kako se u modernome kazalištu kroz scenski minimalizam, bez zahtjevne kostimografije, gestama, mimikom i riječima obrađuje odnos pasa i ljudi.

Ostatak vremena učenici su opušteno proveli u toplome i jesenskim bojama ukrašenom centru Zagreba, a dio učenika je, u dogovoru s razrednicima, posjetio Tunel Grič i Muzej iluzija.

 

 [više]

NATJEČAJ ZA UČENIKE - OBLIKUJ PAKIRANJE/AMBALAŽU

Autor: Lidija Pelko, 13. 10. 2017. 12:23

Dragi učenici,

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavila je natječaj za učenike svih uzrasta, od 6 do 18 godina -s pozivom da oblikuju kartonsku ili papirnatu ambalažu/pakiranje za svoj omiljeni proizvod (čokoladu, kekse,  voćni sok...), a koji će na najbolji način izraziti ono što taj prizvod za njih predstavlja, ili ono što o njemu žele poručiti drugima. Maketu pakiranja mogu izraditi škarama, ljepilom i flomasterima ili drugim kreativnim tehnikama. 

Učenici  fotografije svojih uradaka trebaju poslati e-poštom na adresu kreativci3@gmail.com  najkasnije do 3. studenog 2017. U e-mailu trebaju navesti ime i prezime, koliko godina imaju i u kojem mjestu žive. Sve pristigle fotografije bit će objavljene na  stranici https://kreativciblog.wordpress.com/ , a autor ili autorica najzanimljivijeg rada bit će nagrađen/a jednom od knjiga o dizajnu.

Više o natječaju možete pogledati na sljedećm linku: 

https://kreativciblog.wordpress.com/2017/10/07/oblikuj-pakiranjeambalazu/

Poziv se odnosi na kreativce do 18. godine starosti!

 

 [više]

Foto natječaj "Pogledajmo prirodu ljepšim očima"

Autor: Marina Galinec, 13. 10. 2017. 10:06

Pozivamo učenike da izraze svoju kreativnost sudjelovanjem u foto natječaju

Srednje škole Zlatar

"Pogledajmo prirodu ljepšim očima"

 

Pravila natječaja možete pogledati klikom na poveznicu "više".

 [više]

RASPORED UČENIKA PO AUTOBUSIMA ZA POSJET KAZALIŠTU 11.10.2017.

Autor: Marina Galinec, 10. 10. 2017. 13:02

Raspored možete pogledati na poveznici.

 [više]

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE

Autor: Lidija Pelko, 10. 10. 2017. 11:51

Dragi učenici, 

obavještavamo vas da je Krapinsko-zagorska županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za šk. g. 2017./2018. Detalje o natječaju i potrebnoj dokumentaciji možete vidjeti na linku http://www.kzz.hr/natjecaj-stipendije-srednje-skole-2017

 [više]

SRETAN DAN UČITELJA!

Autor: Martina Škof Sviben, 4. 10. 2017. 10:59

05.listopada tradicionalno se svake godine obilježava Svjetski dan učitelja. Taj je dan prigoda da se istakne da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.

Stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, a nastavnici i djelatnici Srednje škole Zlatar obilježiti će Svjetski dan učitelja jednodnevnim izletom 6.10.2017. te će taj dan biti nenastavni.

 [više]

100. PUT DAROVAO KRV

Autor: Martina Škof Sviben, 3. 10. 2017. 16:01

Poznati zlatarski književnik i svestrani umjetnik Zvonko Kudelić Žuna danas je u Srednjoj školi Zlatar 100. puta dobrovoljno dao krv vodeći se i načelima svoje medicinske struke da treba pomagati.

 [više]

DOĐITE DATI KRV

Autor: Martina Škof Sviben, 3. 10. 2017. 10:36

U  Srednjoj školi Zlatar u tijeku je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Naši učenici također su se odazvali akciji te dali najvrjedniji dar – krv koja će nekome spasiti život.

Akcija traje do 17 sati, stoga vas pozivamo da dođete.

 

   

 [više]

Terenska nastava - Klagenfurt i Minimundus

Autor: Valentina Buden, 2. 10. 2017. 15:11

Dana 29. rujna 2017. povodom obilježavanja Europskog dana jezika učenici Srednje škole Zlatar posjetili su Klagenfurt i Minimundus u pratnji nastavnica engleskog i njemačkog jezika Jasne Polanović, Nataše Krajačić, Ane Stinčić i Ane Rihtarić.

Svrha posjeta Klagenfurtu bilo je održavanje terenske nastave „Lov na blago“ u sklopu koje su učenici izvršavali različite izazove koristeći njemački i engleski jezik. Nakon obilaska centra Klagenfurta slijedio je posjet Minimundusu, jednom od najpoznatijih europskih parkova minijatura, u kojem su učenici mogli vidjeti najpoznatije građevine svijeta poput Eiffelovog tornja u Parizu, Kipa slobode u New Yorku, bazilike Sv. Petra u Rimu...

Nakon cjelodnevnog uživanja učenici su se u kasnim večernjim satima sretno vratili kućama obogaćeni novim spoznajama i prijateljstvima te, vodeći se motom ove terenske nastave, citatom J. W. Goethea: ​„Wer fremde Sprachen nicht kennt, weiß nichts von seiner eigenen“.  / „Those who do not know foreign languages, know nothing of their own.“ / „Tko god nije upoznat sa stranim jezicima, ne zna ništa o svom vlastitom.“, još većom zainteresiranošću za strane jezike. 

 [više]

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Autor: Lidija Pelko, 30. 9. 2017. 10:36

U utorak, 03.10.2017., u Srednjoj školi Zlatar će se održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vremenu od 9 do 17 sati.

Nadamo se da ćete se odazvati u velikom broju
te na taj način spasiti nečiji život.

Veselimo se vašem dolasku. 

 [više]

Uspjeh naše učenice Klare Nadine Parlaj

Autor: Valentina Buden, 29. 9. 2017. 14:18

Naša učenica Klara Nadine Parlaj upisala je studij solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Grazu.

Pohađala je Glazbenu školu u Varaždinu, smjer solo-pjevanje kod profesorice Darije Hreljanović. 

Ove godine u veljači prošla je na prijemnom ispitu u Grazu - Universität für Musik und darstellende Kunst Graz - u klasi profesorice Annemarie Zeller i od rujna ove godine redovna je studentica na spomenutoj akademiji.

Sudjelovala je u radu Operne škole Mirula na Cresu, pohađala seminare profesorice Lidije Horvat Dunjko, Vlatke Oršanić i Tiziane Sojat.

Sudjelovala je na mnogim kulturnim manifestacijama te nastupala u mjuziklima. 

Čestitamo Klari Nadine Parlaj i želimo joj uspjeh u daljnjem školovanju!

 [više]

OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Autor: Lidija Pelko, 29. 9. 2017. 07:30

Dana 28.09.2017.g., na inicijativu i pod vodstvom nastavnica Tjelesne i zdravstvene kulture, Suzane Kapec i Maje Vančina, učenici Srednje škole Zlatar obilježili su Europski tjedan sporta pješačkom turom po Zlataru. Ovom turom smo željeli istaknuti koliko je potrebno kretati se i na taj način brinuti o svom zdravlju te spojiti ugodno s korisnim. S obzirom na današnji ubrzani način života, vrijeme provedeno u šetnji neprocjenjivo je te poboljšava cjelokupno raspoloženje i što je za učenike najvažnije poboljšava i koncentraciju te time utječe na kvalitetnije učenje. 

 

 [više]

MEĐUNARODNI DAN GLAZBE

Autor: Silvija Dedović, 28. 9. 2017. 11:23

      Dana 1. listopada svjetska glazbena zajednica, od 1975. godine, slavi Međunarodni dan glazbe (International Music Day), čije je obilježavanje potaknuo poznati violinski virtuoz i muzikolog Yehudi Menuhin. Njegovu inicijativu prihvatio je UNESCO-ov glazbeni odjeljak (International Music Council), kojim je presjedao.

        Obzirom da 1. listopada 2017. pada u nedjelju, naša će se škola priključiti obilježavanju toga dana u petak kada će dežurni učenici pod svim odmorima puštati muziku.

       Također vas pozivamo da pogledate plakat pored zbornice koji je izradila naša učenica Marta Prugovečki iz 2.g2 razreda o proslavljenoj opernoj divi iz Zlatara, s početka dvadesetog  stoljeća, Anki Horvat Gottlieb.

 [više]

Obilježavanje Europskog dana jezika

Autor: Marina Galinec, 28. 9. 2017. 11:18

Dana 27.09.2017. obilježili smo Europski dan jezika priredbom u višenamjenskom prostoru Škole. Najprije su nam se s nekoliko riječi kojima su naglasili važnost poznavanja stranih jezika obratili ravnateljica Zdenka Rogina i zamjenik gradonačelnice Stanko Majdak. Program je vodila Tamara Jakopović i ona je zajedno s Marijom Tomorad, Amalijom Petric, Matejom Odorjan, Anom Katarinom Šuštić, Anom Brlečić i Anom Posarić čitala pjesme sa Zbora malih pjesnika, priredbe koja njeguje dječje kajkavsko stvaralaštvo, a svake godine održava se u sklopu Dana kajkavske riječi.

         

 [više]

Europski školski sportski dan

Autor: Vesna Pisačić, 27. 9. 2017. 18:08

Europski školski sportski dan obilježava se Hrvatskoj i u još 15 zemalja , u razdoblju od  23. do 29.09.2017. , kao najveći pojedinačni događaj Europskog tjedna sporta.

Glavni cilj te europske inicijative je isticanje važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Europski školski sportski dan inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom,  događajem koji posljednjih 10 godina vrlo uspješno organizira Mađarska školska sportska federacija i u kojem na godišnjoj razini sudjeluje preko 200 000 djece.

Hrvatske osnovne i srednje škole ove će se godine po prvi put pridružiti ovoj vrijednoj manifestaciji sa zadatkom da što više djece u školi bude tjelesno aktivno. To će biti dan u kojem će učenici i nastavnici osmišljavati i provoditi različite oblike tjelesne aktivnosti u minimalnom trajanju od 2 sata

Možete se priključit pješačkoj turi , koja će se održati u četvrtak, 28.09.2017. u 11.30.

Pješačka tura će trajati 1 školski sat.

Polazak će biti ispred Srednje škole Zlatar, pod vodstvom profesorica Suzane Kapec i Maje Vančina.

 

 [više]

EUROPSKI DAN JEZIKA

Autor: Lidija Pelko, 26. 9. 2017. 15:10

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna svake godine. Na taj se dan slavi jezična raznolikost kontinenta s više od 200 europskih jezika, 24 službena jezika EU-a, oko 60 regionalnih/manjinskih jezika i još mnogo drugih jezika koje govore ljudi iz drugih dijelova svijeta.

Prilika je to za jačanje svijesti o raznolikosti jezika u Europi,

promicanje kulturne i jezične raznolikosti te poticanje ljudi svih dobi na učenje jezika.

Srednja škola Zlatar povodom tog dana u srijedu, 27. rujna u 16:00 h u prostorima škole organizira priredbu te poziva sve učenike i zainteresirane građane na proslavu ovog dana. Na priredbi ćete moći čuti što su sve naši učenici radili u sklopu radionica talijanskog jezika, esperanta, engleskog i njemačkog jezika te pogledati prigodnu izložbu.

Veselimo se Vašem dolasku!

 [više]

Vremenici pisanih provjera znanja

Autor: Valentina Buden, 22. 9. 2017. 17:05

Podsjećamo učenike da vremenike pisanih provjera znanja mogu vidjeti na našoj internetskoj stranici u rubrici Učenički kutak - Vremenici pisanih provjera.

 [više]

Predavanje Zagrebačke škole ekonomije i managementa

Autor: Lidija Pelko, 20. 9. 2017. 07:44

U utorak, 19.09.2017., djelatnice i studentice Zagrebačke škole ekonomije i managementa upoznale su predstavnike učenika četvrtih razreda s programima koje nudi njihova ustanova, a to su preddiplomski studiji ekonomije i managementa, poslovne matematike i ekonomije i poslovnog prava i ekonomije. Kasnije studenti mogu nastaviti školovanje na njihovim MBA programima. Predavanje je bilo zanimljivo i korisno jer je učenicima približilo navedene programe te im, nadamo se, olakšalo budući izbor studija.

 [više]

ROBERTU SVIBNU 2. NAGRADA ZA KREATIVNO PISANJE

Autor: Valentina Buden, 18. 9. 2017. 18:51

Dana 9. rujna 2017. održana je priredba Susret riječi – Bedekovčina 2017. U sklopu nje proglašeni su i pročitani najbolji pjesnički i prozni tekstovi te eseji osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Stručno je povjerenstvo u sastavu Matea Filko, mag. kroatistike i lingvistike, Maja Novosel, mag. edukacije hrvatskoga jezika i književnosti, Kristina Špiranec, mag. kroatistike i komparativne književnosti, Jelena Tkalec, mag. edukacije hrvatskoga jezika i književnosti i lingvistike drugu nagradu u kategoriji srednjoškolskih eseja uručilo našem maturantu u školskoj godini 2016./2017. Robertu Svibnu za rad U krevetu s Kiklopom. Robertova je mentorica prof. Ljerka Gajski Markulin.

Osim vrijednog priznanja, Robertu je uručena i novčana nagrada.

Ova je nagrada još jedna potvrda Robertova spisateljskog talenta te poticaj našim sadašnjim učenicima na kreativno pisanje.

Čestitamo autoru i želimo mu puno uspjeha na studiju.

Rad možete pročitati ovdje.

 [više]

ODRŽAN RODITELJSKI SASTANAK ZA PRVE RAZREDE

Autor: Lidija Pelko, 15. 9. 2017. 08:18

U četvrtak, 14.09.2017., održan je zajednički roditeljski sastanak za prve razrede na kojem je ravnateljica pozdravnim govorom poželjela dobrodošlicu svim roditeljima učenika prvih razreda te je zahvalila što su odabrali našu školu. 

Više fotografija možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

             

 [više]

Poziv na roditeljski sastanak - prvi razredi

Autor: Valentina Buden, 11. 9. 2017. 14:23

Dragi roditelji učenika prvih razreda,

pozivamo vas na zajednički roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak 14. rujna 2017. godine s početkom u 18.00 sati u Srednjoj školi Zlatar.

Nakon pozdravnih riječi i upoznavanja s djelovanjem Srednje škole Zlatar bit će pojedinačni roditeljski sastanci za svaki razredni odjel na kojem će vam razrednici dati sve potrebne informacije.

Dobrodošli!

Zaposlenici Srednje škole Zlatar

 [više]

8.RUJAN - SVJETSKI DAN PISMENOSTI

Autor: Silvija Nestorović, 7. 9. 2017. 14:06

    

Dana 8. rujna, obilježava se Svjetski dan pismenosti kojega je utemeljio Unesco još 1967. godine. Svjetski, odnosno međunarodni, dan pismenosti utemeljen je s ciljem promoviranja važnosti pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.

Na Zemlji je 781 milijun osoba koje  koje ne znaju ni čitati ni pisati.

Najveća stopa nepismenosti je u Africi i Aziji.

A kakva je situacija u Hrvatskoj?

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj je nepismeno 30.400 osoba.

 

 

 

 

 

 [više]

DOBRODOŠLI U PRVI RAZRED

Autor: Valentina Buden, 4. 9. 2017. 13:37

Na početku još jedne školske godine s veseljem smo dočekali i pozdravili učenike prvih razreda.

Želimo im da im đačko doba bude najljepše doba!

 

Više fotografija možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

 [više]

Prijevoz prvog dana škole i kontakti prijevoznika

Autor: Ana Hudi, 1. 9. 2017. 10:59

Obavještavaju se učenici da je Srednja škola Zlatar kontaktirala sve prijevoznike o početku nastavne godine za ponedjeljak, 04.09.2017. (prijevoz prema posebnom rasporedu).

Učenici mogu detaljnije informacije dobiti na ovoj stranici u lijevoj traci pod "klikom" UČENIČKI KUTAK - kontakti autoprijevoznika.

Napomena:

BUS 60, obrt za prijevoz putnika vlasnika Denisa Škreba je početkom nove školske godine počeo obavljati pored linijskog prijevoza prijevoz učenika na relaciji Mihovljan-Mače-Zlatar-Marija Bistrica-Zagreb i obrnuto.
Na navedenom koridoru prometuju redovne linije 10 puta dnevno tako da učenici mogu koristiti pored organiziranog prijevoza i redovne linije sa istom iskaznicom kada im nastava onemogućava polazak sa redovnim organiziranim prijevozom. Učenici također uz iskaznicu imaju pravo gratis putovati na svim ostalim destinacijama koje mogu vidjeti putem web stranice www.bus60.hr 

 [više]

Oprostili smo se od naših kolegica, prof. Hopek, prof. Bago i prof. Pečarić, koje odlaze u zasluženu mirovinu

Autor: Valentina Buden, 31. 8. 2017. 15:03

...hvala im na predanom radu i spremnosti na suradnju...

 [više]

Obavijest učenicima koji u jesenskom upisnom roku upisuju I. razred u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Valentina Buden, 28. 8. 2017. 12:21

Podsjećamo učenike koji u školskoj godini 2017./2018. upisuju prvi razred u Srednjoj školi Zlatar u jesenskom upisnom roku da se upis obavlja u sljedećem terminu: 

1.9.2017. od 8:00 do 14:00 sati 

Na upis je potrebno donijeti:

- upisnicu
- dokumente koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja: za smjer tehničar za logistiku i špediciju - potvrda školske medicine 

- ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava odnosno dodatni bodovi za upis

 [više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.

Autor: Ana Hudi, 25. 8. 2017. 12:00

Dragi učenici,

 

dana 4. rujna 2017. (ponedjeljak) započinje nova školska godina 2017./2018.

Nadamo se da ste se odmorili i da ste spremni za povratak u školske klupe i nove intelektualne izazove.


Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda, kojima je sve već poznato, okupit će se u svojim učionicama prema rasporedu koji će biti objavljen na ulaznim vratima škole.


Okupljanje učenika prvih razreda bit će u predvorju škole, gdje će ih pozdraviti ravnateljica i njihovi razrednici.


Učenici 2. i 4. razreda počinju prvi nastavni dan (u ponedjeljak) u 8,00 sati, a učenici 1. i 3. razreda u 9,00 sati.
Raspored sati svi će učenici dobiti u ponedjeljak od svojih razrednika.


Od utorka (5.9.2017.) učenicima 1. i 3. razreda nastava počinje u jutarnjem turnusu u 7,10 sati, a učenicima 2. i 4. razreda u popodnevnom turnusu u 13,15 sati.
 


 

 [više]

BALTAZAR 4 - OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI - JAVNI POZIV

Autor: Martina Škof Sviben, 26. 7. 2017. 13:27

Krapinsko-zagorska županija s partnerima u projektu raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu Baltazar 4 za šk. god. 2017/2018.

ŽUPAN
KLASA: 602-01/17-01/28
URBROJ: 2140/01-02-17-09
Krapina, 25. srpnja 2017.

Krapinsko-zagorska županija nositelj je projekta „Baltazar 4“ prijavljenog na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.“, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Prioritetne osi 3. Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Investicijskog prioriteta 10.3. Povećanje jednakog pristupa cjeloživotnom učenju za sve dobne skupine u formalnim, neformalnim i informalnim okruženjima, unapređivanje znanja, vještina i kompetencija radne snage te promicanje fleksibilnih načina učenja profesionalnim usmjeravanjem i vrednovanjem stečenih kompetencija, Specifičnog cilja 10.3.1. Unapređenje pristupa kvalitetnom obrazovanju na pred-tercijarnim razinama za učenike iz skupina u nepovoljnom položaju. Projektom će se izravno utjecati na poboljšanje integracije učenika s teškoćama u redovite/posebne osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove, te njihovu uspješniju socijalnu uključenost i emocionalno funkcioniranje.

Slijedom navedenog, Krapinsko-zagorska županija s partnerima u Projektu raspisuje

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA

ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA – PARTNERIMA U PROJEKTU „BALTAZAR 4“

Projektom je predviđen odabir i zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u redovitim/posebnim osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji koje su partneri u projektu „Baltazar 4“ tijekom šk. god. 2017/2018.

POMOĆNIK U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Broj traženih osoba: 55

Mjesto rada: osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj županiji – partneri u projektu

Radno vrijeme: nepuno radno vrijeme - 20 sati tjedno

Prijevoz na rad: sukladno važećim propisima/TKU

Vrsta ugovora: ugovor o radu na određeno vrijeme do 10 mjeseci

UVJETI:

 • završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje,
 • protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak.

Prednost će imati osobe:

 • s iskustvom u radu kao pomoćnik u nastavi,
 • koje su sudjelovale u edukacijama za pomoćnike u nastavi,
 • s iskustvom u volontiranju.

OPIS POSLOVA

Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Poslovi pomoćnika u nastavi su: pomoć u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba, pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima te vršnjacima učenika u razredu te poslovi specifični za funkcioniranje pojedinih učenika ili skupine učenika.

DODATNA  ZNANJA I VJEŠTINE

Poštovanje različitosti, afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvorenost, odgovornost, fleksibilnost, razvijene komunikacijske vještine, podjednaka sklonost individualnom i timskom radu, točnost u izvršavanju poslova, organiziranost, emocionalna stabilnost i dosljednost.  

Odabir će se izvršiti uz pomoć stručnih metoda procjene kompetencija i osobina podnositelja prijave, a koji će provoditi Povjerenstvo za odabir kandidata u sklopu projekta „Baltazar 4“.

Ukoliko odabrani kandidati nemaju valjani dokaz o završenom odgovarajućem programu edukacije, nakon selekcijskog postupka u obvezi su sudjelovati u programu edukacije, a koji će se realizirati kroz minimalno 20 sati prethodno početku rada pomoćnika u školama partnerima u projektu.

Odgovarajućim programom edukacije smatra se edukacija u trajanju od najmanje 20 sati koja je najmanje sadržavala sljedeće elemente programa:

 • osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje,
 • karakteristike učenika s teškoćama u razvoju (za sve vrste teškoća),
 • podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina (način pružanja pomoći),
 • suradnja s učiteljem/nastavnikom/stručnim timom škole/roditeljima i drugim učenicima,
 • prava učenika s teškoćama u razvoju.

Odabrani kandidati koji posjeduju dokaz o završenoj edukaciji prema minimalnim elementima programa mogu se, po provedbi selekcijskog postupka, angažirati kao pomoćnici u nastavi bez uključivanja u novi program edukacije. U slučaju da se određeni kandidati sa završenom edukacijom, a po dovršetku selekcijskog postupka angažiraju kao pomoćnici u nastavi učenicima kod kojih specifične teškoće u razvoju zahtijevaju dodatne edukacije, takvi kandidati mogu pohađati i dodatne edukativne sadržaje prilagođene potrebama takvih učenika.

S kandidatom izabranim za pomoćnika u nastavi sklopit će se ugovor o radu u kojemu će biti utvrđeni poslovi, trajanje te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovornih strana. Po sklapanju ugovora o radu i početku rada u školi partneru, pomoćnici u nastavi će biti upućeni na obavljanje zdravstvenog (sanitarnog) pregleda, sukladno važećoj zakonskoj obvezi za osobe koje obavljaju poslove u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U prijavi na ovaj Javni poziv kandidat treba navesti svoje osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, OIB, adresu stanovanja, broj telefona i po mogućnosti e-mail adresu) te dostaviti sve tražene priloge.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu, kandidati su dužni priložiti sljedeće dokumente u izvorniku ili neovjerenoj preslici: 

 • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (presliku svjedodžbe, diplome ili potvrdu o stečenoj stručnoj spremi),
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice, putovnice, vojne iskaznice ili domovnice),
 • životopis,
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ne starije od 6 mjeseci od dana objave ovog Javnog poziva,
 • dokaz o iskustvu u radu kao pomoćnik u nastavi,
 • dokaz o završenoj edukaciji u trajanju od najmanje 20 sati koja je najmanje sadržavala elemente programa utvrđene ovim Javnim pozivom, a kojeg kandidati prilažu ako ga posjeduju (potvrda, diploma, svjedodžba i slično),
 • dokaz o stečenom iskustvu u volontiranju, a koje kandidati prilažu ako posjeduju takvo iskustvo (potvrda o volontiranju i slično).

Kandidati će prilikom sklapanja ugovora o radu dostaviti na uvid originalne dokumente. 

Nepravodobne i nepotpune prijave, kao i prijave koje nisu vlastoručno potpisane, neće biti razmatrane.

Pisane prijave sa svim traženim prilozima podnose se na adresu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Ksavera Šandora Đalskog 4, 49 000 Krapina, s naznakom „Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama – partnerima u Projektu „Baltazar 4“, najkasnije u roku od osam dana od dana objave ovog Javnog poziva pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Zainteresirani za zaposlenje u više škola (moguće se je opredijeliti za najviše pet škola) dostavljaju jednu prijavu s traženim prilozima te u molbi trebaju navesti škole po redoslijedu interesa. 

Radni odnos sa školom odabrani kandidati će zasnivati nakon provedenog selekcijskog postupka kako slijedi: 

 1. Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, Ljudevita Gaja 2, 49217 Krapinske Toplice – 1 osoba
 2. Osnovna škola Augusta Cesarca, Krapina, Ivana Vrencea 1, 49000 Krapina – 3 osobe,
 3. Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina, Budinščina 18/c, 49284 Budinščina – 2 osobe,
 4. Osnovna škola Đurmanec, Đurmanec bb, 49225 Đurmanec – 1 osoba,
 5. Osnovna škola Gornje Jesenje, Gornje Jesenje 78, 49233 Gornje Jesenje – 2 osobe,
 6. Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Matije Gupca 2, 49245 Gornja Stubica – 3 osobe,
 7. Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli, Hum na Sutli 152/1, 49231 Hum na Sutli – 2 osobe,
 8. Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina, Trg Stjepana Radića 1, 49000 Krapina – 3 osobe,
 9. Osnovna škola Josipa Broza, Antuna Mihanovića 8, 49295 Kumrovec – 2 osobe,
 10. Osnovna škola Antuna Mihanovića, Lijepe naše 41, 49290 Klanjec – 3 osobe,
 11. Osnovna škola Pavla Štoosa, Kraljevec na Sutli 125, 49294 Kraljevec na Sutli – 1 osoba,
 12. Osnovna škola Franje Horvata Kiša, Lobor, Trg Svete Ane 28, 49253 Lobor – 2 osobe,
 13. Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Đački put 1, 49210 Zabok – 4 osobe,
 14. Osnovna škola Zlatar Bistrica, Vladimira Nazora 10, 49247 Zlatar Bistrica – 2 osobe,
 15. Osnovna škola Marija Bistrica, Zagrebačka 15, 49246 Marija Bistrica – 2 osobe,
 16. Osnovna škola Mače, Mače 32, 49251 Mače – 2 osobe,
 17. Osnovna škola Oroslavje, Antuna Mihanovića 6, 49243 Oroslavje – 2 osobe,
 18. Osnovna škola Janka Leskovara, Pregrada, Dragutina Kunovića 8, 49218 Pregrada – 5 osoba,
 19. Osnovna škola Side Košutić Radoboj, Radoboj 21, 49232 Radoboj – 1 osoba,
 20. Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Školska 5, 49233 Sveti Križ Začretje – 2 osobe,
 21. Osnovna škola Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, Strmečka cesta 5a, 49244 Stubičke Toplice – 1 osoba,
 22. Srednja škola Bedekovčina, Gajeva 1, 49221 Bedekovčina – 1 osoba,
 23. Srednja škola Pregrada, Stjepana Škreblina bb, 49218 Pregrada – 1 osoba,
 24. Srednja škola Konjščina, Matije Gupca 5, 49282 Konjščina – 1 osoba,
 25. Srednja škola Oroslavje, Ljudevita Gaja 1, 49243 Oroslavje – 1 osoba,
 26. Srednja škola Zlatar, Braće Radića 10, 49250 Zlatar – 4 osoba,
 27. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, 49210 Zabok – 1 osoba.

Ovaj Javni poziv objavit će se na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i partnera u Projektu, a svaka odgojno-obrazovna ustanova otvorit će Prijavu potrebe za radnikom s tekstom koji je vidljiv iz ovog Javnog poziva i sukladno broju izvršitelja po odgojno-obrazovnim ustanovama.

Pojmovi koji se koriste u ovom Javnom pozivu, a imaju rodno značenje, bez obzira na to koriste li se u ženskom ili muškom rodu, obuhvaćaju na jednak način ženski i muški rod.

 

ŽUPAN

Željko Kolar

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Da li vam se više sviđa stara ili nova web stranica škole?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju