preskoči na sadržaj

Srednja škola Zlatar

 > Početna
vijesti

ROBERTU SVIBNU 2. NAGRADA ZA KREATIVNO PISANJE

Autor: Valentina Buden, 18. 9. 2017. 18:51

Dana 9. rujna 2017. održana je priredba Susret riječi – Bedekovčina 2017. U sklopu nje proglašeni su i pročitani najbolji pjesnički i prozni tekstovi te eseji osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

Stručno je povjerenstvo u sastavu Matea Filko, mag. kroatistike i lingvistike, Maja Novosel, mag. edukacije hrvatskoga jezika i književnosti, Kristina Špiranec, mag. kroatistike i komparativne književnosti, Jelena Tkalec, mag. edukacije hrvatskoga jezika i književnosti i lingvistike drugu nagradu u kategoriji srednjoškolskih eseja uručilo našem maturantu u školskoj godini 2016./2017. Robertu Svibnu za rad U krevetu s Kiklopom. Robertova je mentorica prof. Ljerka Gajski Markulin.

Osim vrijednog priznanja, Robertu je uručena i novčana nagrada.

Ova je nagrada još jedna potvrda Robertova spisateljskog talenta te poticaj našim sadašnjim učenicima na kreativno pisanje.

Čestitamo autoru i želimo mu puno uspjeha na studiju.

Rad možete pročitati ovdje.

 [više]

ODRŽAN RODITELJSKI SASTANAK ZA PRVE RAZREDE

Autor: Lidija Pelko, 15. 9. 2017. 08:18

U četvrtak, 14.09.2017., održan je zajednički roditeljski sastanak za prve razrede na kojem je ravnateljica pozdravnim govorom poželjela dobrodošlicu svim roditeljima učenika prvih razreda te je zahvalila što su odabrali našu školu. 

Više fotografija možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

             

 [više]

Poziv na roditeljski sastanak - prvi razredi

Autor: Valentina Buden, 11. 9. 2017. 14:23

Dragi roditelji učenika prvih razreda,

pozivamo vas na zajednički roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak 14. rujna 2017. godine s početkom u 18.00 sati u Srednjoj školi Zlatar.

Nakon pozdravnih riječi i upoznavanja s djelovanjem Srednje škole Zlatar bit će pojedinačni roditeljski sastanci za svaki razredni odjel na kojem će vam razrednici dati sve potrebne informacije.

Dobrodošli!

Zaposlenici Srednje škole Zlatar

 [više]

8.RUJAN - SVJETSKI DAN PISMENOSTI

Autor: Silvija Nestorović, 7. 9. 2017. 14:06

    

Dana 8. rujna, obilježava se Svjetski dan pismenosti kojega je utemeljio Unesco još 1967. godine. Svjetski, odnosno međunarodni, dan pismenosti utemeljen je s ciljem promoviranja važnosti pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.

Na Zemlji je 781 milijun osoba koje  koje ne znaju ni čitati ni pisati.

Najveća stopa nepismenosti je u Africi i Aziji.

A kakva je situacija u Hrvatskoj?

Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj je nepismeno 30.400 osoba.

 

 

 

 

 

 [više]

DOBRODOŠLI U PRVI RAZRED

Autor: Valentina Buden, 4. 9. 2017. 13:37

Na početku još jedne školske godine s veseljem smo dočekali i pozdravili učenike prvih razreda.

Želimo im da im đačko doba bude najljepše doba!

 

Više fotografija možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

 [više]

Prijevoz prvog dana škole i kontakti prijevoznika

Autor: Ana Hudi, 1. 9. 2017. 10:59

Obavještavaju se učenici da je Srednja škola Zlatar kontaktirala sve prijevoznike o početku nastavne godine za ponedjeljak, 04.09.2017. (prijevoz prema posebnom rasporedu).

Učenici mogu detaljnije informacije dobiti na ovoj stranici u lijevoj traci pod "klikom" UČENIČKI KUTAK - kontakti autoprijevoznika.

Napomena:

BUS 60, obrt za prijevoz putnika vlasnika Denisa Škreba je početkom nove školske godine počeo obavljati pored linijskog prijevoza prijevoz učenika na relaciji Mihovljan-Mače-Zlatar-Marija Bistrica-Zagreb i obrnuto.
Na navedenom koridoru prometuju redovne linije 10 puta dnevno tako da učenici mogu koristiti pored organiziranog prijevoza i redovne linije sa istom iskaznicom kada im nastava onemogućava polazak sa redovnim organiziranim prijevozom. Učenici također uz iskaznicu imaju pravo gratis putovati na svim ostalim destinacijama koje mogu vidjeti putem web stranice www.bus60.hr 

 [više]

Oprostili smo se od naših kolegica, prof. Hopek, prof. Bago i prof. Pečarić, koje odlaze u zasluženu mirovinu

Autor: Valentina Buden, 31. 8. 2017. 15:03

...hvala im na predanom radu i spremnosti na suradnju...

 [više]

Obavijest učenicima koji u jesenskom upisnom roku upisuju I. razred u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Valentina Buden, 28. 8. 2017. 12:21

Podsjećamo učenike koji u školskoj godini 2017./2018. upisuju prvi razred u Srednjoj školi Zlatar u jesenskom upisnom roku da se upis obavlja u sljedećem terminu: 

1.9.2017. od 8:00 do 14:00 sati 

Na upis je potrebno donijeti:

- upisnicu
- dokumente koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja: za smjer tehničar za logistiku i špediciju - potvrda školske medicine 

- ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava odnosno dodatni bodovi za upis

 [više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.

Autor: Ana Hudi, 25. 8. 2017. 12:00

Dragi učenici,

 

dana 4. rujna 2017. (ponedjeljak) započinje nova školska godina 2017./2018.

Nadamo se da ste se odmorili i da ste spremni za povratak u školske klupe i nove intelektualne izazove.


Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda, kojima je sve već poznato, okupit će se u svojim učionicama prema rasporedu koji će biti objavljen na ulaznim vratima škole.


Okupljanje učenika prvih razreda bit će u predvorju škole, gdje će ih pozdraviti ravnateljica i njihovi razrednici.


Učenici 2. i 4. razreda počinju prvi nastavni dan (u ponedjeljak) u 8,00 sati, a učenici 1. i 3. razreda u 9,00 sati.
Raspored sati svi će učenici dobiti u ponedjeljak od svojih razrednika.


Od utorka (5.9.2017.) učenicima 1. i 3. razreda nastava počinje u jutarnjem turnusu u 7,10 sati, a učenicima 2. i 4. razreda u popodnevnom turnusu u 13,15 sati.
 


 

 [više]

BALTAZAR 4 - OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI - JAVNI POZIV

Autor: Martina Škof, 26. 7. 2017. 13:27

Krapinsko-zagorska županija s partnerima u projektu raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama - partnerima u projektu Baltazar 4 za šk. god. 2017/2018.

ŽUPAN
KLASA: 602-01/17-01/28
URBROJ: 2140/01-02-17-09
Krapina, 25. srpnja 2017.

Krapinsko-zagorska županija nositelj je projekta „Baltazar 4“ prijavljenog na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.“, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Prioritetne osi 3. Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Investicijskog prioriteta 10.3. Povećanje jednakog pristupa cjeloživotnom učenju za sve dobne skupine u formalnim, neformalnim i informalnim okruženjima, unapređivanje znanja, vještina i kompetencija radne snage te promicanje fleksibilnih načina učenja profesionalnim usmjeravanjem i vrednovanjem stečenih kompetencija, Specifičnog cilja 10.3.1. Unapređenje pristupa kvalitetnom obrazovanju na pred-tercijarnim razinama za učenike iz skupina u nepovoljnom položaju. Projektom će se izravno utjecati na poboljšanje integracije učenika s teškoćama u redovite/posebne osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove, te njihovu uspješniju socijalnu uključenost i emocionalno funkcioniranje.

Slijedom navedenog, Krapinsko-zagorska županija s partnerima u Projektu raspisuje

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA

ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA – PARTNERIMA U PROJEKTU „BALTAZAR 4“

Projektom je predviđen odabir i zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u redovitim/posebnim osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji koje su partneri u projektu „Baltazar 4“ tijekom šk. god. 2017/2018.

POMOĆNIK U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Broj traženih osoba: 55

Mjesto rada: osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj županiji – partneri u projektu

Radno vrijeme: nepuno radno vrijeme - 20 sati tjedno

Prijevoz na rad: sukladno važećim propisima/TKU

Vrsta ugovora: ugovor o radu na određeno vrijeme do 10 mjeseci

UVJETI:

 • završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje,
 • protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak.

Prednost će imati osobe:

 • s iskustvom u radu kao pomoćnik u nastavi,
 • koje su sudjelovale u edukacijama za pomoćnike u nastavi,
 • s iskustvom u volontiranju.

OPIS POSLOVA

Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Poslovi pomoćnika u nastavi su: pomoć u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba, pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima te vršnjacima učenika u razredu te poslovi specifični za funkcioniranje pojedinih učenika ili skupine učenika.

DODATNA  ZNANJA I VJEŠTINE

Poštovanje različitosti, afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvorenost, odgovornost, fleksibilnost, razvijene komunikacijske vještine, podjednaka sklonost individualnom i timskom radu, točnost u izvršavanju poslova, organiziranost, emocionalna stabilnost i dosljednost.  

Odabir će se izvršiti uz pomoć stručnih metoda procjene kompetencija i osobina podnositelja prijave, a koji će provoditi Povjerenstvo za odabir kandidata u sklopu projekta „Baltazar 4“.

Ukoliko odabrani kandidati nemaju valjani dokaz o završenom odgovarajućem programu edukacije, nakon selekcijskog postupka u obvezi su sudjelovati u programu edukacije, a koji će se realizirati kroz minimalno 20 sati prethodno početku rada pomoćnika u školama partnerima u projektu.

Odgovarajućim programom edukacije smatra se edukacija u trajanju od najmanje 20 sati koja je najmanje sadržavala sljedeće elemente programa:

 • osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje,
 • karakteristike učenika s teškoćama u razvoju (za sve vrste teškoća),
 • podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina (način pružanja pomoći),
 • suradnja s učiteljem/nastavnikom/stručnim timom škole/roditeljima i drugim učenicima,
 • prava učenika s teškoćama u razvoju.

Odabrani kandidati koji posjeduju dokaz o završenoj edukaciji prema minimalnim elementima programa mogu se, po provedbi selekcijskog postupka, angažirati kao pomoćnici u nastavi bez uključivanja u novi program edukacije. U slučaju da se određeni kandidati sa završenom edukacijom, a po dovršetku selekcijskog postupka angažiraju kao pomoćnici u nastavi učenicima kod kojih specifične teškoće u razvoju zahtijevaju dodatne edukacije, takvi kandidati mogu pohađati i dodatne edukativne sadržaje prilagođene potrebama takvih učenika.

S kandidatom izabranim za pomoćnika u nastavi sklopit će se ugovor o radu u kojemu će biti utvrđeni poslovi, trajanje te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovornih strana. Po sklapanju ugovora o radu i početku rada u školi partneru, pomoćnici u nastavi će biti upućeni na obavljanje zdravstvenog (sanitarnog) pregleda, sukladno važećoj zakonskoj obvezi za osobe koje obavljaju poslove u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U prijavi na ovaj Javni poziv kandidat treba navesti svoje osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, OIB, adresu stanovanja, broj telefona i po mogućnosti e-mail adresu) te dostaviti sve tražene priloge.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu, kandidati su dužni priložiti sljedeće dokumente u izvorniku ili neovjerenoj preslici: 

 • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (presliku svjedodžbe, diplome ili potvrdu o stečenoj stručnoj spremi),
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku osobne iskaznice, putovnice, vojne iskaznice ili domovnice),
 • životopis,
 • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak ne starije od 6 mjeseci od dana objave ovog Javnog poziva,
 • dokaz o iskustvu u radu kao pomoćnik u nastavi,
 • dokaz o završenoj edukaciji u trajanju od najmanje 20 sati koja je najmanje sadržavala elemente programa utvrđene ovim Javnim pozivom, a kojeg kandidati prilažu ako ga posjeduju (potvrda, diploma, svjedodžba i slično),
 • dokaz o stečenom iskustvu u volontiranju, a koje kandidati prilažu ako posjeduju takvo iskustvo (potvrda o volontiranju i slično).

Kandidati će prilikom sklapanja ugovora o radu dostaviti na uvid originalne dokumente. 

Nepravodobne i nepotpune prijave, kao i prijave koje nisu vlastoručno potpisane, neće biti razmatrane.

Pisane prijave sa svim traženim prilozima podnose se na adresu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Ksavera Šandora Đalskog 4, 49 000 Krapina, s naznakom „Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnim ustanovama – partnerima u Projektu „Baltazar 4“, najkasnije u roku od osam dana od dana objave ovog Javnog poziva pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Zainteresirani za zaposlenje u više škola (moguće se je opredijeliti za najviše pet škola) dostavljaju jednu prijavu s traženim prilozima te u molbi trebaju navesti škole po redoslijedu interesa. 

Radni odnos sa školom odabrani kandidati će zasnivati nakon provedenog selekcijskog postupka kako slijedi: 

 1. Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, Ljudevita Gaja 2, 49217 Krapinske Toplice – 1 osoba
 2. Osnovna škola Augusta Cesarca, Krapina, Ivana Vrencea 1, 49000 Krapina – 3 osobe,
 3. Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina, Budinščina 18/c, 49284 Budinščina – 2 osobe,
 4. Osnovna škola Đurmanec, Đurmanec bb, 49225 Đurmanec – 1 osoba,
 5. Osnovna škola Gornje Jesenje, Gornje Jesenje 78, 49233 Gornje Jesenje – 2 osobe,
 6. Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Matije Gupca 2, 49245 Gornja Stubica – 3 osobe,
 7. Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli, Hum na Sutli 152/1, 49231 Hum na Sutli – 2 osobe,
 8. Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ Krapina, Trg Stjepana Radića 1, 49000 Krapina – 3 osobe,
 9. Osnovna škola Josipa Broza, Antuna Mihanovića 8, 49295 Kumrovec – 2 osobe,
 10. Osnovna škola Antuna Mihanovića, Lijepe naše 41, 49290 Klanjec – 3 osobe,
 11. Osnovna škola Pavla Štoosa, Kraljevec na Sutli 125, 49294 Kraljevec na Sutli – 1 osoba,
 12. Osnovna škola Franje Horvata Kiša, Lobor, Trg Svete Ane 28, 49253 Lobor – 2 osobe,
 13. Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Đački put 1, 49210 Zabok – 4 osobe,
 14. Osnovna škola Zlatar Bistrica, Vladimira Nazora 10, 49247 Zlatar Bistrica – 2 osobe,
 15. Osnovna škola Marija Bistrica, Zagrebačka 15, 49246 Marija Bistrica – 2 osobe,
 16. Osnovna škola Mače, Mače 32, 49251 Mače – 2 osobe,
 17. Osnovna škola Oroslavje, Antuna Mihanovića 6, 49243 Oroslavje – 2 osobe,
 18. Osnovna škola Janka Leskovara, Pregrada, Dragutina Kunovića 8, 49218 Pregrada – 5 osoba,
 19. Osnovna škola Side Košutić Radoboj, Radoboj 21, 49232 Radoboj – 1 osoba,
 20. Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Školska 5, 49233 Sveti Križ Začretje – 2 osobe,
 21. Osnovna škola Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, Strmečka cesta 5a, 49244 Stubičke Toplice – 1 osoba,
 22. Srednja škola Bedekovčina, Gajeva 1, 49221 Bedekovčina – 1 osoba,
 23. Srednja škola Pregrada, Stjepana Škreblina bb, 49218 Pregrada – 1 osoba,
 24. Srednja škola Konjščina, Matije Gupca 5, 49282 Konjščina – 1 osoba,
 25. Srednja škola Oroslavje, Ljudevita Gaja 1, 49243 Oroslavje – 1 osoba,
 26. Srednja škola Zlatar, Braće Radića 10, 49250 Zlatar – 4 osoba,
 27. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, 49210 Zabok – 1 osoba.

Ovaj Javni poziv objavit će se na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i partnera u Projektu, a svaka odgojno-obrazovna ustanova otvorit će Prijavu potrebe za radnikom s tekstom koji je vidljiv iz ovog Javnog poziva i sukladno broju izvršitelja po odgojno-obrazovnim ustanovama.

Pojmovi koji se koriste u ovom Javnom pozivu, a imaju rodno značenje, bez obzira na to koriste li se u ženskom ili muškom rodu, obuhvaćaju na jednak način ženski i muški rod.

 

ŽUPAN

Željko Kolar

 [više]

Film posvećen provedbi projekta Baltazar 3

Autor: Martina Škof, 26. 7. 2017. 08:23

Krapinsko-zagorska županija u školskoj godini 2016/2017., u suradnji s partnerskim organizacijama, provela je projekt Baltazar 3, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a riječ je o osiguravanju pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Kroz projekt je u 28 osnovnih i 5 srednjih škola na području Županije za 60 učenika s teškoćama angažirano 53 pomoćnika u nastavi, čime se osigurala nužno potrebna podrška dotičnim učenicima pri funkcioniranju u redovitom nastavnom procesu, kao i tijekom izvanučioničkih oblika nastave.

Učenici Škole za umjetnost, dizajn, odjeću i grafiku Zabok snimili su kratki film posvećen tematici projekta Baltazar 3, koji možete pogledati na linku http://www.youtube.com/watch?v=36iYV-rQkbo

 [više]

IZVRSNI REZULTATI NAŠIH UČENIKA NA DRŽAVNOJ MATURI

Autor: Martina Škof, 19. 7. 2017. 13:36

Ispit iz Engleskog jezika A razine učenica Silba Ljutak (4.g2) riješila je bez ijedne greške, odnosno 100%!!!!

 

Blistavim rezultatima mogu se pohvaliti i učenici koji su postigli rezultate unutar 2% najboljih u državi:

Robert Sviben i Ana Mesar iz Hrvatskog jezika A razine, Amalia Petek iz Politike i gospodarstva, Manuel Žegrec iz Geografije, Karlo Huljak iz Engleskog jezika A razine, Tin Domitrek iz Informatike, Martina Mikulčić, Nikolina Špoljarec i Lucija Martinić iz Matematike B razine i Mihael Grzelja iz Kemije!!

 

Ponosni smo i velikim uspjehom učenika čiji su rezultati u 10% najboljih:

 

Hrvatski jezik (A): Klara Katarina Lihtar, Nikolina Špoljarec, Silba Ljutak, Sunčica Mikac, Sandra Petreković, Martina Mikulčić, Tajana Mikulek, Mateja Martinić, Nikolina Brčić, Magda Milički, Monika Vujica i Lucija Bolšec

Hrvatski jezik (B): Ivan Rihtarić, Goran Vujica, Igor Bočkaj i Denis Šaronja

Matematika (A): Robert Sviben, Bartol Rod, Goran Vujica, Mihael Grzelja, Silba Ljutak

Matematika (B): Karlo Huljak, Ana Mesar, Mateja Martinić, Filip Pentek, Marija Rihtarić i Nikola Stanić

Engleski jezik (A): Robert Sviben, Marko Šuštić, Tin Domitrek i Denis Šaronja

Engleski jezik (B): Kristina Jagarčec i Viktorija Kušić

Njemački jezik (B): Karlo Pavlović

Informatika: Marko Šuštić, Leonardo Latin

Biologija: Sandra Petreković, Mihael Grzelja, Robert Sviben, Klara Katarina Lihtar

Povijest: Nikolina Špoljarec

Sociologija: Monika Vujica

Fizika: Mihael Grzelja, Bartol Rod

Psihologija: Ana Mesar

 

Čestitamo našim učenicima i želimo im da nastave u akademskom obrazovanju nizati takve rezultate!

 

 [više]

Obavijest maturantima - podjela potvrda i svjedodžbi DM

Autor: GORAN ŠALIKA, 19. 7. 2017. 12:48

Obavještavaju se maturanti da potvrde i svjedodžbe Državne mature mogu preuzeti u školi i to po rasporedu:

- 4.lt, 4.u i 4.g1 u 09,00 sati dana 20.07.2017. (četvrtak)

- 4.r u 12,00 sati dana 20.07.2017. (četvrtak)

- 4.g2 u 09,00 sati dana 21.07.2017. (petak)

 

                                 

 [više]

Obavijest maturantima - prigovori na rezultate DM

Autor: GORAN ŠALIKA, 12. 7. 2017. 11:13

Obavještavaju se maturanti da svoje prigovore na rezultate Državne mature mogu predati u školi, 13.07.2017 u vremenu od 09,00 - 12,00 sati  i 14.07.2017. u vremenu od 07,30 – 09,00 sati.

Preporuča se maturantima da kontaktiraju predmetnog profesora o utemeljenosti prigovora.

 [više]

Obavijest o upisima u prvi razred školske godine 2017./2018.

Autor: Valentina Buden, 10. 7. 2017. 11:37

Podsjećamo učenike koji u školskoj godini 2017./2018. upisuju prvi razred u Srednjoj školi Zlatar da se upisi obavljaju u sljedećim terminima: 

17.7.2017. od 12:00 do 18:00 sati 

i

18.7.2017. od 7:00 do 13:00 sati

Na upise je potrebno donijeti:

- upisnicu
- dokumente koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja – potvrda školske medicine za smjer logistika i špedicija te upravni referent, liječnička svjedodžba medicine rada – za smjer tehničar za računalstvo
(iznimno, kandidat koji u trenutku upisa nije u mogućnosti dostaviti liječničku svjedodžbu medicine rada, pri upisu dostavlja potvrdu obiteljskog liječnika, a liječničku svjedodžbu medicine rada dostavlja školi najkasnije do kraja prvoga polugodišta prvoga razreda) 
- ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava odnosno dodatni bodovi za upis

 [više]

Popravni ispiti

Autor: Ana Hudi, 10. 7. 2017. 11:28

Učenici koji su upućeni na jesenski popravni rok mogu pogledati termine ovdje.

 [više]

Podjela svjedodžbi 3.u razred

Autor: GORAN ŠALIKA, 7. 7. 2017. 11:42

Obavještavamo učenike 3. u  razreda da će podjela svjedodžbi biti u ponedjeljak, 10.7.2017. g., u 10.00 sati.

 [više]

Podjela svjedodžbi 1.g1, 1.g2 i 2.u razreda

Autor: Valentina Buden, 5. 7. 2017. 10:54

Obavještavamo učenike 1.g1, 1.g2 i 2.u razreda da će podjela svjedodžbi biti u ponedjeljak, 10.7.2017.g., u 8.30 sati.

 [više]

Podjela svjedodžbi 1.lt razreda

Autor: Valentina Buden, 5. 7. 2017. 09:36

Obavještavamo učenike 1.lt razreda da će se podjela svjedodžbi održati u petak, 7.7.2017.g., u 9.00 sati.

 [više]

Podjela svjedodžbi za 2.g2 i 3.lt

Autor: GORAN ŠALIKA, 4. 7. 2017. 11:37

Obavještavamo učenike 3.lt  i 2.g2 razreda da će se podjela svjedodžbi održati u četvrtak, 6.7.2017.g., u 10.00 sati.

 [više]

Podjela svjedodžbi 2.lt razreda

Autor: Valentina Buden, 4. 7. 2017. 10:42

Obavještavamo učenike 2.lt razreda da će se podjela svjedodžbi održati u petak, 7.7.2017.g., u 12.00 sati.

 [više]

GRAD ZLATAR -INFORMACIJE O SUFINANCIRANJU ŠKOLSKIH UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Silvija Nestorović, 4. 7. 2017. 09:31

Poštovani, 

u nastavku teksta, pod "više", se nalaze informacije za podnošenje zahtjeva za ostvarenje jednokratne novčane pomoći za sufinanciranje troškova kupnje udžbenika i radnog materijala za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Zlatara. 

 [više]

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Valentina Buden, 3. 7. 2017. 07:42

Srednja škola Zlatar poziva vas da se odazovete humanoj i plemenitoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja će se u Školi održati 4. 7. 2017. u vremenu od 9 do 17 sati.

 [više]

Završna svečanost naših maturanata

Autor: Valentina Buden, 29. 6. 2017. 13:30

Danas je u Srednjoj školi Zlatar održana završna svečanost generacije maturanata 2016./2017. Nakon uvodnih riječi naše ravnateljice Zdenke Rogina gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek našim učenicima uručila je priznanja Grada Zlatara, a koja nisu bila uručena na posebnoj priredbi održanoj 5. svibnja 2017. jer su uspjesi naših učenika ostvareni nakon tog datuma.

Učenicima naše škole koji su prvi put darovali krv uručene su zahvalnice Hrvatskog crvenog križa i Srednje škole Zlatar za iskazanu humanost, plemenitost i ljubav prema čovjeku. Zahvalnice je uručila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zlatar Vesna Pavleković i naša ravnateljica. Učenicima su uručene i pohvalnice Srednje škole Zlatar za doprinos radu i promociju škole.

Naši učenici pokazali su nam zašto su bili pozvani na Državnu smotru Lidrano izvedbom svoje predstave O ljubavi, prijateljstvu, kriminalu, sportu i politici. Nastupile su i naše zborašice pod vodstvom dirigentice, profesorice Josipe Hopek, a Barbara Milički izvela nam je pjesmu Sonje Brčić: Gda babica je štruklje pekla, kojom se i predstavila na Državnoj smotri Lidrano.

Našim maturantima ovom su prilikom uručene njihove svjedodžbe i nagrade za odličan uspjeh. Robertu Svibnu, koji je sva četiri razreda završio s prosjekom ocjena 5,0, uručena  je posebna nagrada Srednje škole Zlatar. Svim učenicima koji su predstavljali školu na državnim, međužupanijskim i drugim natjecanjima i smotrama te njihovim mentorima Škola je zahvalila posebnim znakom pažnje - knjigom odnosno ružom. Svečanost je završila zatvaranjem vremenske kapsule naših maturanata. U kapsulu su položena promišljanja maturanata o tome kako se vide u budućnosti te što se sve nadaju postići i fotografija razreda. Vremenska kapsula bit će otvorena na dan kada će se maturanti generacije 2016/2017. ponovno okupiti povodom obilježavanja desete obljetnice mature.

Više slika sa završne svečanosti možete pogledati u fotogaleriji.

Svim maturantima želimo uspjeh u njihovom daljnjem putovanju kroz život! 

 

 

 

 [više]

Krapinsko-zagorska županija najavljuje stipendiranje deficitarnih zanimanja za učenike srednjih škola i redovite studente

Autor: Ana Hudi, 28. 6. 2017. 12:59

Kako je postupak upisa učenika/učenica u 1. razrede srednjih škola i studenata/studentica u 1. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija za školsku/akademsku godinu 2017/2018. u tijeku...

 [više]

Završna svečanost maturanata generacije 2016./2017.

Autor: Valentina Buden, 28. 6. 2017. 08:30

Dragi naši maturanti i učenici kojima će biti uručene nagrade za postignute uspjehe, Srednja škola Zlatar poziva vas i vaše roditelje na završnu svečanost maturanata generacije 2016./2017.  koja će se održati

29. lipnja 2017. g. s početkom u 9.00 sati.

S veseljem vas očekujemo!

 [više]

Podjela svjedodžbi 1.u razreda

Autor: Vesna Pisačić, 28. 6. 2017. 08:28

Podjela svjedodžbi 1.u razreda održati će se u utorak, 04.07.2017., u 10.00 sati.

 [više]

Podjela svjedodžbi 2.g1 razreda

Autor: Vesna Pisačić, 28. 6. 2017. 08:26

Podjela svjedodžbi 2.g1 razreda održati će se u četvrtak, 29.06.2017., u 8.30 sati.

 [više]

Naši učenici i nastavnici na prijemu kod župana g. Željka Kolara

Autor: Valentina Buden, 26. 6. 2017. 08:39

U utorak, 20. lipnja 2017.g., u Srednjoj školi Krapina održan je prijem župana za učenike koji su ostvarili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima.

Iz naše su škole, zbog ostvarenih uspjeha na državnim natjecanjima, bili pozvani: učenici Robert Sviben, 4.g2, s mentoricom Ljerkom Gajski Markulin, prof., za osvojeno 2. mjesto na Državnom natjecanju iz Hrvatskog jezika, Nikola Lončar, 3.r s mentorom Vladimirom Bošnjakom, dipl. ing. phys. za osvojeno 3. mjesto na Državnoj smotri samostalnih eksperimentalnih radova iz fizike, učenici Borna Novački, Mario Čukman i Mario Kurek iz 4.r razreda, s mentorom Tomislavom Pavlekom, struč., spec. ing. el. za osvojeno 3. mjesto na Državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računalstva te profesorica Josipa Hopek, mentorica našim učenicima - članicama djevojačkog zbora, za osvojeno 2. mjesto i srebrnu plaketu na 60.-im Glazbenim svečanostima u Varaždinu. Profesorici Josipi Hopek uručena je i zahvalnica Krapinsko-zagorske županije za predan i sadržajan dugogodišnji rad na odgoju i poučavanju brojnih generacija učenika osnovnih i srednjih škola u glazbenom izrazu.

Još jednom čestitamo našim učenicama i njihovim mentorima na postignutim rezultatima!

 

 [više]

Maturanti - Državna matura - TEST HRVATSKI JEZIK

Autor: GORAN ŠALIKA, 19. 6. 2017. 18:49

Obavještavaju se svi pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. da će se ispit iz  Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) provesti 28. lipnja 2017. godine u 14 sati.

 

Obavještavaju se pristupnici ispitu iz Latinskog jezika državne mature školske godine 2016./2017. da će se ispit iz Latinskog jezika (A i B razina) provesti 27. lipnja 2017. u 9 sati.

 [više]

MATURANTI - VAŽNO

Autor: GORAN ŠALIKA, 19. 6. 2017. 14:53

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o ODGODI ISPITA iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini za dan 20. 06. 2017.,  nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti  izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.

 [više]

VAŽNO!!! RASPORED DOPUNSKE NASTAVE

Autor: Ana Hudi, 19. 6. 2017. 12:27

Raspored dopunske nastave možete pogledati na ovom linku.

 [više]

Čista petica

Autor: Damjan Zagorec, 14. 6. 2017. 11:18

 [više]

TERENSKA NASTAVA TEHNIČARA ZA LOGISTIKU I ŠPEDICIJU – LOGISTIČKI CENTAR „KAUFLAND“ Jastrebarsko

Autor: Valentina Buden, 13. 6. 2017. 18:43

Učenici 3. lt razreda  5. lipnja 2017. bili su na terenskoj nastavi u logističkom centru „Kaufland“ Jastrebarsko. S obzirom na to da učenicima, koji se obrazuju u prometnom sektoru smjera logistika, nedostaje praktičnih znanja vezanih uz skladišno poslovanje i logističko distribucijske centre, smatrali smo da bi i za naše učenike bilo dobro da na ovaj način povežu teoriju i praksu. Obilaskom hala logističkog centra uz stručno vodstvo gosp. Siniše Šveca, organizatora skladišta i projekata, oduševila nas je organizacija rada, briga o zaposlenicima i njihovom stručnom usavršavanju, urednost i čistoća radnih prostora te radni strojevi i ostala oprema koju naši učenici nemaju priliku vidjeti. Nakon logističkog centra učenici su uz pratnju turističkog vodiča obišli Gradski muzej, radionicu bačvi i bačvarsku zbirku te dvorac Erdödy u Jastrebarskom, najstarije zdanje u gradu, smješten u prekrasnom starom parku koji je hortikulturni spomenik

Jednodnevna terenska nastava završila je zajedničkim ručkom u restoranu u centru Jastrebarskog.

 [više]

TERENSKA NASTAVA - PUTEVIMA GLAGOLJAŠA

Autor: Valentina Buden, 8. 6. 2017. 17:13

Učenici prvih razreda  29. svibnja 2017. bili su na terenskoj nastavi na otoku Krku. Nakon šetnje po središtu grada Krka i razgledavanja povijesnih spomenika učenici su posjetili otočić Košljun, gdje su razgledali franjevački samostan i muzej. U muzeju su mogli vidjeti najmanju knjigu na svijetu u kojoj je napisan Očenaš na 7 jezika.  Glavno odredište terenske nastave naslovljene Putevima glagoljaša bila je crkva svete Lucije u Jurandvoru poznata po pronalasku Bašćanske ploče iz 11. stoljeća. Jednodnevna ekskurzija prvih razreda završila je kupanjem na poznatoj bašćanskoj plaži.

 [više]

OBAVIJEST MATURANTIMA O DRŽAVNOJ MATURI

Autor: Valentina Buden, 5. 6. 2017. 10:31

Dragi maturanti!
Dana 6. lipnja 2017. g. ispitom iz Psihologije u našoj školi započinje državna matura. Ovom prilikom želimo vam dati neke upute.
Na ispite mature u školu treba doći najkasnije pola sata prije ispita. Na oglasnoj ploči škole nalazit će se popis učenika koji taj dan polažu ispit te naziv učionica u kojima će se ispiti  odvijati.

Nakon što ste provjerili u kojoj ste prostoriji na popisu, odlazite do te prostorije. Na vratima prostorije nalazit će se popis učenika i raspored sjedenja.

Dvadesetak minuta prije početka ispita počinje prozivanje učenika.
Sa sobom treba imati identifikacijski dokument koji ćete pokazati dežurnom profesoru.
Mobitele treba isključiti i predati dežurnom profesoru. Ručni sat također treba predati dežurnom profesoru. Napominjemo da učenik ne smije imati mobitel kod sebe, a eventualna zvonjava nepredanog mobitela prouzročit će prekid ispita za dotičnog učenika.
Sa sobom možete imati prozirnu bočicu vode s koje je skinuta etiketa.
U uputama za svaki ispit piše koji je pribor dozvoljen za korištenje. Strogo se držite tih uputa.
Provjerite još jednom je li vaš kalkulator dozvoljen. Svi se kalkulatori popisuju i prilikom otvaranja ispita u Nacionalnom centru provjerava se jeste li imali dozvoljen kalkulator. Ukoliko niste, ispit se poništava.
U našoj je školi tijekom godina provođenja državne mature uvijek sve bilo u redu. Sigurni smo da će tako biti i ove godine.
Svi radnici Srednje škole Zlatar žele vam puno uspjeha na ispitima državne mature.

Školsko ispitno povjerenstvo

 [više]

Sufinanciranje prijevoznih karata maturanata, učenika upućenih na dopunski rad i praktičnu nastavu

Autor: Ana Hudi, 5. 6. 2017. 09:17

Pogledajte čitavu vijest pod više.

 [više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA: POTENCIJALI ZLATARSKOG KRAJA

Autor: Valentina Buden, 2. 6. 2017. 16:58

Dana 31. svibnja 2017. g. naši učenici 3.g1 i 3.g2 razreda, koji pohađaju izbornu nastavu iz Geografije, uz pratnju profesora Dražena Ljubića bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zlataru.

 [više]

Raspored obrane završnih radova

Autor: Ana Hudi, 31. 5. 2017. 13:11

Možete pogledati na linku.

 [više]

Max sucht den Superstar II

Autor: Valentina Buden, 30. 5. 2017. 07:24

Dana 26.5.2017. u Gospodarskoj školi Varaždin održan je talent show „Max sucht den Superstar II“. Natjecalo se 19 škola iz cijele Hrvatske, a učenici su svoj talent pokazali glumeći i pjevajući na njemačkom jeziku. Cilj je ovog natjecanja učenje i promicanje njemačkog jezika i kulture. Pobjednik natjecanja je Srednja škola Valpovo. Našu školu predstavljale su učenice Petra Babić i Marija Rihtarić iz 4.g2 razreda, koje su, iako bez nagrade, osvojile srca publike. Mentorica učenicima je profesorica Nataša Krajačić. 
Nastup naših djevojaka možete pogledati na poveznici.

Čestitamo!

 [više]

DAN OTVORENIH VRATA UDRUGE "SV. ANA" IZ LOBORA

Autor: Lidija Pelko, 29. 5. 2017. 07:03

U petak 26.5.2017.g. održan je dan otvorenih vrata udruge “Sv. Ana” iz Lobora koja se brine o djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Udruga je tim povodom organizirala obilazak njihovog novog prostora te zajedničke radionice za posjetitelje i korisnike. Pošto naša škola uspješno surađuje s Udrugom na način da joj daje potporu pri školovanju učenika s teškoćama u razvoju, odazvali smo se pozivu Udruge te sudjelovali u aktivnostima s korisnicima.

Ovim putem želimo zahvaliti Udruzi na dobroj suradnji i poželjeti uspješni daljnji rad.

 
 [više]

Foto dani mladih

Autor: Valentina Buden, 25. 5. 2017. 15:01

Organizator Foto dana mladih, udruga Izvan fokusa, poziva učenike da se prijave na natječaj slanjem svojih najboljih fotografija. Foto dani mladih ove će se godine održati u Karlovcu u razdoblju od 10. do 15. 8. Prijave na natječaj traju do 1. lipnja 2017. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.fotodanimladih.com.hr.

 

 

 [više]

Robert Sviben i Karlo Pavlović u 10 % najboljih na natjecanju "Klokan bez granica"

Autor: Valentina Buden, 23. 5. 2017. 18:48

Naši učenici 4.g2 razreda Robert Sviben i Karlo Pavlović svojim su rezultatima ušli u 10 % najboljih u Hrvatskoj na međunarodnom natjecanju Klokan. Robert i Karlo natjecali su se u kategoriji student u koju spadaju učenici 4. razreda srednje škole. Ove se godine u kategoriji student u Hrvatskoj natjecalo 740 učenika.

Čestitamo našim učenicima!

 [više]

OPRAŠTAMO SE OD NAŠIH 129 MATURANATA

Autor: Lidija Pelko, 19. 5. 2017. 09:03

Danas, 19.05.2017. g. Srednja škola Zlatar se oprašta od još jedne generacije maturanata. Veselimo se zajedno s njima, te ih sa sjetom, jer više neće biti s nama, šaljemo u njihove nove životne pobjede. Nadamo se da će im srednja škola ostati u lijepom sjećanju i da će se s veseljem vraćati na mjesto na kojem su proveli dio svog odrastanja. 

Više slika možete pogledati u fotogalerijama: prva i druga

 [više]

Predavanje Udruge veterana specijalne policije iz Domovinskog rata „Barun“

Autor: Lidija Pelko, 16. 5. 2017. 13:24

U petak, 12. svibnja 2017., članovi Udruge veterana specijalne policije iz Domovinskog rata „Barun“, održali su predavanje učenicima 4.g1 i 4.g2 razreda. Učenici su tom prilikom bili upoznati s događajima hrvatske povijesti u razdoblju od 1990. do 1995. godine. Također, posebna pažnja bila je posvećena ratnom putu jedinice specijalne policije „Barun“, koja je osnovana 1991. u Zlataru.

Navedeno predavanje dio je projekta „Promicanje istine o Domovinskom ratu“, koje je udruga „Barun“ počela provoditi 2013. Naša škola aktivno je uključena u većinu projekata udruge „Barun“, i rado ugošćujemo njihove predstavnike na satovima povijesti.

Ovim im putem zahvaljujemo na održanom predavanju i njihovom trudu za promicanjem istine o razdoblju Domovinskog rata.

 [više]

ZLATNA PLAKETA NA 4. MEĐUŽUPANIJSKOJ IZLOŽBI INOVACIJA IVANIĆ-GRAD

Autor: Valentina Buden, 15. 5. 2017. 15:50

Naši učenici 4. razreda smjera tehničar za računalstvo Borna NovačkiMario Čukman i Mario Kurek uz pratnju mentora Tomislava Pavleka, struč.spec.ing.el. osvojili su zlatnu plaketu na 4. Međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu, I3G . Učenici su se predstavili svojim „sustavom za izradu tiskanih pločica“. Ovogodišnja izložba inovacija održana je 11. i 12. svibnja u Hotelu Sport u Ivanić-Gradu. Na izložbi se predstavilo više od 200 učenika i studenata iz Republike Hrvatske te nekoliko tvrtki s 80-ak inovativnih radova. Međužupanijsku izložbu inovacija organizira udruga Elektronički i računalni klub iz Ivanić-Grada u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske, Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, Društvom pedagoga tehničke kulture i informatike Grada Samobora te Srednjom školom "Ivan Švear" Ivanić-Grad. Pokrovitelji su izložbe: Hrvatski sabor, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zagrebačka županija i Grada Ivanić-Grad.

Čestitamo našim učenicima i njihovu mentoru!

 [više]

8. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI

Autor: Valentina Buden, 12. 5. 2017. 10:21

Naš učenik Karlo Pavlović, 4.g2, u pratnji mentora, profesora Dražena Ljubića, osvojio je 8. mjesto na Državnom natjecanju iz Povijesti. Natjecanje se održalo od 10. do 12. svibnja 2017. u Đurđevcu u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana.

Čestitamo našem Karlu i njegovu mentoru, profesoru Draženu Ljubiću!

 [više]

FILIP ČUKMAN OSVOJIO 3. MJESTO NA PRVENSTVU HRVATSKE U SAVATE BOKSU

Autor: Valentina Buden, 9. 5. 2017. 09:43

Naš učenik Filip Čukman, 1.g2, osvojio je 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u savate boksu. Prvenstvo je održano u Svetom Ivanu Zelini 23. travnja 2017. g. Filip se savate boksom bavi 5,5 godina. Trenira u Savate klubu „Kobra“ u Mariji Bistrici.

Čestitamo našem Filipu i želimo mu uspjeh u daljnjim natjecanjima!

 [više]

NAŠI UČENICI 3.R RAZREDA POSJETILI "SUSRETE ZA RUDIJA"

Autor: Valentina Buden, 9. 5. 2017. 09:25

Dana 5. 5. 2017. učenici 3.r razreda (smjer: tehničar za računalstvo) u pratnji razrednice, profesorice Martine Sviben i profesora Srećka Svibna prisustvovali su edukativnom predavanju u sklopu trodnevne manifestacije  "XX. susreti za Rudija" u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Krapinsko-zagorske županije. Učenici su slušajući predavača - pilota, djelatnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, upoznali profesionalni rad i zasluge Rudolfa Perešina, legendarnog pilota rodom iz Gornje Stubice koji je vojnim izviđačkim avionom MIG 21 prebjegao iz JNA 1991. godine u Austriju. Rudolf Perešin poginuo je 1995. u akciji "Bljesak". Učenici su također slušali o ulozi i opremljenosti hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva te saznali kako mogu postati vojni piloti kroz daljnje školovanje. 

 [više]

TEHNIČARI ZA LOGISTIKU I ŠPEDICIJU NA TERENSKOJ NASTAVI

Autor: Vesna Pisačić, 8. 5. 2017. 17:17

Dana 05.05.2017. godine učenici 4. Lt razreda tehničara za logistiku i špediciju naše škole bili su na terenskoj nastavi.

Prvo su posjetili tvrtku „Lagermax-aed“ gdje su im prezentacijom predstavljene logističke usluge te mikro i makro distribucija. U skladištu su imali priliku pratiti tok robe i vidjeti skladišno poslovanje.

Nakon toga posjetili su najveću specijaliziranu tvrtku za autologistiku u Hrvatskoj, „Lagermax-autotransporti“, gdje su se upoznali s  autologistikom i s logističkim lancima te s prijevozom i skladištenjem osobnih automobila i gospodarskih vozila.
Uslijedio je posjet tvrtki „Petruzalek“, gdje su se na konkretnim primjerima upoznali s dokumentacijom od nabave do isporuke robe sa zemljama EU i s trećim zemljama, kao i sa distribucijom i skladištenjem robe.

Na kraju su posjetili tvrtku „Valoviti papir – Dunapack d.o.o.“ i na primjerima vidjeli logistiku poduzeća od nabave sirovine do pakiranja, skladištenja i otpreme gotovih proizvoda. Posebno motivirajuće za učenike je bilo što je jedan od  predavača bio bivši učenik SŠ Zlatar, Marko Habajec, koji je naglasio važnost i zahtjevnost logistike kao i primjenjivost stručnih sadržaja iz škole u poslu.

Voditelji učenika na terenskoj nastavi bili su profesori Stjepan Pisačić i Goran Šalika te stručna suradnica u nastavi Marina Varga.

Zahvaljujemo tvrtkama i  predavačima na prijemu te stručnom predavanju i vodstvu.

VIše slika sa terenska nastave možete pogledati u FOTOGALERIJI.

 [više]

KREATIVNIM PISANJEM DO POREČA

Autor: Valentina Buden, 8. 5. 2017. 11:15

Naš je učenik Robert Sviben, 4.g2, dobitnik prve nagrade literarnog natječaja Gjalski za srednjoškolce 2016. Nagrada je svečano dodijeljena u listopadu 2016. u Gimnaziji A.G.Matoša u Zaboku.
Ovaj je vikend (5. – 7. svibnja) u sklopu te nagrade sa svojom mentoricom Ljerkom Gajski Markulin bio na nagradnom izletu u Poreču. Razgledavali su porečke znamenitosti, prisustvovali svečanoj dodjeli Nagrade Laurus nobilis za učenike osnovnih i srednjih škola s Poreštine te sudjelovali u organiziranom izletu u grad Pulu.
Još jednom čestitamo Robertu na nagradi te se nadamo da će Natječaj Gjalski za srednjoškolce privući još naših srednjoškolaca na kreativno pisanje i rezultirati originalnim kratkim pričama.

 

 [više]

DODIJELJENA JAVNA PRIZNANJA NAŠIM UČENICIMA I NJIHOVIM MENTORIMA

Autor: Valentina Buden, 5. 5. 2017. 18:56

Danas je u našoj školi gradonačelnik Grada Zlatara, gospodin Stanko Majdak, našim učenicima i njihovim mentorima, koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima, dodijelio javna priznanja Grada Zlatara. Javna priznanja dodijeljena su u sklopu obilježavanja Dana Grada Zlatara.

Ovaj, za nas poseban događaj, popratio je zbor naše škole na čelu s profesoricom Josipom Hopek te naša učenica Barbara Milički recitacijom pjesme Sonje Brčić „Gda babica je štruklje pekla“. Nakon dodjele priznanja naši gosti imali su priliku, uz zvuke Straussova Bečkog valcera, razgledati izložbu „Kak su negda naši stari“ te izložbu likovnih radova naših učenika "Skladni u različitosti".

Zahvaljujemo predstavnicima Grada Zlatara, članovima Školskog odbora, roditeljima, učenicima i mentorima, te našim izvođačima, koji su uveličali ovaj događaj.

Još jednom čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!

Foto-galerija

 

 [više]

3. MJESTO NA DRŽAVNOJ SMOTRI SAMOSTALNIH EKSPERIMENTALNIH RADOVA MLADIH FIZIČARA

Autor: Valentina Buden, 5. 5. 2017. 18:18

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima od 2. do 5. svibnja 2017.g. održana je Državna smotra samostalnih eksperimentalnih radova mladih fizičara. Na Državnu smotru plasiralo se 6 radova, od 37 prijavljenih, među kojima i rad našeg učenika Nikole Lončara, 3.r, pod naslovom „Mjerenje magnetskog polja Zemlje pomoću ravnog vodiča“. Naš učenik Nikola Lončar sa svojim mentorom, profesorom Vladimirom Bošnjakom na Državnoj je smotri osvojio 3. mjesto.

Čestitamo!

 

 [više]

2. MJESTO, SREBRNA PLAKETA I NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO NA 60.-IM GLAZBENIM SVEČANOSTIMA HRVATSKE MLADEŽI

Autor: Valentina Buden, 5. 5. 2017. 12:39

Na 60.-im Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, koje su održane 3. i 4. svibnja 2017. godine, naše zborašice pod vodstvom mentorice, profesorice Josipe Hopek osvojile su izvrsno 2. mjesto i srebrnu plaketu. Zbor naše škole čine učenice: Marija Rihtarić, 4.g2, Petra Babić, 4.g2, Erika Mikulec, 3.g1, Sandra Štahan, 4.g2, Ines Šuka, 4.g2, Brigita Adanić, 4.g1, Lucija Čale, 3.g1, Petra Vuraić, 3.g1, Matea Odorjan, 3.g1, Ana Katarina Šuštić, 3.g1, Izidora Pavetić, 3.g1, Dora Pugar, 3.g1, Marija Tomorad, 3.g2, Tamara Jakopović, 3.g2, Amalija Petric, 3.g2, Maja Kos, 3.g2, Antonija Latin, 2.g2, Lana Hubak, 2.g2, Laura Latin, 2.g2 i Arijana Kreš, 1.g1.

Našoj profesorici Josipi Hopek uručena je i nagrada za životno djelo.

Čestitamo našim učenicama i profesorici Josipi Hopek na ovako velikom uspjehu!

 

 [više]

NAŠE UČENICE PROGLAŠENE NAJLJEPŠIM MATURANTICAMA HRVATSKE

Autor: Lidija Pelko, 5. 5. 2017. 08:30

     U nedjelju, 23. travnja 2017. godine, održao se treći Izbor za kraljicu mature 2017. godine u Westgate Shopping Cityju. Naslov najljepše odnijela je naša učenica Elena Kleflin (4.u), dok je Melani Bodalec (4.u) proglašena prvom pratiljom. Drugom pratiljom proglašena je Melissa Ćosić, a kao Media Choice Patricija Vukić. Na natjecanje su se mogle prijaviti djevojke iz čitave Hrvatske, a konačnih se sedam finalistica predstavilo žiriju i publici u koktel haljinama i večernjim svečanim haljinama. Jedna od članica žirija je i prošlogodišnja pobjednica Antonia Knežević kojoj je ovaj izbor uvelike pomogao na putu u svijet mode. Osim popratnih nagrada i nakita, djevojke su dobile i večernje haljine Wedding Cityja.

Intervju s našim učenicima možete pročitati u nastavku vijesti pod više. 

 [više]

DODJELA JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZLATARA U U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Valentina Buden, 4. 5. 2017. 09:30

S ponosom objavljujemo da će u petak, 5. svibnja 2017. godine, u našoj školi biti uručena javna priznanja Grada Zlatara našim učenicima i njihovim mentorima koji su ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima. 

Čestitamo!

 

 

 

 [više]

NAŠI UČENICI DOBITNICI NAGRADA SFERICA 2017.

Autor: Valentina Buden, 4. 5. 2017. 09:26

Naši učenici Robert Sviben, 4.g2, Fran Rod, 2.g2 i Barbara Tomorad, 2.g1 dobitnici su nagrada Sferica 2017. godine. Robert Sviben svojim je literarnim radom Čuvar posljednjeg bunara osvojio 2. nagradu. Robertova mentorica je profesorica Ljerka Gajski Markulin. Fran Rod za svoj je likovni rad izabrao temu Novi svijet nadohvat ruke i osvojio 2. nagradu, a Barbara Tomorad izabrala je temu Korak u petu dimenziju i svojim likovnim radom osvojila 3. nagradu. Mentor Barbari i Franu je profesor Zvonko Šarčević.

Natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola organizira SFERA, Društvo za znanstvenu fantastiku Zagreb. Učenici koji se prijavljuju na natječaj biraju jednu od dvije zadane teme: Ovogodišnje teme za literarne radove bile se: Čuvari posljednjeg bunara i Nećemo izbjeglice sa Zemlje!, a za likovne:  Korak u petu dimenziju i Novi svijet nadohvat ruke.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!

Robertov rad možete pročitati ovdje.

 

 

 

 [više]

POSJET HRVATSKOM SABORU

Autor: Valentina Buden, 3. 5. 2017. 14:14

I ove godine učenici smjera upravni referent, razred 3.u, posjetili su Hrvatski sabor. Uz stručno vodstvo djelatnika Sabora upoznali su povijest zgrade Sabora i povijest našeg najvišeg predstavničkog tijela.

Prošetali su kroz salone i dvorane koje nose imena hrvatskih velikana, a u kojima se održavaju sastanci klubova zastupnika, odbora i drugih radnih tijela Hrvatskoga sabora.

Vidjeli su sliku koja prikazuje prvo zasjedanje Hrvatskoga sabora u samostalnoj Republici Hrvatskoj, portrete dosadašnjih predsjednika Hrvatskoga sabora i biste važnih hrvatskih političara.

Učenici su imali priliku porazgovarati sa zastupnikom u Hrvatskom saboru i upoznati se s radom zastupnika.       

 [više]

NAŠIM NASTAVNICAMA URUČENE PLAKETA I DIPLOMA GRADA ZLATARA

Autor: Valentina Buden, 2. 5. 2017. 11:54

Povodom obilježavanja Dana Grada Zlatara, 27. 4. 2017. g., našim nastavnicama, profesorici Josipi Hopek i profesorici Mari Bago  za njihov kontinuiran i predan rad te brojne postignute uspjehe uručena su javna priznanja Grada Zlatara. Profesorici Josipi Hopek uručena je Plaketa Grada Zlatara, a profesorici Mari Bago Diploma Grada Zlatara.

Čestitamo!

 [više]

Oasen der Großstadt

Autor: Valentina Buden, 2. 5. 2017. 11:11

Povodom Međunarodnog vrtnog sajma IGA Berlin 2017 otvorenog 29.4.2017. u Berlinu organiziran je literarni natječaj „Oasen der Großstadt“ u kojem su svojim kreativnim pisanjem o odnosu čovjeka i prirode te svojoj osobnoj oazi mogli sudjelovati mladi iz cijele Europe.

Rad naše učenice Lucije Bolšec iz 4.u razreda uvršten je u zbornik odabranih radova koji je izdao Simon Verlag te se isti može kupiti u njemačkim knjižarama.

Budući da je rad naše učenice jedini iz Hrvatske koji se našao među tiskanim odabranim radovima, posebno smo ponosni te čestitamo našoj učenici Luciji i njezinoj mentorici, profesorici Nataši Krajačić, na uspjehu. 

Lucijin rad možete pročitati ovdje.

 

 [više]

IZLOŽBA;SKLADNI U RAZLIČITOSTI

Autor: Lidija Pelko, 28. 4. 2017. 18:09

Povodom Dana škole otvorena je izložba likovnih radova učenika naše škole pod nazivom „Skladni u različitosti“. Iz naslova se može iščitati kako su u ovom postavu izložbe izloženi radovi različiti po tehnikama rada, kao i po sadržaju. Kako su slike, između ostalog, i odraz osobnosti, vidi se i različitost među njihovim autorima. Isto tako je i u našoj školi – mnoštvo učenika, a svaki sam po sebi različit. No u toj različitosti, uvijek pronalazimo zajednički jezik u kojem održavamo ozračje sklada. To je glavna poruka kojom smo željeli doprijeti do svih učenika, nastavnika te ostalih posjetitelja izložbe – tolerancija i miran suživot.

U ovoj izložbi se može vidjeti talentiranost naših učenika na likovnom području, kao i njihova motivacija za kulturni doprinos školi.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da posjete izložbu, a autorima zahvaljujemo na njihovom uloženom trudu i pozivamo ih na daljnje „brušenje“ njihovog talenta.

 

 [više]

2. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Valentina Buden, 28. 4. 2017. 09:59

U Šibeniku je od 26. do 28. travnja 2017. godine održano Državno natjecanje iz Hrvatskog jezika. Naši učenici ponovno su ostvarili izvrsne rezultate. Robert Sviben, 4.g2, uz svoju mentoricu Ljerku Gajski Markulin, prof. osvojio je 2. mjesto, a Tamara Jakopović, 3.g2, uz pratnju mentorice Ivančice Tomorad, prof. osvojila je 8. mjesto.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama na izvrsnim rezultatima.

 [više]

DAN SREDNJE ŠKOLE ZLATAR

Autor: Lidija Pelko, 27. 4. 2017. 14:45

 

Danas, 27. travnja 2017.g. obilježavamo Dan Srednje škole Zlatar te smo tim povodom organizirali prigodnu retrospektivnu izložbu „Kak su negda naši stari...“. Izložba je zamišljena kao osvrt na tradiciju naših predaka iskazivanjem poštovanja prema njihovu načinu života, uz istovremenu paralelnu usporedbu sa suvremenim običajima i tehnikama. Osmišljavanjem izložbe zapravo smo se uputili u svojevrsno istraživanje koje je rezultiralo prekrasnim izložbenim primjercima uz neizostavno obogaćujuće iskustvo koje smo pri njihovom traženju pronašli svaki na svoj način.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u razgledavanju izložbe i da  na taj način zakorače u prošlost, u bezbrižno vrijeme njihova djetinjstva i probude u sebi sjećanja…

Dragim učenicima i djelatnicima čestitamo Dan škole.

 [više]

3. mjesto na Državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računalstva

Autor: Martina Škof, 26. 4. 2017. 16:43

26. travnja 2017. je održana Državna smotra radova iz elektrotehnike i računalstva  u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Našu školu predstavljali su učenici 4.r razreda, odnosno tehničari za računalstvo Borna Novački, Mario Čukman, Mario Kurek  kao autori rada „Sustav za izradu tiskanih pločica“ i Filip Hubak uz pratnju i podršku mentora Tomislava Pavleka, struč.spec.ing.el. i nastavnika Srećka Svibna, dipl.ing. i Dubravka Čubeka, struč.spec.ing.el.

Na smotri su prezentirana 63 rada, a rad naših učenika osvojio je izvrsno treće mjesto.

Čestitke na prekrasnom rezultatu!

         

 

 [više]

Izvanučionička nastava u Belcu, Lepoglavi i Varaždinu

Autor: Valentina Buden, 26. 4. 2017. 09:23

Dana 25. travnja 2017. naši učenici drugih razreda bili su na izvanučioničkoj nastavi u Belcu, Lepoglavi i Varaždinu gdje su se upoznali s baroknim znamenitostima navedenih mjesta. Učenici su posjetili, između ostaloga, crkvu sv. Marije Snježne u Belcu, župnu crkvu u Lepoglavi, Entomološki muzej u Varaždinu i muzej u Starom gradu u Varaždinu. Izvanučionička nastava realizirana je u skladu s nastavnim planom i programom Hrvatskog jezika i Godišnjim planom i programom rada Srednje škole Zlatar. 

 [više]

SUSRET ZAMJENICE ŽUPANA GOSPOĐE JASNE PETEK S MATURANTIMA

Autor: Lidija Pelko, 25. 4. 2017. 13:07

Danas su naši maturanti proveli dio nastavnog dana u ugodnom druženju s predstavnicom Krapinsko-zagorske županije zamjenicom župana gospođom Jasnom Petek i predstavnikom Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina prodekanom za nastavu i znanost gospodinom Nenadom Sikiricom.

Poštovani gosti su održali predavanje o  perspektivi mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji točnije o mogućnostima daljnjeg školovanja te zapošljavanja bilo nakon završetka srednje škole ili završetka studija, a na području naše županije.

Maturanti su dobili korisne informacije o ponudi i potražnji te mogućnostima na tržištu rada te o mogućnostima, načinima i uvjetima studiranja na učilištima u županiji, ali i izvan naše županije.

Predavači su istaknuli želju za ostankom učenika i ostvarenjem njihovih  ambicija u Krapinsko – zagorskoj županiji ili barem da se nakon završenog školovanja vrate svojim korijenima te pridonesu boljitku i napretku naše Županije. 

 [više]

Nakon praznika

Autor: Ana Hudi, 21. 4. 2017. 11:44

Dragi učenici, nakon kraćeg odmora školske klupe i hodnici vas čekaju....

24.4.2017. u ponedjeljak učenici 3. i 4. razreda započinju nastavu ujutro, a učenici 1. i 2. razreda poslijepodne. Raspored sati se mijenjao, a izmjene možete pogledati na stranici škole.

 

 [više]

USKRŠNJI PANO

Autor: Silvija Nestorović, 19. 4. 2017. 13:15

Izradile učenice 3.g1 razreda: Ana Katarina Šuštić, Dora Pugar, Matea Odorjan, Izidora Pavetić, Klaudija Korpar i Erika Mikulec.

 [više]

SRETAN USKRS

Autor: Ana Hudi, 13. 4. 2017. 08:24

 [više]

9. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ GEOGRAFIJE

Autor: Lidija Pelko, 13. 4. 2017. 08:00

Učenik Manuel Žegrec, u kategoriji 4. razreda osvojio je 9. mjesto na Državnom natjecanju iz geografije koje je održano  u Topuskom od 10. do 12. travnja 2017.g.

U geografskom duhu, za sudionike natjecanja, srdačni domaćini Srednje škole Topusko organizirali su obilazak značajnih prirodno-društvenih atrakcija Banovine i Petrove gore te su ih na zanimljiv način proveli kroz povijest naselja Topusko. 

Čestitamo učeniku Manuelu Žegrecu i mentorici Davorki Pelko na ostvarenim rezultatima u žestokoj konkurenciji.

 [više]

OBILJEŽEN DAN OTVORENIH VRATA SREDNJE ŠKOLE ZLATAR

Autor: Lidija Pelko, 12. 4. 2017. 11:00

Dana 11.04.2017.g. uspješno smo obilježili Dan otvorenih vrata naše škole koji je protekao u ugodnoj i opuštenoj atmosferi uz prezentacije radova i projekata naših učenika i nastavnika te predstavljanje svih usmjerenja.

Zahvaljujemo svim budućim učenicima i njihovim roditeljima na odazivu, a našim djelatnicima i učenicima na uspješnoj organizaciji.

Zadovoljni smo interesom koji je iskazan za sva naša usmjerenja te se veselimo novim generacijama koje će pridonijeti uspjehu naše škole kao što su to učinile i dosadašnje generacije. 

Slike možete pogledati u fotogaleriji. 

 [više]

DAN OTVORENIH VRATA

Autor: Martina Škof, 10. 4. 2017. 14:58

 [više]

REZULTATI MEĐUŽUPANIJSKOG NATJECANJA HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: Valentina Buden, 10. 4. 2017. 14:33

U subotu, 8. travnja 2017., u Osnovnoj školi  Donji Kraljevec (Međimurska županija) održano je IX. Međužupanijsko natjecanje Hrvatskog crvenog križa. Nakon pobjede na općinskoj/gradskoj razini naši učenici plasirali su se na međužupanijsku razinu. Svojim su nastupom osvojili 8. mjesto. Ekipu naše škole čine učenici: Mihael Grzelja, 4.g1, Jan Hruškar, 4.g1, Anera Fijačko, 1.g1, Donatella Gučin-Županić, 2.g2, Goran Bužić, 3.u i Jurica Sambol, 3.u.

Mentor našim učenicima je profesor Mladen Pavetić, dipl.oec.

Čestitamo!

 [više]

NAŠI PREDSTAVNICI NA SAJMU POSLOVA U KRAPINI

Autor: Lidija Pelko, 6. 4. 2017. 11:58

 [više]

NAŠI FIZIČARI MEĐU 6 NAJBOLJIH NA SMOTRI SAMOSTALNIH EKSPERIMENTALNIH RADOVA MLADIH FIZIČARA

Autor: Lidija Pelko, 6. 4. 2017. 10:54

Na smotri samostalnih eksperimentalnih radova mladih fizičara – učenika srednjih škola u 2016./2017.g. od sveukupno 37 prijavljenih radova u drugom krugu natjecanja, u uskoj konkurenciji od samo 6 izabranih radova, izabran je i rad našeg učenika Nikole Lončara (3.r.) „Mjerenje magnetskog polja Zemlje pomoću ravnog vodiča“ pod mentorstvom nastavnika Vladimira Bošnjaka. Radovi su ocjenjivani na temelju posebnih kriterija te kvalitete eksperimentalne realizacije predložene teme, postignutih eksperimentalnih rezultata i kvalitete napisanog rada.

Čestitamo učeniku i mentoru na ovom posebnom uspjehu te im želimo još bolji plasman u trećem krugu natjecanja. 

 [više]

TREĆA NAGRADA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

Autor: Valentina Buden, 5. 4. 2017. 09:52

U Primoštenu je od 3. do 5. travnja 2017. održano Državno natjecanje iz Matematike. Iz naše škole sudjelovalo je troje učenika uz pratnju dviju mentorica. Naši učenici postigli su sljedeće rezultate:

Lana Kramar, 1.g2, mentorica Božena Palanović, prof. - 14. mjesto;

Valentina Babić, 3.g2, mentorica Božena Palanović, prof. - 5. mjesto i 3. nagrada;

Bartol Rod, 4.g1, mentorica Vesna Svrtan, prof. - 10. mjesto.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama!

 [više]

I NAŠI UČENICI SU SE ODAZVALI AKCIJI DARIVANJA KRVI..

Autor: Silvija Nestorović, 4. 4. 2017. 14:49

     Filip Sivec, Nikola Stanić i Filip Hubak - učenici 4r razreda.

Nastavnik Bojan Rogina

 [više]

U NAŠOJ ŠKOLI UPRAVO TRAJE AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Autor: Silvija Nestorović, 4. 4. 2017. 10:31

Akcija će trajati do 17.00 sati. Pozivamo vas da se odazovete.

 [više]

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Valentina Buden, 3. 4. 2017. 09:31

U Srednjoj školi Zlatar održat će se dana 4.4.2017. od 9 do 17 sati akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Pozivamo vas da se odazovete ovoj akciji te na taj način spasite nečiji život. 

 

 [više]

4. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ SEKTORA PROMET I LOGISTIKA

Autor: Valentina Buden, 31. 3. 2017. 10:56

Naša učenica Kristina Jagarčec, 4.lt, uz pratnju mentora, na 20. državnom natjecanju iz sektora promet i logistika, smjer tehničar za logistiku i špediciju, osvojila je 4. mjesto. Natjecanje je održano od 28. do 30.3. 2017. u Solarisu u Šibeniku. Mentori učenici su: Goran Šalika, dipl. ing. prometa, Stjepan Pisačić, dipl. ing. prometa, Diana Javorek, dipl.oec. i Ivan Puček, dipl. ing. prometa.

Čestitamo našoj učenici i njezinim mentorima!

 [više]

Grawe osiguranje u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Valentina Buden, 31. 3. 2017. 10:32

U srijedu, 29. 3. 2017., u sklopu Europskog tjedna novca našu školu posjetile su i djelatnice „Grawe osiguranja“ ispostava Zabok, gospođe Mirjana Krznar i Sanja Sinković. Predavanju su prisustvovali učenici 1.lt razreda i profesorica Diana Javorek. Uz zanimljivu i učenicima tog uzrasta prilagođenu prezentaciju pojašnjena je važnost osiguranja, vrste osiguranja te na praktičnim životnim primjerima rizici koji su pokriveni pojedinom vrstom osiguranja. Učenicima su podijeljene knjižice u kojima je objašnjeno čemu zapravo služi osiguranje. U sklopu projekta financijske pismenosti škola je dobila i edukativnu društvenu igru „Les Risk – More Fun“ („Manje rizika – više zabave“), kojom učenici igrajući uče kako izbjeći rizike i kako upravljati rizicima. Društvena igra prati program Međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja građanskog odgoja i obrazovanjau području financijske pismenosti.

Učenici su aktivno sudjelovali, postavljali dosta pitanja i na kraju djelatnice osiguranja nagradili pljeskom.

Učenici i djelatnici Srednje škole Zlatar zahvaljuju na angažmanu djelatnicama Grawe osiguranja, Ispostava Zabok.

 [više]

Posjet djelatnica Zagrebačke banke

Autor: Valentina Buden, 31. 3. 2017. 10:26

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna novca u utorak, 28. 3. 2017., našu školu posjetile su djelatnice poslovnice Zagrebačke banke u Zlataru, gospođe Tanja Kosovec i Danijela Šćurić. Prezentaciji su prisustvovali učenici 3.u, 4.u i 3.lt razreda, te profesori Diana Javorek i Mladen Pavetić. Predstavnice banke učenicima su pojasnile važnost financijske edukacije, odnosno kako se može upravljati osobnim financijama u srednjoškolskoj dobi. Uz virtualnu prezentaciju detaljnije su upoznale učenike s vrstama računa i kartica, pravilima za sigurno korištenje kartica i sigurnost pri plaćanju na internetu, beskontaktnim načinom plaćanja te važnosti i prednostima štednje od mladih dana. Učenici su posebno upoznati s novom uslugom Zagrebačke banke „Paket za mlade“ te prednostima i pogodnostima otvaranja tekućeg ili žiro računa i korištenja usluge m-zaba mobilnog bankarstva. Učenici su posebnom vježbom na osobnom primjeru izračunavali vlastite prihode i rashode te uvidjeli kako bi štednjom i odricanjem od nekih nepotrebnih troškova mogli ostvariti neke svoje želje (autoškola, novi mobitel, računalo…). Na kraju prezentacije upriličen je i kviz, a učenici koji su najbrže odgovorili dobili su prigodne nagrade.

Učenici i djelatnici Srednje škole Zlatar zahvaljuju na angažmanu djelatnicama poslovnice Zagrebačke banke, Ispostave Zlatar.

 [više]

Predstavljanje Fakulteta prometnih znanosti

Autor: Valentina Buden, 31. 3. 2017. 09:22

U ponedjeljak, 27. ožujka 2017. g., učenike Srednje škole Zlatar posjetili su predstavnici Fakulteta prometnih znanosti. Fakultet prometnih znanosti predstavili su: dr. sc. Davor Sumpor, doc., dr. sc. Grgo Luburić, prof. te dvije asistentice od kojih je jedna naša bivša učenica Matea Mikulčić. Učenici su upoznati s ustrojstvom Fakulteta prometnih znanosti, informacijama o upisima na Fakultet, studijskim programima koje nudi te studentskim životom studenata Fakulteta prometnih znanosti.

Zahvaljujemo predstavnicima Fakulteta prometnih znanosti na vrlo korisnim informacijama za naše učenike 3. i 4. razreda.

 [više]

UČENICE 3.G1 SVOJIM FILMOM "HEAVEN, ALMOST" OSVOJILE DRUGO MJESTO NA FESTIVALU ENGLISH ALL AROUND

Autor: Lidija Pelko, 28. 3. 2017. 07:55

U Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu ovaj je vikend održan festival English all around s temom održivog turizma na kojem su natjecatelji bili i učenici naše škole; Tomislav Tkalec i Domagoj Habazin sa svojim mentoricama Jasnom Polanović i Jasnom Buljan sudjelovali su  u izazovu pisanja priče na engleskom jeziku, učenice 3.g2 Ana Brlečić i Marija Tomorad sa svojom su mentoricom Anom Stinčić snimile film Sustainable tourism, a učenice 3.g1 Lorena Vidoša, Petra Vuraić, Lucija Miroić i Beti Pavleković predstavile su Zagorje na svoj način u filmu Heaven, almost. Cijeli se program odvijao na engleskom jeziku, a žiri je bio internacionalan. Svi su sudionici dobili pohvale za svoje radove, vrijedne kritike i upute za daljnji rad i umjetnički izražaj. Svi filmovi automatski su prijavljeni za Four River Festival u Karlovcu.

Film Heaven, almost osvojio je drugu nagradu i oduševio žiri svojim humorom, neposrednošću i načinom na koji su predstavili Zagorje kao kraj iz kojeg dolaze. Na samom predstavljanju filma i razgovoru sa sucima učenice su argumentirale svoj odabir scena, kadrova te objasnile dijelove koje su su suce posebno zanimali.  Među sucima bila je i poznata mlada hrvatska redateljica Hana Jušić čiji je zadnji film nagrađen na Venecijanskom festivalu.Mentorica učenicama je Jasna Polanović.

Nagrađeni film https://www.youtube.com/watch?list=PLGExtNPsms0n8U4pZEMujqohwHGe8SmOF&v=Z5cs6ZM8ckY

Svi suci http://www.pug.hr/gimnazija/english-all-around/suci-jury/

EAA https://www.facebook.com/englishallaround.pug/

PUG http://www.pug.hr/gimnazija/

Slike možete pogledati u fotogaleriji

 [više]

NAŠI UČENICI IZVRSNI NA DRŽAVNOJ SMOTRI LIDRANO

Autor: Valentina Buden, 27. 3. 2017. 17:24

Na Državnoj smotri Lidrano, 22. – 24. ožujka 2017., u Primoštenu sudjelovale su Medijska skupina naše škole u kategoriji skupnoga scenskog nastupa i recitatorica Barbara Milički u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa.

Izvedba scenske igre O ljubavi, prijateljstvu, kriminalu, sportu i politici zaslužila je veliki pljesak publike i pohvale žirija uz komentar da ansambl u sastavu: Ana BukalAna BrlečićValentina BabićTamara JakopovićMaja KosAmalija Petric, Marija TomoradDora Franciska Horvat, 3.g2, Andreja Cvetko, 3.u i Antonio Hranić, 3.r funkcionira „kao švicarski sat“. Mentorica učenicima je profesorica Ivančica Tomorad.

Barbaru Milički, 2.g1, prepoznali su prošlogodišnji sudionici Lidrana kao recitatorsku zvijezdu koja je i ove godine svojom izvedbom pjesme Sonje Brčić: Gda babica je štruklje pekla oduševila i publiku i žiri. Barbarina je mentorica profesorica Ljerka Gajski Markulin.

 

 

 [više]

USPJESI NAŠE UČENICE VINKE KOVAČIĆ

Autor: Valentina Buden, 23. 3. 2017. 08:18

Tijekom siječnja i veljače 2017. g. naša učenica Vinka Kovačić, 2.lt, natjecala se na državnom, europskom i svjetskom prvenstvu u skijaškoj disciplini biatlon. Europsko prvenstvo održano je u Češkoj, a svjetsko u Slovačkoj. Na državnom prvenstvu u Vrbovskoj Poljani Vinka je osvojila 1. mjesto.

Ljubav prema biatlonu kod Vinke se javila još u djetinjstvu zbog čega trenira već desetak godina.

 

Čestitamo našoj Vinki na rezultatima koje postiže i želimo joj uspjeh u daljnjim natjecanjima!

  

 

 [više]

NAŠI UPRAVNI REFERENTI POSJETILI CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB U ZLATAR BISTRICI

Autor: Lidija Pelko, 22. 3. 2017. 08:50

Dana 21.03.2017., drugi razred upravnih referenata pod vodstvom nastavnice Ivanke Ferišak i tajnice Lidije Pelko, posjetili su Centar za socijalnu skrb u Zlatar Bistrici. Centar je povodom Svjetskog dana socijalnog rada obilježavao Dane otvorenih vrata što je našim upravnim referentima bila odlična prilika za upoznavanje područja rada i djelatnosti Centra. Ravnateljica Centra Marija Kurtanjek je zajedno sa djelatnicima Centra provela učenike kroz njihove prostorije te ih je upoznala sa načinom rada te populacijom i problematikom s kojom se susreću socijalni radnici u svom radu. 

 [više]

8. MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE

Autor: Valentina Buden, 21. 3. 2017. 08:08

U Primoštenu je od 14. do 17. ožujka 2017. održano Državno natjecanje iz Informatike. Iz naše škole plasman na državnu razinu izborio je učenik Marko Šuštić. U kategoriji Osnove informatike - strukovne škole, Marko Šuštić, 4.r, osvojio je 8. mjesto.

Mentor našem učeniku je Damjan Zagorec, dipl. inf.

Čestitamo našem učeniku i njegovu mentoru!                                   

 

 

 [više]

Dani narcisa

Autor: Ana Hudi, 17. 3. 2017. 09:08

I ove godine, već tradicionalno, učenici SŠ Zlatar sudjelovali su u Humanitarnom projektu KZŽ-e, koju provodi Zagorska liga protiv raka.

Cvijet narcisa postao je glavni simbol u borbi protiv raka dojke.

Humanitarni projekt provodi se s ciljem prikupljanja sredstava

za što uspješniju prevenciju, liječenje i rehabilitaciju pacijenata s malignim bolestima.

Posebno zahvaljujemo građanima grada Zlatara koji su prepoznali vrijednost akcije.

 [više]

POBJEDA NA NATJECANJU MLADEŽI CRVENOG KRIŽA

Autor: Valentina Buden, 17. 3. 2017. 07:15

U Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša u Loboru dana 11. ožujka 2017. održano je natjecanje ekipa mladih Gradskog crvenog križa Zlatar. Pobjedom protiv ekipe Srednje škole Konjšćina, naša je ekipa osvojila 1. mjesto.

Ekipu naše škole činili su sljedeći učenici: Mihael Grzelja, 4.g1, Jan Hruškar, 4.g1, Anera Fijačko, 1.g1, Donatella Gučin-Županić, 2.g2, Goran Bužić, 3.u i Jurica Sambol, 3.u. Mentor našim učenicima je profesor Mladen Pavetić, dipl.oec.

 

 

                  

Čestitamo našim učenicima i njihovu mentoru i želimo im uspjeh u daljnjem natjecanju!

 [više]

2. MJESTO NA NATJECANJU U NOGOMETU

Autor: Valentina Buden, 15. 3. 2017. 19:07

U 3. kolu natjecanja naši nogometaši igrali su protiv nogometaša Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok i protiv nogometaša Srednje škole Bedekovčina. U utakmici protiv Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok pobijedili su rezultatom 5:1, dok su protiv Srednje škole Bedekovčina izgubili 4:2. Svojom odličnim rezultatima tijekom cijelog natjecanja izborili su se za 2. mjesto. Natjecanje se održalo 13. ožujka 2017. u Srednjoj školi Bedekovčina.

Mentor učenicima je profesor Darko Škrlec.

Čestitamo našim učenicima i njihovu mentoru!

 [više]

Stručno usavršavanje iz Logistike i špedicije

Autor: Vesna Pisačić, 15. 3. 2017. 14:22

Profesori strukovnih predmeta u zanimanju tehničara za logistiku i špediciju sudjelovali  su na stručnom usavršavanju 13. ožujka 2017. koji se u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održao u Zagrebu.
Skup je započeo temom Stres u radu nastavnika, a predavač je bio profesor psihologije Hrvoje Odak.
Prvi dio stručnog skupa održao se u tvrtki Končar D&ST koja je regionalni lider u proizvodnji transformatora. Vrlo iscrpnim i stručnim predavanjima predstavljeni su svi odjeli intalogistike tvrtke, proces praćenja materijala, Incoterms pravila, Intrastat te prijevoz specijalnih tereta. Nakon predavanja profesorima je organiziran obilazak skladišta i proizvodnog pogona.
Drugi dio stručnog skupa bio je posjet i obilazak specijaliziranim logističkim tvrtkama Gebrüder Weiss i Cargo-parner koje se bave transportom i skladištenjem.
Profesori su imali prilike vidjeti realna logistička rješenja te su im prezentirani konkretni primjeri i suvremeni trendovi u logistici što je pridonijelo povećanju njihovih kompetencija.
Zahvaljujemo svim predavačima i tvrtkama!
Slike sa stručnog usavršavanja možete pogledati u fotogaleriji Stručno usavršavanje iz Logistike i špedicije.

 [više]

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA KAZALIŠTA U LOBORU

Autor: Lidija Pelko, 15. 3. 2017. 13:50

Dramska sekcija Kulturno umjetničkog društva Lobor uz pokroviteljstvo općine Lobor, u nedjelju, 19.03.2017.g. u društvenom domu u Loboru obilježit će Svjetski dan kazališta. U realizaciji programa sudjelovat će učenici osnovne škole "Franje Horvata Kiša" i učenici Srednje škole Zlatar sa svojim izvedbama kojima su nastupali na Lidranu.

Pozivamo sve učenike, roditelje i djelatnike Srednje škole Zlatar da nedjeljno popodne provedu u ugodnom okruženju, a ujedno i kao podrška našoj glumačkoj postavi pod mentorstvom nastavnica Ivančice Tomorad i Ljerke Gajski Markulin. 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Valentina Buden, 14. 3. 2017. 13:38

Dana 13. ožujka 2017. g. u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša Zabok održano je Županijsko natjecanje iz Biologije. Naši učenici ponovno su ostvarili izvrsne rezultate:

3. razred:

5. mjesto: Karlo Bukal, 3.g2; mentor: Saša Peričak, dipl. ing.

4. razred:

3. mjesto: Sandra Petreković, 4.g1; mentorica: Anita Pavlek, prof.

4. mjesto: Robert Sviben, 4.g2; mentorica: Anita Pavlek, prof.

5. mjesto: Klara Katarina Lihtar, 4.g2: mentorica: Anita Pavlek, prof.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!

 [više]

FESTIVAL ENGLISH ALL AROUND

Autor: Lidija Pelko, 13. 3. 2017. 09:03

Učenici 3.g1, 3.g2 i 3.r razreda sudjeluju na Festivalu English All Around koji organizira Privatna Umjetnička gimnazija iz Zagreba. Na Festivalu sudjeluju škole iz cijele Hrvatske u tri kategorije u kojima se izabire najbolji film, najbolji glazbeni uradak i najbolja priča.

Naši učenici sudjeluju u dvije kategorije:

a) MOVIE CHALLENGE: 3.g1 s filmom "Heaven, almost" i 3.g2 s filmom "Sustainable tourism for Development"

b) STORY CHALLENGE: 3.r. s pričom "Not everyone is trying to abduct you" i 3.g1 s pričom  "Sustainable tourism"

Glasati možete na sljedećim linkovima: 

http://www.pug.hr/…/and-now-vote/izazov-price-srednje-skole/

http://www.pug.hr/…/and-now-v…/filmski-izazov-srednje-skole/

 

 

 [više]

Po(e)zitiva - natječaj za najbolji pjesnički rad

Autor: Valentina Buden, 13. 3. 2017. 08:39

Dragi učenici,

Grafička škola u Zagrebu poziva vas da se javite na Po(e)zitivu, natječaj za najbolji pjesnički rad. Natječaj je otvoren od 10. ožujka do 10. travnja 2017.

Više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.

 [više]

Poziv učenicima za sudjelovanje u SFerinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade

Autor: Valentina Buden, 10. 3. 2017. 14:52

Pozivamo vas na sudjelovanje u SFerinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade. Od ove godine sudjelovati možete i u kategoriji kratkog filma.

Više o natječaju možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Sfera_Dopis_Dječji_natječaj

Sfera_Dopis_natječaj_za_kratki_film

Često postavljana pitanja

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

Autor: Valentina Buden, 10. 3. 2017. 13:51

Jučer je u Srednjoj školi Krapina održano Županijsko natjecanje iz Kemije. Iz naše škole sudjelovala je učenica 4.g1 razreda Sandra Petreković i osvojila 3. mjesto. 

Čestitamo našoj učenici i njezinoj mentorici, profesorici Aniti Pavlek!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Valentina Buden, 9. 3. 2017. 09:25

Dana 1. ožujka 2017. u Srednjoj školi Krapina održano je Županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika. Iz naše škole natjecalo se dvoje učenika i ostvarilo sljedeće rezultate:

5. mjesto: Ana Brlečić, 3.g2; mentorica: Nataša Krajačić, prof.

8. mjesto: Dario Štahan, 3. lt; mentorica: Ana Rihtarić, mag. educ. philol. germ. 

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FIZIKE

Autor: Valentina Buden, 9. 3. 2017. 07:23

Županijsko natjecanje iz Fizike održano je 8. 3. 2017. u Srednjoj školi Pregrada. Iz naše škole 7 je učenika izborilo prolaz na županijsku razinu natjecanja. Na županijskoj razini ostvarili su sljedeće rezultate:

1. razred:

4. mjesto: Lana Kramar, 1.g2

2. razred:

5. mjesto: Barbara Tomorad, 2.g1

6. mjesto: Ivan Futivić, 2.g1

8. mjesto: Lovro Stužić, 2.g2

3. razred:

2. mjesto: Alan Pikutić, 3.g1

4. razred:

4. mjesto: Bartol Rod, 4.g1

5. mjesto: Karlo Pavlović, 4.g2

Mentorica je našim učenicima profesorica Mara Bago.

Čestitamo!

 [više]

I NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ POVIJESTI NAŠI UČENICI OSTVARILI IZVRSNE REZULTATE

Autor: Valentina Buden, 8. 3. 2017. 10:32

Jučer je u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održano Županijsko natjecanje iz Povijesti. Iz naše škole natjecalo se troje učenika. Učenici su ostvarili izvrsne rezultate:

 

 

3. razred:

Dora Pugar - 3.g1 - 2. mjesto

Lorena Šoštar - 3.g1 - 4. mjesto

4. razred:

Karlo Pavlović - 4.g2 - 1. mjesto

Mentor učenicima je profesor Dražen Ljubić.

Čestitamo našim učenicima i njihovu mentoru i želimo im uspjeh u daljnjim natjecanjima!

 [više]

Pozvani na državnu smotru Lidrano

Autor: Valentina Buden, 7. 3. 2017. 17:14

Medijska družina naše škole, čiji su članovi: Ana BukalAna BrlečićValentina Babić, Tamara JakopovićMaja KosAmalija PetricMarija TomoradDora Franciska Horvat, 3.g2, Andreja Cvetko, 3.u i Antonio Hranić, 3.r., pozvana je na državnu smotru "Lidrano" u kategoriji dramsko-scenski izraz - skupni scenski nastup. Naši učenici predstavit će se scenskom igrom O ljubavi, prijateljstvu, kriminalu, sportu i politici... Mentorica je našim učenicima profesorica Ivančica Tomorad.

Podsjećamo, i naša učenica Barbara Milički, 2.g1, nastupit će na državnoj smotri. Barbarina je mentorica profesorica Ljerka Gajski Markulin.

Državna smotra za učenike srednjih škola i njihove mentore održat će se u Primoštenu od 22. do 24. ožujka 2017. 

Čestitamo!

 [više]

TRI ŽUPANIJSKA PRVAKA IZ HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Valentina Buden, 7. 3. 2017. 15:39

Dana 6. 3. 2017. u Srednjoj školi Oroslavje održano je Županijsko natjecanje iz Hrvatskog jezika. Naši su učenici postigli izvrsne rezultate:

1. razred:

1. mjesto: Mihaela Pakšec, 1. g2; mentorica: Ivančica Tomorad, prof.

2. razred:

3. mjesto: Lucija Pretković, 2.g2; mentorica: Ljerka Gajski Markulin, prof.

4. mjesto: Nikolina Kešćec, 2.u; mentorica: Kristina Belko-Krsnik, prof.

5. mjesto: Gordana Sambolić, 2.g1; mentorica: Ljerka Gajski Markulin, prof.

3. razred:

1.mjesto: Tamara Jakopović, 3.g2; mentorica: Ivančica Tomorad, prof.

4. mjesto: Marija Tomorad, 3.g2; mentorica: Ivančica Tomorad, prof.

6. mjesto: Marija Hanžek, 3.u; mentorica: Ivančica Tomorad, prof.

4. razred:

1. mjesto: Robert Sviben, 4.g2; mentorica: Ljerka Gajski Markulin, prof.

3. mjesto: Monika Vujica, 4.g2; mentorica: Ljerka Gajski Markulin, prof.

4. mjesto: Martina Mikulčić, 4.g1; mentorica: Martina Sviben, prof.

4. mjesto: Nikolina Špoljarec, 4.u; mentorica: Kristina Belko-Krsnik, prof.

Čestitamo!

 [više]

SRETAN VAM MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Autor: Silvija Nestorović, 7. 3. 2017. 14:48

Plakat izradili učenici 3.g2 razreda: Luka Lukavečki, Ana Bukal, Ana Brlečić, Josip Koprek, Maja Kos i Karlo Bukal.

 [više]

Naši nogometaši nastavljaju niz pobjedama...

Autor: Valentina Buden, 3. 3. 2017. 13:13

Danas je u Srednjoj školi Krapina održano natjecanje u nogometu. Naši nogometaši pobijedili su protiv ekipe Srednje škole Krapina (2:1) i protiv ekipe Srednje škole Pregrada (6:0). Našu ekipu čine učenici: Jan Hruškar, 4.g1, Jurica Sambol, 3.u, Jan Stjepan Dominić, 4.g1, Filip Kreber, 4.g1, Mihael Škrlec, 4.r, Borna Novački, 4.r, Filip Jurinić, 4.r, Filip Hubak, 4.r, Goran Bužić, 3.u, Karlo Frtalj, 4.g2, Ivan Valjak, 4.r, Nikola Kadoić, 3.lt.

Čestitamo našim nogometašima i njihovom mentoru, profesoru Darku Škrlcu!

 [više]

NAŠ UČENIK POZVAN NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Valentina Buden, 2. 3. 2017. 18:32

Naš učenik Marko Šuštić, 4.r, svojim se izvrsnim rezultatom na županijskoj razini natjecanja iz Informatike, kategorija Osnove informatike - strukovne škole, plasirao na državno natjecanje. Državno natjecanje iz Informatike održat će se od 14. do 17. ožujka 2017. g. u Primoštenu. 

Mentor našem učeniku je profesor Damjan Zagorec, dipl. inf.

Marku i njegovu mentoru želimo lijep provod u Primoštenu i rezultate kojima će biti zadovoljni!

 [više]

Međužupanijsko natjecanje - Osnove elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici

Autor: Valentina Buden, 1. 3. 2017. 17:25

U utorak, 28. veljače 2017. g., u Elektrostrojarskoj školi Varaždin održano je Međužupanijsko natjecanje - Osnove elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici. U natjecanju je sudjelovalo 14 najboljih natjecatelja sa školskih natjecanja iz 7 škola sjeverozapadne Hrvatske. Karlo Marković, 2.r, osvojio je 4. mjesto, a Nikola Gudan, 2.r, 7. mjesto.

Mentori učenicima su Vladimir Klapač, struč. spec. ing. el. i Bojan Rogina, mag. ing. el. techn. inf.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!

  

 [više]

Izvrsni rezultati naših nogometaša

Autor: Valentina Buden, 1. 3. 2017. 13:34

Dana 27. veljače 2017. u Srednjoj školi Bedekovčina održano je natjecanje mladića u nogometu. Našu školu predstavljala je ekipa koju su činili učenici: Jan Hruškar, 4.g1, Jurica Sambol, 3.u, Jan Stjepan Dominić, 4.g1, Filip Kreber, 4.g1, Mihael Škrlec, 4.r, Borna Novački, 4.r, Filip Jurinić, 4.r, Filip Hubak, 4.r, Goran Bužić, 3.u, Karlo Frtalj, 4.g2, Ivan Valjak, 4.r, Nikola Kadoić, 3.lt. Pobjedom protiv ekipe iz Srednje škole Konjščina (6:2) i ekipe iz Srednje škole Oroslavje (7:2) izborili su prolaz dalje. Mentor našim učenicima je profesor Darko Škrlec.

Našim nogometašima i njihovu mentoru čestitamo na uspjehu i želimo uspjeh u daljnjem natjecanju!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Lidija Pelko, 1. 3. 2017. 08:48

Dana, 28.02.2017.,  naša škola kao domaćin županijskog natjecanja iz Matematike ugostila je natjecatelje i mentore iz Krapine, Zaboka i  Bedekovčine. Ukupno se natjecalo 35 učenika i to u osam kategorija.  

Prva tri mjesta po kategorijama osvojili su:

A varijanta:

 I razred: 1. mjesto: Iris Trgovec (Gimnazija A.G. Matoša Zabok)

                2. mjesto: Ivo Veverec  (Gimnazija A.G. Matoša Zabok) i Matej Zubić (Srednja škola Krapina)

                3. mjesto: Dominik Puljko (Srednja škola Krapina)

 

II razred: 1. mjesto: Nikola Vuzem (Srednja škola Krapina)

                 2. mjesto: Petra Daković (Gimnazija A.G. Matoša Zabok)

 

III razred: 1. mjesto: Karlo Pušelj (Srednja škola Krapina)

                  2. mjesto: Valentino Kunštek (Srednja škola Krapina)

                  3. mjesto: Filip Stjepan Hanžek (Gimnazija A.G. Matoša Zabok)

 

IV razred: 1. mjesto: Timon Spiegl (Srednja škola Krapina)

                 2. mjesto: Mihael Grmovšek (Srednja škola Krapina)

B varijanta:

I razred: 1. mjesto: Lana Kramar (Srednja škola Zlatar)

                2. mjesto: Filip Čukman (Srednja škola Zlatar)

                3. mjesto: Hrvoje Puljko (Srednja škola Krapina)

 

II razred: 1. mjesto: Ivan Futivić (Srednja škola Zlatar)

                2. mjesto: Ivan Borlinić (Srednja škola Krapina)

               3. mjesto: Lana Šoštarko (Srednja škola Krapina)

 

III razred: 1. mjesto: Valentina Babić (Srednja škola Zlatar)

                  2. mjesto: Vanja Cesarec (Srednja škola Krapina)

                  3. mjesto: Lana Jurak (Srednja škola Krapina)

 

IV razred: 1. mjesto: David Gorup (Srednja škola Krapina)

                 2. mjesto: Bartol Rod (Srednja škola Zlatar)

                 3. mjesto: Robert Sviben (Srednja škola Zlatar) i Dominik Šoštarko (Srednja škola Krapina)

 

Tablice s rezultatima možete vidjeti pod linkom natjecanja, a slike pod linkom foto-galerija.

Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima!

 [više]

Zlatarski fašnik

Autor: Marija Vragović, 28. 2. 2017. 17:25

Na tradicionalnom Zlatarskom fašniku naši su učenici i ove godine trijumfirali. "Nećemo uniformu, hoćemo reformu" ili učenice 1.u osvojile su prvu nagradu stručnog fašničkog žirija.

"Nešto iza čoška" ili učenice 2.u razreda osvojile su drugu nagradu svojom izvedbom popularnih natjecatelja "Ljubavi na selu".

                 

 

 [više]

Srednja škola Zlatar domaćin Županijskog natjecanja iz Matematike

Autor: Valentina Buden, 28. 2. 2017. 09:58

U našoj se školi održava Županijsko natjecanje iz Matematike. Nakon okupljanja, pozdravnog govora ravnateljice Zdenke Rogina i predsjednice Ispitnog povjerenstva, profesorice Vesne Svrtan učenici su upućeni u prostorije u kojima se održava natjecanje.

Svim natjecateljima i njihovim mentorima želimo što bolje rezultate!

 [više]

Naše školske maškare

Autor: Ana Hudi, 28. 2. 2017. 09:09

...i naši su se učenici potrudili kako bi obilježili današnji dan...

(više slika pogledajte u foto-galeriji)

       

 [više]

"Od dragovoljnog ročnika do vojnika"

Autor: Valentina Buden, 28. 2. 2017. 08:26

Jučer je u našoj školi održano predavanje na temu dobrovoljnog vojnog roka. Predavanje je bilo namijenjeno našim učenicima četvrtog razreda, a održali su ga predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

 

 

Zahvaljujemo im na pruženim informacijama našim učenicima!

 

 [više]

IZVRSNI REZULTATI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ GEOGRAFIJE

Autor: Valentina Buden, 24. 2. 2017. 16:33

Dana 23. 2. 2017. g. u Srednjoj školi Pregrada održano je Županijsko natjecanje iz Geografije. Naši su učenici osvojili prva mjesta u 3 od ukupno 4 kategorije:

 

 

1. razred:

1. mjesto: Filip Čukman, 1.g2; mentorica: Davorka Pelko, prof.

2. mjesto: Andro Klancir, 1.g1; mentorica: Davorka Pelko, prof.

2. razred:

1. mjesto: Jurica Skuliber, 2.g1; mentorica: Davorka Pelko, prof.

3. mjesto: Antonija Latin, 2.g2; mentorica: Davorka Pelko, prof.

4. razred:

1. mjesto: Manuel Žegrec, 4.g2; mentorica: Davorka Pelko, prof. 

5. mjesto: Tajana Mikulek, 4.g1; mentor: Dražen Ljubić, prof.

 

Našim učenicima i njihovim mentorima čestitamo i želimo uspjeh u daljnjim natjecanjima!

 

 

 [više]

"Veza kakvu zaslužujem"

Autor: Marija Vragović, 24. 2. 2017. 12:54

U okviru Tjedna psihologije koji se održava od 20. do 26. veljače 2017. u Srednjoj školi Zlatar stručna suradnica psihologinja Marija Vragović održala je radionicu "Veza kakvu zaslužujem". Istraživanje  "Prevencija nasilja u vezama mladih" Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje pokazalo je da trećina mladih opravdava uporabu nasilja u vezama među mladima, petina ih ima iskustvo nasilja u vezama, a isto toliko je priznalo da je i samo bilo nasilno. Stoga se pokazalo potrebnim održati radionicu na ovu temu. Učenici su se u radionici upoznali s učestalošću nasilja u vezama mladih, pravima koje imaju te kako se izboriti za svoja prava u ljubavnoj vezi.

 

 [više]

Održano predavanje djelatnika Centra za socijalnu skrb Zlatar-Bistrica

Autor: Marija Vragović, 23. 2. 2017. 14:41

U četvrtak 23.2.2017. Davorka Forko, mag.soc.rada i Boris Brežnjak, prof.psihologije iz Centra za socijalnu skrb Zlatar-Bistrica su održali predavanje za učenike drugih razreda naše škole na temu "Živim život bez nasilja". Predavanje je organizirano povodom Dana ružičastih majica kako bismo upozorili učenike na posljedice nasilnih djela. Učenici su na predavanju saznali što sve obuhvaća djelatnost Centra za socijalnu skrb, koji se sve postupci smatraju nasilnima, tko su najčešće žrtve te kako se zaštititi. Djelatnici Centra su se posebno osvrnuli na cyberbulling i njegovu učestalost.

Zahvaljujemo im na posjetu i vrlo korisnom predavanju!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE - ODBOJKA

Autor: Valentina Buden, 23. 2. 2017. 07:56

Dana 22.02.2017. u Pregradi je održano Županijsko natjecanje iz odbojke u konkurenciji djevojaka. Bilo je prijavljeno 7 srednjih škola. Našu školu predstavljale su učenice: Klara Katarina Lihtar, 4.g2, Monika Kruhak, 4.g2, Viktorija Cerčić, 4.g2, Ana Mesar, 4.g1, Tajana Mikulek, 4.g1, Ana Markulin, 4.g1, Sandra Štahan, 4.g2, Magda Milički, 4.g1, Ivana Sviben, 3.u, Lorena Vidoša, 3.g1, Andrea Ponjan, 1.g2 i Simona Vidoša, 1.g2. Razigravalo se u dvije skupine gdje su naše djevojke izborile prolaz dalje i osvojile 4. mjesto.
Čestitamo našim učenicama i njihovom mentoru profesoru Darku Škrlcu!

 [više]

Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Autor: Marija Vragović, 22. 2. 2017. 16:38

Zadnje srijede u veljači diljem svijeta se obilježava Dan ružičastih majica kao trajni podsjetnik da se nasilje u školama neće tolerirati. Dan ružičastih majica nacionalni je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Hrvatski sabor je 17. veljače 2017. proglasio zadnju srijedu u veljači Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ponosni smo što smo se ove godine kao škola uključili u ovu akciju i odlučili je učiniti tradicionalnom. Danas smo odjenuli ružičastu majicu kao potporu ovoj akciji, a sutra će nam doći gosti iz Centra za socijalnu skrb i održati predavanje učenicima drugih razreda kako bismo nastavili našu borbu protiv neprimjerenog ponašanja.

   

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: Lidija Pelko, 22. 2. 2017. 08:40

21.02.2017.,  naša škola kao domaćin županijskog natjecanja iz Engleskog jezika ugostila je natjecatelje i mentore iz Krapine, Zaboka, Konjščine, Pregrade i Oroslavja. Ukupno se natjecalo 33 učenika i to u četiri kategorije. 

Naši učenici postigli su sljedeće rezultate: u kategoriji 2A učenik Ivan Futivić (2.g1) osvojio je 4. mjesto, u kategoriji 4 A učenica Silba Ljutak  (4.g2) osvojila je 4. mjesto, a učenik Karlo Huljak (4.g1) 5. mjesto, dok je u kategoriji 4 B učenik Karlo Vuk (4.lt.) osvojio 5.mjesto.

Prva tri mjesta po kategorijama osvojili su:

2 A –  1. mjesto - Dominik Forjan (Srednja škola Krapina)

           2. mjesto – Nina Šalković (Srednja škola Krapina)

           3. mjesto – Jan Grgur Glivar (Gimnazija A.G. Matoša Zabok)

2 B – 1. mjesto – Robert Štefanović (Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok)

          2. mjesto – Lana Blažinić (Srednja škola Zabok)

          3. mjesto – Marko Loina (Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok)

4 A – 1. mjesto – Timon Spiegl (Srednja škola Krapina)

          2. mjesto – Jan Puljko (Srednja škola Krapina)

          3. mjesto – Filip Pavić (Srednja škola Krapina) i Adriana Kovinčić (Gimnazija A.G. Matoša Zabok)

4 B – 1. mjesto – David Vuzem (Srednja škola Pregrada)

          2. mjesto – Ivan Novosel (Srednja škola Oroslavje) i Leo Uhernik (Srednja škola Krapina)

          3. mjesto – Nika Herceg (Srednja škola Krapina)

Tablice s rezultatima možete vidjeti pod linkom natjecanja, a slike pod linkom foto-galerija.

Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ LATINSKOG JEZIKA

Autor: Valentina Buden, 21. 2. 2017. 16:47

Dana 20. veljače 2017. godine u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održano je Županijsko natjecanje iz Latinskog jezika. Naša učenica Kristina Škudar, 2.g2, svojim se uspjehom na školskom natjecanju izborila za nastup na županijskoj razini. Uz mentorstvo profesorice Astrid Milunović osvojila je 6. mjesto. 

Čestitamo našoj učenici i njezinoj mentorici!

 [više]

Počelo obilježavanje Tjedna psihologije u Srednjoj školi Zlatar

Autor: Marija Vragović, 21. 2. 2017. 08:28

Obilježavanje Tjedna psihologije, koji se održava od 20.2. do 26.2.2017., započeli smo s postavom ružičastih majica u višenamjenskom prostoru. Zadnje srijede u veljači se diljem svijeta obilježava Dan ružičastih majica odnosno dan u kojem se posebno naglašava borba protiv nasilja u školama. Dan ružičastih majica se obilježava od 2007. godine kada je u Kanadi učenik doživio nasilje u školi nakon što je došao u školu u ružičastoj majici kao potpora svojoj majci koja se borila protiv karcinoma. Dvoje sučenika su se s nastavnikom odlučli suprostaviti tome tako što su kupili pedeset ružičastih majica te je sljedeći dan pedeset učenika došlo u školu odjeveno u ružičaste majice. Ove godine su učenice 2.u razreda Patricia Klapač, Samanta Novosel i Lucija Skuliber izradile ružičaste majice za višenamjenski prostor Srednje škole Zlatar te time poslale poruku svim učenicima škole da sutra 22.2.2017. dođu u školu noseći ružičastu majicu ili neki ružičasti detalj kako bi podržali borbu protiv nasilja u školama.

  

  

 [više]

SREDNJA ŠKOLA ZLATAR PONOVNO NAJBOLJA NA ŽUPANIJSKOM LIDRANU

Autor: Valentina Buden, 20. 2. 2017. 16:23

Na županijskom natjecanju Lidrano održanom u petak, 17. veljače 2017., u Srednjoj školi Krapina naša učenica Barbara Milički, 2.g1, pobijedila je interpretacijom pjesme Sonje Brčić Gda babica je štruklje pekla i izborila izravni plasman na državno natjecanje kao predstavnik naše županije. Njezin je nastup Prosudbeno povjerenstvo izrazito pohvalilo. Barbarina mentorica je profesorica Ljerka Gajski Markulin.

Medijska družina naše škole pobijedila je u konkurenciji skupnih scenskih nastupa svojom scenskom igrom O ljubavi, prijateljstvu, kriminalu, sportu i politici… Članovi družine su učenici 3. g2 razreda Ana Bukal, Ana Brlečić, Valentina Babić, Tamara Jakopović, Maja Kos, Amalija Petric, Marija Tomorad, Dora Franciska Horvat; Andreja Cvetko, 3.u i Antonio Hranić, 3.r. I za njihovu izvedbu Povjerenstvo je imalo samo riječi pohvale te ih predložilo za državno natjecanje Lidrano.

Za državno natjecanje u konkurenciji literarnih radova također je predložena učenica Srednje škole Zlatar Tamara Jakopović, 3.g2, za literarni rad Autoribografija. Tamarina je mentorica profesorica Ivančica Tomorad.

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: Lidija Pelko, 17. 2. 2017. 08:40

U očekivanju Županijskog natjecanja iz Engleskog jezika koje će se održati u utorak, 21. 2. 2017. g. u prostorijama Srednje škole Zlatar natjecateljima, kao i njihovim mentorima, želimo ugodan boravak u našim prostorima i odlične rezultate na natjecanju.

Čestitamo na rezultatima  koje ste već postigli plasiranjem na županijsku razinu zahvaljujući svojoj upornosti, predanosti i napornom radu vas  i  vaših mentora.

Svaki uspjeh je motivacija k daljnjim postignućima, no pri tome često podcjenjujemo one situacije kada smatramo da nismo uspjeli jer svaki neuspjeh treba zapravo biti iskustvo na temelju kojeg ćemo još više težiti uspjehu. Cijeli život je natjecanje, no najviše natjecanje sa samim sobom. Stoga, poruka koju želimo prenijeti jest da u natjecanju nije važno pobijediti već sudjelovati i napredovati.  

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: Valentina Buden, 17. 2. 2017. 08:02

Dana 10. veljače 2017. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održano je Županijsko natjecanje iz Informatike za srednje škole. Učenici su se natjecali u kategorijama Osnove informatike i Algoritmi.

Naši su učenici ostvarili sljedeće izvrsne rezultate:

2. mjesto: Ivan Futivić, 2.g1 

Mentor: Damjan Zagorec, dipl.inf.

3. mjesto: Andro Klancir, 1.g1 

Mentorica: Vesna Pisačić, dipl. inf.

Kategorija Osnove informatike - strukovne škole:

3. mjesto: Marko Šuštić, 4.r 

Mentor: Damjan Zagorec, dipl.inf.

4.mjesto: Filip Herceg, 3.r 

Mentor: Srećko Sviben, dipl.ing.el.

4. mjesto: Filip Jurinić, 4.r 

Mentor: Damjan Zagorec, dipl.inf.

5. mjesto: Ivan Sovec, 4.r 

Mentor: Damjan Zagorec, dipl.inf.

7. mjesto: Mario Herceg, 4.r.

Mentor: Damjan Zagorec, dipl.inf.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!

 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA

Autor: Valentina Buden, 15. 2. 2017. 14:23

Županijsko natjecanje iz Vjeronauka održano je 8. veljače 2017. godine u Srednjoj školi Konjšćina. Našu školu predstavljali su učenici: Klaudija Korpar, 3.g1, Tamara Ožvald, 1.g2, Antonija Pišković, 1.u i Mihael Vnučec, 2.u. U velikoj konkurenciji naša je grupa osvojila 2. mjesto.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici, profesorici Martini Sinković!

 [više]

Operna primadona u Zlataru

Autor: Silvija Nestorović, 14. 2. 2017. 13:15

     Dana 6. veljače 2017. učenice Lana Kramar (1.g2), Petra Vuraić (3.g1), Mateja Odorjan (3.g1) te Izidora Pavetić (3.g1) u pratnji prof. Josipe Hopek posjetile su hrvatsku opernu divu svjetskog glasa, primadonu hrvatske opere, gospođu Nadu Puttar Gold.

    Puni znatiželje o životnom putu slavne operne pjevačice, postavili su joj mnoštvo pitanja, a gđa Gold im je, iako je već navršila 94 godine, strpljivo na njih odgovarala, izazivajući pri tom kod učenica i profesorice emocije do suza. Učenice je naročito dojmila pozitivna životna energija cijenjene primadone.

    Tijekom razgovora, u pozadini su svirale arije iz različitih opera u kojima je poštovana primadona utjelovila najzahtjevnije uloge.  Arije je odabrao i reproducirao gosp. Željko Slunjski koji je i zaslužan za ovaj susret, stoga mu se ovim putem i zahvaljujemo.

 

 

 

 

 [više]

VELJAČA - MJESEC LJUBAVI I MASKI

Autor: Silvija Nestorović, 13. 2. 2017. 10:47

      Povodom Valentinova - Dana zaljubljenih i nezaobilaznog "Fašnika", učenice 3.g2 razreda Tamara Jakopović, Maja Kos, Gabrijela Rogan i Dora Franciska Horvat izradile su prekrasan plakat kojeg možete pogledati na prvom katu pokraj zbornice.

 [više]

TETRA PAK AMBALAŽA - ODVAJANJE I KREATIVNOST...

Autor: Silvija Nestorović, 13. 2. 2017. 09:51

Dragi učenici,

     Naša se škola uključila u edukativni projekt „Eko paket“. Cilj projekta je educiranje o važnosti odvojenog zbrinjavanja Tetra Pak ambalaže i odgovornog ponašanja prema prirodi. Zato će u višenamjenskom prostoru škole te na prvom katu pored zbornice kao i pokraj knjižnice biti postavljene kartonske kutije u koje možete odlagati Tetra Pak ambalažu koju ste koristili u školi (ambalažu od jogurta, mlijeka, sokova isl.).

     Nemojte donositi ambalažu od kuće jer ovo nije natjecanje u sakupljanju. Dakle, nije cilj tko će prikupiti više ambalaže nego je cilj stvaranje navika odvojenog prikupljanja ove vrste ambalaže.

     Ali, projket „Eko paket“ ima i kreativni dio.

Crtanje, slikanje, izrada skulptura, izrada čestitki, košarica, isl. samo su neke od stvari koje možete izraditi od Tetra Pak ambalaže.  Nema ograničenja kad je u pitanju kreativnost u osmišljavanju likovnih djela i ukrasnih ili uporabljivih  predmeta.

       Svi koji žele sudjelovati u ovom kreativnom eko zadatku (pojedini učenik, grupa ili cijeli razred) mogu se javiti u knjižnicu do radi detalja, a tamo ih čeka i simbolična nagrada.

      Svi radovi biti će prezentirani izložbom u višenamjenskom prostoru. Kvaliteta i veličina izložbe ovisiti će o vama, maštovitim kreativcima kojih u našoj školi nikako ne nedostaje! I zato se javite u knjižnicu a usput ubacite upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu u kutiju za Tetra Pak. Također posjetite facebook stranicu Eko paketa za još informacija.

                  

 

 [više]

9. veljače - Međunarodni dan pizze

Autor: Silvija Nestorović, 8. 2. 2017. 10:54

     Pizza kakvu danas poznajemo prvi put je pripremljena u Napulju u 19. stoljeću kad je jedan kuhar u čast kraljice Margherite Savojske ispekao pizzu Margheritu, s rajčicama, sirom i bosiljkom, što je ujedno predstavljalo boje talijanske zastave.

 

 

 [više]

Dan sigurnijeg Interneta

Autor: Marija Vragović, 7. 2. 2017. 13:17

Danas se obilježava Svjetski dan sigurnijeg interneta kojem je cilj  promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Našim učenicima predlažemo da pogledaju sljedeći video, 

https://www.youtube.com/watch?v=ln3G2FK3UWc

a roditelje upućujemo na brošuru Udruge roditelja Korak po korak s vrlo korisnim savjetima.

https://drive.google.com/file/d/0B7oUgb5L1z55UjVLZW9ha190T2c/view

 

 

 [više]

"Kroz moje oči"

Autor: Marija Vragović, 7. 2. 2017. 11:10

U našoj školi 7. veljače 2017. u prostoru Male kutne galerije je otvorena izložba "Kroz moje oči".U Srednjoj školi Zlatar oduvijek vrije darovitost, širi se i izlijeva na sve strane. Tako se i likovnom vidu darovitosti već godinama pronalaze, a i iz škole proizlaze, iznimni kreativci. Ova je izložba  prva takve vrste gdje su se učenici različitih senzibiliteta skupili na jednom mjestu i pokazali nam svoju  vještinu u različitim likovnim tehnikama. Učenici različitih usmjerenja i različite dobi ovdje dišu kao jedan, pokazujući način na koji vide svijet oko sebe.  Ova je izložba podstrek budućim radovima darovitih učenika s nadom da će se afirmirati  i izvan  naše škole. U izložbi sudjeluju Lana Dumbović, 4.g1, Leonarda Glavica, 1.u, Karla Grbavac, 4.g1, Dominik Hanžek, 1.lt, Sara Martinić, 1.lt, Tajana Mikulek, 4.g1, Marta Prugovečki, 1.g2, Barbara Tomorad, 2.g1, Lorena Vidoša, 3.g1 i Vlatka Vučković, 1.lt.

Pozivamo roditelje učenika i naše drage sugrađane da posjete izložbu!

                     

 

Više fotografija pogledajte pod više....

 [više]

NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Autor: Lidija Pelko, 6. 2. 2017. 14:25

Srednja škola Zlatar raspisuje natječaj za prijem u radni odnos za popunu radnog mjesta nastavnik/ica fizike - 8 sati neposrednog odgojno – obrazovnog rada na neodređeno, nepuno radno vrijeme i 2 sata neposrednog odgojno – obrazovnog rada na određeno, nepuno radno vrijeme do 31.08.2017.g. (upražnjeno radno mjesto).

 [više]

Zdrav za 5

Autor: Valentina Buden, 25. 1. 2017. 11:19

U sklopu projekta Zdrav za 5, koji provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, policijska službenica Andreja Jurić održala je 25. siječnja 2017. predavanje namijenjeno učenicima prvih razreda. Cilj je projekta što veća informiranost djece i mladih o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti te razvijanje prosocijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja.

 [više]

PREDSTAVNICI KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE I GRADA ZLATARA POSJETILI NAŠU ŠKOLU

Autor: Lidija Pelko, 20. 1. 2017. 09:25

Župan Krapinsko-zagorske županije gosp. Željko Kolar i zamjenica župana gđa. Jasna Petek sa suradnicima te zamjenica gradonačelnika Grada Zlatara gđa. Jasenka Auguštan Pentek posjetili su u četvrtak 19.01.2017. g. našu školu. Razgledali su dovršene radove na novim sanitarnim čvorovima za učenike te sanitarni čvor za učenike s posebnim potrebama. Razgledu je bio nazočan predstavnik izvođača radova te predstavnici medija.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA

Autor: Silvija Nestorović, 19. 1. 2017. 11:24

  U subotu, 21. siječnja, Međunarodni je dan zagrljaja. Stoga ne zaboravite taj dan nekog zagrliti....

 [više]

Početak drugog polugodišta

Autor: Martina Škof, 4. 1. 2017. 12:24

Dragi učenici,

dana 16. siječnja 2017. (ponedjeljak) započinje drugo polugodište školske godine 2016./2017.


Učenicima 1. i 2. razreda nastava počinje u popodnevnom turnusu u 13:15 sati, a učenicima 3. i 4. razreda u jutarnjem turnusu u 07:10 sati.

Raspored nastave se neće mijenjati.

 [više]

DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U SREDNJOJ ŠKOLI ZLATAR

Autor: Lidija Pelko, 2. 1. 2017. 11:05

U želji da pripomogne humanoj i plemenitoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, Srednja škola Zlatar poziva vas da se odazovete u što većem broju i time nastavite širiti blagdanski duh i tijekom cijele godine spašavajući nečiji život. 

 [više]

Sretan Božić!

Autor: Marija Vragović, 23. 12. 2016. 12:30

Sretan Božić i uspješnu 2017. žele vam učenici i djelatnici Srednje škole Zlatar!

               

 [više]

OBAVIJEST O RADU SREDNJE ŠKOLE ZLATAR

Autor: Lidija Pelko, 23. 12. 2016. 12:24

 

U razdoblju od 27.12.2016. do 30.12.2016. Srednja škola Zlatar je zatvorena te počinje s radom 02.01.2017.  

Uredovno radno vrijeme škole u razdoblju od 02.01.2017. - 13.01.2017. je svakim radnim danom od 07:00 do 14:00 sati.

 

 [više]

BOŽIĆNI SAJAM: Izvlačenje dobitnika tombole, pa opet ples....

Autor: Silvija Nestorović, 23. 12. 2016. 11:40

    Ravnateljica Zdenka Rogina prozvala je dobitnike nagrada osvojenih na tomboli.

    Zatim smo nastavili s plesom i veseljem!

 [više]

Na Božićnom sajmu i dalje veselo...

Autor: Valentina Buden, 23. 12. 2016. 10:18

Na plesnom podiju gužva...

 [više]

BOŽIĆNI SAJAM: PJESMA I PLES UZ TAMBURAŠE GODINE...

Autor: Silvija Nestorović, 23. 12. 2016. 09:39

       Danas, 23. prosinca 2016. na našem Božićnom sajmu svira sastav "Tamburaši godine".

        Sastav čine sadašnji i bivši učenici naše škole: Cerovečki Hrvoje, 2.g2, Dominik Varga, 4. lt, Mateo Dačnik, 3. lt, Danijel Pavlek i Martin Dačnik.

 [više]

OTVORENJE BOŽIĆNOG SAJMA PRIREDBOM

Autor: Silvija Nestorović, 22. 12. 2016. 13:24

      Povodom službenog otvorenja našeg Božićnog sajma dobrih želja i veselja
 održana je priredba koju su organizirali profesori jezika sa svojim učenicima.

     Ravnateljica Zdenka Rogina svima je zaželjela sretan i blagoslovljen Božić, te je plesom sa prof. Mladenom Pavetićem i službeno otvorila sajam.....

      Više slika pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Završena akcija "Svim na zemlji mir, veselje..."

Autor: Ana Hudi, 22. 12. 2016. 10:48

U blagdanskom raspoloženju Srednja škola Zlatar 21. 12. 2016. tradicionalno je posjetila Dom svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu i djecu razveselila poklonima prikupljenima u dobrotvornoj akciji. Učenici su imali priliku upoznati štićenike Doma i uvijete u kojima odrastaju, a zahvalu za darove primili su u obliku tople dobrodošlice, sretnih lica i osmijeha.

Hvala svim učenicima koji su svojim darom i dobrim željama donijeli osmjehe na lice djeci u Hrvatskom Leskovcu, a sami naučili da je najljepši dar učiniti drugoga sretnim. 

Više slika pogledajte u foto galeriji.

 [više]

NAŠ BOŽIĆNI SAJAM JE U TIJEKU.....

Autor: Silvija Nestorović, 22. 12. 2016. 10:11

      Danas, 22. prosinca 2016. u višenamjenskom prostoru započeo je Božićni sajam dobrih želja i veselja Srednje škole Zlatar. Službeno otvorenje sajma biti će u 12.15 sati. Sajam će trajati do sutra u 13.15 sati.... uživajte!

 

 

 [više]

Tombola

Autor: Marija Vragović, 22. 12. 2016. 09:12

Danas i sutra u našoj školi održava se Božićni sajam dobrih želja i veselja. Dođite k nama u višenamjenski prostor, probajte naše kolače, fritule, palačinke, ugrijte se čajem i sudjelujte u našoj dobrotvornoj božićnoj tomboli kojom i ove godine pomažemo obitelji u potrebi.

Kupnjom kolača, čaja i božićnih ukrasa dobivate srećkice kojima ulazite u bubanj za izvlačenje dobitnika tombole.

Ove godine nagrade su još veće, bolje i brojnije...

 

Sretan Vam Božić!

 [više]

Konferencija "Mladi, alkohol i vožnja"

Autor: Valentina Buden, 22. 12. 2016. 08:44

U srijedu, 14. prosinca 2016., u okviru projekta Bez promila koji provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko-zagorskom županijom održana je konferencija "Mladi, alkohol i vožnja".Cilj je projekta smanjiti broj prometnih nesreća i podizati svijest o posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu.

Više o konferenciji pogledajte ovdje,

 

 

 [više]

Antologija njemačkih božićnih pjesama

Autor: Marija Vragović, 22. 12. 2016. 08:29

Učenici drugih i trećih razreda smjer upravni referent i tehničar za logistiku i špediciju su pod vodstvom nastavnice Ane Rihtarić preveli njemačke božićne pjesme na hrvatski jezik te ih objavili u obliku e-knjige. Knjigu možete pročitati na poveznici 

https://drive.google.com/file/d/0B7HBgAskKG_yS0ZkTWh5T0VFR2s/view

 

 [više]

Božićni sajam dobrih želja i veselja

Autor: Marija Vragović, 21. 12. 2016. 13:42

 [više]

Radionica programiranja lego-robota – Lego Mindstorms

Autor: Vesna Pisačić, 21. 12. 2016. 12:30

U petak, 16.12.2016. u Srednjoj školi Zlatar održane su tri radionice programiranja lego-robota – Lego Mindstorms.

Na radionicama je sudjelovalo 19 učenika Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara i 36 učenika Srednje škole Zlatar.

Iako su se neki prvi put susreli s programiranjem i robotikom, na radionici su naučili pokretati robote u svim smjerovima, zaobilaziti prepreke, a na kraju radionice roboti su svirali pjesmu Zvončići. Organizirana je i utrka robota tijekom koje su učenici isprobavali čiji će robot prvi stići do cilja.

Radionice je održao profesor s FER-a Tomislav Jagušt, dipl. ing., u  sklopu programa "ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu"

Program popularizacije znanosti "ŠUZA" službeni je program  popularizacije znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER). Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim nastavnicima. Kroz posjete školama, edukacijske radionice za nastavnike i događaje na Fakultetu pobuđuje u njima strast za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i prirodoslovlje (područje STEM; engl. Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Radionicu su organizirali profesori Srednje škole Zlatar Damjan Zagorec i Vesna Pisačić uz pomoć profesorice Nine Posarić iz Osnovne škole Ante Kovačića iz Zlatara.

Učenici su bili oduševljeni radionicama te bi voljeli nastaviti proširivati svoje znanje kroz igru i učenje programiranja Lego-robota.

Slike možete pogledati u fotogaleriji Radionica programiranja lego-robota.

 [više]

Svim na zemlji mir, veselje...

Autor: Valentina Buden, 20. 12. 2016. 12:09

Na završetku smo humanitarne akcije „Svim na zemlji mir, veselje“  koja se tradicionalno provodi u Srednjoj školi Zlatar. Učenici i djelatnici naše škole u ovo su predbožićno vrijeme pokazali svoje veliko srce kako bi izmamili osmijeh djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Učenici su tijekom proteklih tjedana skupljali poklone za svoje vršnjake, ali i za one mlađe u Domu sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu. Količina prikupljenih poklona pokazuje njihovu empatiju i solidarnost.

Preostaje nam još posjetiti djecu i uručiti im poklone. Posjet domu u Hrvatskom Leskovcu bit će u srijedu 21.12.2016. godine.

Nadamo se da će posjet naših učenika i njihovi pokloni zagrijati dječja srca u Domu sv. Josipa!

 

 

 [više]

Obilježen Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Autor: Valentina Buden, 14. 12. 2016. 14:45

Naši učenici strukovnih usmjerenja obilježili su Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (5. - 9. prosinca 2016.) nošenjem bedževa. Promocija strukovnog obrazovanja pod nazivom Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju inicijativa je Europske komisije.

 [više]

Obilježen Dan osoba s invaliditetom

Autor: Marija Vragović, 9. 12. 2016. 13:49

U četvrtak 8. prosinca 2016. obilježili smo Dan osoba s invaliditetom. Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koje se svake godine obilježava 3. prosinca ima za cilj postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive. 

Učenici 1.lt i 1.u razreda prisustvovali su predavanju na kojem ih je učenica 1.u razreda Leonarda Glavica upoznala sa svojim pratiteljem, terapijskim psom, Mikijem ( pravo ime mu je Olaf, ali to iz nama znanih razloga nikada ne spominjemo). Miki je osvojio srca učenika i djelatnika škole koji su poželjeli da ga češće vide. Pedagoginja Valentina Buden je predstavila osnove znakovnog jezika, a psihologinja Marija Vragović je s učenicima prošla kroz mali bonton komunikacije s osobama s invaliditetom.

 

 [više]

Završnica natječaja "Jesen u meni"

Autor: Marija Vragović, 8. 12. 2016. 14:45

Nakon dugog isčekivanja saznali smo i pobjednicu fotonatječaja "Jesen u meni". Učenica Katrina Buntak iz 4.lt razreda s fotografijom "Valerija" osvojila je prvo mjesto.

Katrina je osvojila priznanje Srednje škole Zlatar, poklon bon pizze za razred, keramičku jabuku te posebnu nagradu Foto studija Marta, pobjedničku fotografiju tiskanu na platnu.

 

Drugo mjesto osvojila je Ana Soić iz 1.lt razreda.

Treće mjesto osvojio je Hrvoje Babić iz 2.u razreda. 

Pobjedničke fotografije biti će izložene u razredima učenika koji su ih fotografirali kao trajan podsjetnik na njihov uspjeh.

Zahvaljujemo Ani Markulin, Beti Pavleković, Emi Tuškan, Filipu Hubaku, Karlu Vuku, Luciji Skuliber, Ljiljani Vargi, Magdaleni Gregorić, Mariji Rihtarić, Mariji Tomorad, Marti Prugovečki, Martini Eršek, Mihaelu Vnučecu, Patriciji Bratković, Robertu Čehuliću, Sari Martinić, Silviju Soiću i Vlatki Vučković koji su također sudjelovali na natječaju. 

 [više]

Održano predavanje o spolno prenosivim bolestima

Autor: Valentina Buden, 7. 12. 2016. 16:48

U srijedu 7.12.2016. liječnica školske medicine Melita Očić-Leljak održala je predavanje o spolno prenosivim bolestima. Predavanje je bilo namijenjeno našim učenicima prvih razreda. 

 [više]

Juvenes translatores

Autor: Marija Vragović, 7. 12. 2016. 12:12Dana 6. Prosinca 2016. održana je prevodilačka radionica u Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu, na kojoj su sudjelovali i učenici naše škole: Karlo Huljak, Domagoj Habazin, Lorena Šoštar i Ana Brlečić.
Sudionici su dobili osnovne informacije o povijesti Europske unije, pismenom prevođenju te su prokomentirani učenički prijevodi. U praktičnom dijelu učenici su imali priliku  primijeniti stečeno znanje prevođenjem i analizom tekstova u grupama.
Naposljetku su učenicima koji su napisali najbolji prijevod na neslužbenom natjecanju održanom 24.11. ove godine podijeljene nagrade, a među njima je bio i nas Karlo Huljak. Čestitamo!   Fotogalerija

 [više]

Predavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Autor: Marija Vragović, 7. 12. 2016. 11:48

U srijedu 7. prosinca 2016. za učenike trećih razreda gimnazije predavanje na temu profesionalnog informiranja održala je Melita Horvat Peh iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Marija Vragović, 7. 12. 2016. 11:34

Prvog dana prosinca održali smo "Večer matematike" na kojoj je sudjelovalo 95 učenika i 5 nastavnika. U natjecateljskom dijelu snage je odmjerilo 13 ekipa od kojih su prvo mjesto osvojili Karlo Pavlović, Manuel Žegrec, Monika Kruhak i Suzana Skočak iz 4.g2 razreda. 

    

 Fotogalerija

 [više]

PREKRASNO BOŽIĆNO DRVCE 4. LT RAZREDA....

Autor: Silvija Nestorović, 6. 12. 2016. 11:44

     4. lt razred iznenadio nas je i zadivio svojim božićnim drvcem koje su ukrasili lampicama i razrednim fotografijama...Dođite svi u njihov razred i pogledajte ga!

 

 [više]

Pučko otvoreno učilište Krapina - predstavljanje priprema za državnu maturu

Autor: Valentina Buden, 6. 12. 2016. 07:21

Dana 7.12.2016. od 18:10 do 18:30 sati u Srednjoj školi Zlatar Pučko otvoreno učilište Krapina predstavit će pripreme za državnu maturu koje nude. Predstavljanje je namijenjeno svim zainteresiranim roditeljima maturanata.

 [više]

10. PROSINAC - MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

Autor: Silvija Nestorović, 5. 12. 2016. 12:56

     Povodom obilježavanja Dana ljudskih prava učenici 2. u razreda su uz mentorstvo prof. Ivanke Ferišak izradili prigodno "Božićno drvce ljudskih prava". O čemu se točno radi, možete pogledati na prvom katu na panou pored zbornice.

 [više]

3. PROSINAC - DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Autor: Silvija Nestorović, 5. 12. 2016. 12:52

     Povodom obilježavanja Dana osoba s invaliditetom, u našoj školi odvijaju se brojne aktivnosti. Jedna od njih je i izrada edukatvnog plakata kojeg su izradile učenice 1. lt razreda Vlatka Vučković i Sara Martinić.

 [više]

Kaj, Shakespeare? u Mariji Bistrici

Autor: Valentina Buden, 28. 11. 2016. 18:37

Srednja škola Zlatar pridružila se obilježavanju 400. obljetnice Shakespeareove smrti i 250. obljetnice rođenja bistričkoga župnika  Ivana Krizmanića, prvog prevoditelja Shakespearea na hrvatski jezik, koje je održano u subotu 26. studenoga u organizaciji OMH u Mariji Bistrici pod naslovom Shakespeare u Mariji Bistrici. Ana Brlečić (3.g2) i  Barbara Milički (2.g1) predstavile su edukativno-zabavnu prevoditeljsku radionicu Kaj, Shakespeare? koja je organizirana u našoj školi povodom Europskog dana jezika interpretirajući slavni Shakespeareov 18. sonet na engleskom jeziku i u kajkavskom prijevodu naših učenika. Za nastup su ih pripremile profesorice Jasna Buljan i Ljerka Gajski Markulin.

 [više]

Humanitarna akcija "Svim na zemlji mir, veselje..."

Autor: Ana Hudi, 28. 11. 2016. 14:20

Srednja škola Zlatar tradicionalno organizira predbožićnu akciju  "Svim na zemlji mir, veselje...", u okviru koje prikupljamo poklone za djecu i mlade koji iz određenih razloga ne mogu odrastati u vlastitim obiteljima. 

Posljednjih nekoliko godina prikupljamo pomoć za djecu u Domu Sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu gdje borave vršnjaci naših srednjoškolaca o kojima se brinu časne sestre, a svaki znak pažnje, osobito posjet njihovom Domu, njima će činiti veliku radost. 

Pomoći možete u obliku poklona koji ne trebaju biti veliki trošak. Neke stvari koje više ne koristite, a dobro su očuvane: odjeća, školski pribor, kozmetika, prehrambeni proizvodi, slatkiši, društvene igre...

Poklone će predstavnici škole predati u posljednjem radnom tjednu ovog polugodišta prilikom posjete Domu.  

 [više]

Ususret Božiću...

Autor: Ana Hudi, 28. 11. 2016. 14:08

Pripremamo se za sve ono što nam je jako važno u životu, pa tako i za Božić. Ta priprema, kao što znamo ima svoj naziv: Došašće ili Advent – vrijeme od 4 tjedna koje, uz sve materijalne obuhvaća i pripremu srca kako bi Isusovo rođenje proslavili čiste savjesti i u miru jedni  s drugima, otvoreni povjerovati Božjoj ljubavi i milosrđu koje nam se pokazalo na sasvim neočekivan način: u liku maloga, nemoćnog djeteta Isusa. U ovom vremenu došašća učimo svi od ovakve ponizne ljubavi koja je kadra mijenjati svijet.

Kako bi došašće živjelo i u našoj školi pozivamo učenike da kao razredna zajednica svojom kreativnošću  i idejama ukrase svoja razredna odjeljenja.

 [više]

Prodaja adventskih vjenčića - Udruga Sveta Ana Lobor

Autor: Valentina Buden, 25. 11. 2016. 11:31

Dana 24. studenoga 2016. u prostorijama Srednje škole Zlatar mogli su se kupiti adventski vjenčići Udruge Sveta Ana iz Lobora. Sav prikupljeni novac Udruga Sveta Ana donirat će u dobrotvorne svrhe. Adventske vjenčiće izradili su učenici Srednje škole Zlatar.

 [više]

Cijepljenjem protiv raka - cijepljenjem protiv HPV-a

Autor: Valentina Buden, 25. 11. 2016. 11:22

U četvrtak, 24. 11. 2016., liječnica školske medicine Melita Očić-Leljak, dr. med. spec. pedijatar, održala je predavanje za roditelje učenika prvih razreda na temu cijepljenja protiv HPV-a. Na predavanju su roditelji upoznati s prednostima i nedostacima cijepljenja protiv HPV-a te upućeni u daljnje postupanje s obzirom na pristanak odnosno odbijanje cijepljenja svoje djece. Liječnica je naglasila da je cijepljenje besplatno i dobrovoljno.

 [više]

Izrada adventskih vjenčića za Udrugu sveta Ana

Autor: Marija Vragović, 22. 11. 2016. 18:02

Učenice naše škole odlučile su u humanitarne svrhe dati svoj rad te su zajedno s članicama Udruge sveta Ana iz Lobora izrađivale adventske vjenčiće. Prodaja istih doprinijet će radu Udruge, a naše učenice su još jednom dokazale kako je bitno imati veliko srce i pomoći.

         

 [više]

Večer matematike

Autor: Marija Vragović, 22. 11. 2016. 13:49

 [više]

"Dabar"

Autor: Marija Vragović, 17. 11. 2016. 12:44

Hrvatska se uključila u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira udruga "Suradnici u učnju", HSIN i Visoko učilište Algebra uz podršku Carnet Croatia. Sveukupno je na natjecanju sudjelovalo 5927 učenika. Iz Srednje škole Zlatar sudjelovalo je 39 učenika 4.g1 i 4.g2 razreda. 

Igor Bočkaj, 4.g1 i Tin Domitrek, 4.g2 su među 10% najuspješnijih maturanata u Hrvatskoj na ovom natjecanju.

Rezultate možete vidjeti na poveznici http://ucitelji.hr/Naslovnica/Dabar/2016Dabar.aspx
 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: Silvija Nestorović, 17. 11. 2016. 09:59

        18.studenog 2016. obilježavamo 25. obljetnicu herojske obrane grada Vukovara.

Plakat izradili učenici 3lt razreda: Iva Kovač, Silvio Soić, Ljiljana Varga, Petra Dumbović i Martina Eršek

 [više]

Međunarodni dan tolerancije i Međunarodni dan srednjoškolaca

Autor: Silvija Nestorović, 17. 11. 2016. 09:50

          Dana 16. studenog obilježava se Međunarodni dan tolerancije, a 17. studenog je Međunarodni dan srednjoškolaca. Tom prigodom naši vrijedni učenici iz 3lt razreda Ljiljana Varga, Silvio Soić, Petra Dumbović, Iva Kovač i Martina Eršek izradili su prigodne plakate, a pridružile su im se i učenice iz 2u razreda Lucija Skuliber i Samanta Novosel.

 [više]

Predstavljanje Sveučilišnih studijskih programa na Hrvatskom vojnom učilištu

Autor: Marija Vragović, 15. 11. 2016. 18:23

U utorak 15.11.2016. održano je predstavljanje sveučilišnih studijskih programa na HVU-u " Dr. Franjo Tuđman" kao i predstavljanje zanimanja vojni pilot te dragovoljno vojno osoposobljavanje. Zahvaljujemo predstavniku MORH-a na iscrpnim informacijama!

        

 [više]

"Jesen u meni"

Autor: Marija Vragović, 11. 11. 2016. 16:05

Akcija Srednje škole Zlatar "Jesen u meni" osmišljena je kao podrška nenasilnom ophođenju među mladima te je njen cilj  prepoznavanje ljepota svijeta oko nas. Do 2. studenog 2016. prikupljeno je 76 fotografija koje su učenici naše škole poslali na natječaj. Fotografije su izložene u višenamjenskom prostoru škole te će se najbolji radovi prema izboru učenika nagraditi.    

        

 
 

Posebno smo ponosni što su cijelu akciju samostalno osmislili i proveli učenici 3.lt razreda Martina Eršek, Iva Kovač, Silvio Soić i Ljiljana Varga. Hvala vam!

Sve prijavljene fotografije možete vidjeti na sljedećem linku http://ss-zlatar.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=98

 [više]

Građevinski fakultet u SŠ Zlatar

Autor: Ana Hudi, 10. 11. 2016. 12:51

Dana 10.11.2016. doc.dr.sc. Maja-Marija Nahod, dipl.ing.građ. s Građevinski fakulteta predstavila je učenicima trećih i četvrtih gimnazijskih razreda svoje programe. 

 [više]

Kviz iz poznavanja Savezne Republike Njemačke

Autor: Marija Vragović, 3. 11. 2016. 18:53

U napetoj završnici kviza iz poznavanja kulture i civilizacije Savezne Republike Njemačke pobjedu je odnio Zvonimir Šala, učenik 3.lt razreda. U kvizu su sudjelovali učenici 3.u i 3.lt razreda pod vodstvom nastavnice Ane Rihtarić, prof.

Čestitamo!

 [više]

Posjet Prekršajnom sudu u Zlataru

Autor: Marija Vragović, 3. 11. 2016. 14:23

U srijedu 2.11.2016. naši upravni referenti sudjelovali su na Danima otvorenih vrata Prekršajnog suda u Zlataru. 

Zahvaljujemo djelatnicima suda što su omogućili našim učenicima da svoja teorijska znanja u području pravosudnih tijela povežu s praksom.

                    

 [više]

Natjecanje iz crossa

Autor: Marija Vragović, 28. 10. 2016. 15:38

U Krapinskim Toplicama 27. listopada 2016. održano je natjecanje iz crossa. Naša Tajana Mikulek, 4.g1 bila je tradicionalno odlična s osvojenim drugim mjestom, dok su djevojke ekipno osvojile sjajno treće mjesto. U ekipi djevojaka natjecale su se Lorena Čehulić i Marcela Čehulić, 1.g2, Vinka Kovačić iz 2.lt te Tajana Mikulek iz 4.g1 razreda. Alan Pikutić, 3.g2, Filip Kreber, 4.g1, Dario Škof i Dorian Filip Pavetić iz 3.r razreda u ekipnom natjecanju mladića osvojili su peto mjesto.

Čestitamo svim sudionicima natjecanja!

 [više]

OBILJEŽAVANJE BLAGADANA SVIH SVETIH

Autor: Lidija Pelko, 28. 10. 2016. 09:35

Poštovani učenici i djelatnici,

 

obavještavamo Vas da je ponedjeljak, 31.10.2016., dan uoči blagdana Svih svetih u Srednjoj školi Zlatar određen kao nenastavni dan.

Obilježavanjem blagdana Svih svetih odajemo pijetet onima koji više nisu s nama te se prisjećamo njihova lika i djela i zahvaljujemo njihovu doprinosu našim životima.

Također, ovaj blagdan podsjeća nas na prolaznost i kratkotrajnost života koji prožima prošlost, sadašnjost i budućnost. Podsjeća nas na činjenicu da je prošlost nepovratna, sadašnjost prolazna, a budućnost nepredvidiva.

Sjećanje na one koji su nas napustili i s nama su samo u mislima i molitvama neka nam svima bude motiv da cijenimo život i uživamo u njemu. 

 [više]

OBILJEŽILI SMO "DANE KRUHA" U NAŠOJ ŠKOLI.....

Autor: Silvija Nestorović, 28. 10. 2016. 09:22

     

      Dana 28. listopada učenici su donijeli u školu kolače i krušne proizvode koje smo svi zajedno degustirali u višenamjenskom prostoru. Na taj način obilježili smo tradicionalnu manifestaciju za listopad "Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje".

      Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mamama i bakama na uloženom trudu u izradi ukusnih delicija!

 [više]

Terenska nastava u javnobilježničkom uredu

Autor: Valentina Buden, 27. 10. 2016. 09:45

Povodom Dana otvorenih vrata javnobilježničkih ureda naši učenici 1., 3., i 4. razreda smjera upravni referent posjetili su javnobilježnički ured gospođe Đurđice Pozaić u Zlataru. Đurđica Pozaić predstavila je učenicima povijesni razvoj javnobilježničke službe te ulogu i djelokrug rada javnih bilježnika, primjerice njihovu ulogu u sastavljanju oporuka, ugovora o raspolaganju nekretninama.

Učenike su pratile nastavnice Ivanka Ferišak, prof. i Vesna Pisačić, prof., a pridružila im se i naša ravnateljica Zdenka Rogina, diplomirana pravnica.

Zahvaljujemo javnoj bilježnici Đurđici Pozaić što je omogućila našim učenicima da svoja teorijska znanja u području pravosudnih tijela povežu s praksom.

 [više]

NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Autor: Lidija Pelko, 25. 10. 2016. 12:59

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ br. 87/08., 86/09., 92/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.) Srednja škola Zlatar

RASPISUJE NATJEČAJ ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

za popunu radnih mjesta

1. Nastavnika/cu finomehaničke tehnike (dipl.ing.strojarstva): 2 sata neposrednog odgojno-obrazovnog rada tjedno (na određeno nepuno radno vrijeme do dobivanja suglasnosti Ministarstva);
2. Nastavnika/cu njemačkog jezika (prof. njemačkog jezika i književnosti): 20 sati neposrednog odgojno-obrazovnog rada tjedno (na određeno radno vrijeme do povratka djelatnice sa neplaćenog dopusta)
3. Nastavnika/cu engleskog jezika (prof. engleskog jezika i književnosti): 14 sati neposrednog odgojno-obrazovnog rada tjedno (na određeno radno vrijeme do povratka djelatnice sa neplaćenog dopusta)
4. Nastavnika/cu etike (prof. etike): 4 sata neposrednog odgojno-obrazovnog rada tjedno (na određeno radno vrijeme do dobivanja suglasnosti Ministarstva)

 [više]

PRVE DVIJE NAGRADE GJALSKI PRIPALE SU ZLATARSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

Autor: Valentina Buden, 25. 10. 2016. 07:51

U okviru kulturne manifestacije Dani Gjalskog održan je literarni natječaj za srednjoškolce. Na sastanku održanom 19. listopada 2016.g. u Zaboku članice Prosudbenog povjerenstva za dodjelu Nagrade Gjalski, Vlasta Horvatić-Gmaz, Irena Labaš-Veverec i Marija Lamot, od 29 literarnih radova iz 9 škola najboljim su proglasili literarni rad Peti zid našeg učenika Roberta Svibena. Robertu je pripala 1. nagrada Gjalski. 2.nagrada Gjalski pripala je također našoj učenici Barbari Tomorad za literarni rad Spoved moje babice. Njihova je mentorica profesorica Ljerka Gajski Markulin.

3.nagrada Gjalski pripala je učenici Luciji Drempetić iz Gimnazije A.G.Matoša u Zaboku za rad Iz dnevnika Davora P.

Tamara Jakopović, učenica 3.g2 razreda, dobila je pohvalu za rad Klinika za psihijatriju. Njezina je mentorica profesorica Ivančica Tomorad.

Dodjela nagrada bit će 27. listopada 2016. u 17.00 sati u Gimnaziji A. G. Matoša u Zaboku, a nagrađeni učenici bit će nagrađeni vikend izletom u Poreč ili Crikvenicu.

Ovogodišnja dodjela Nagrade Gjalski još je jedna potvrda da se među zlatarskim srednjoškolcima kriju nadareni i kreativni mladi literati.

Čestitamo nagrađenim i pohvaljenim učenicima!

 

Radovi:

Robert Sviben: Peti zid

Barbara Tomorad: Spoved moje babice

Tamara Jakopović: Klinika za psihijatriju

 [više]

" Bez promila"

Autor: Marija Vragović, 24. 10. 2016. 16:06

  Udruga Zagor je u suradnji s Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom i autoškolom „BEST“ iz Zaboka 24. listopada 2016. održala edukativnu radionicu  iz projekta "Bez promila" za učenike završnih razreda naše škole.  Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i educirati mlade vozače/ice o utjecaju alkohola na percepciju i ostale sudionike u prometu. Projekt je namijenjen mladima, vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javne kampanje. Naši maturanti su mogli uvidjeti opasnosti vožnje u alkoholiziranom stanju rješavanjem didaktičkih igara kroz simulaciju vida „pijanim naočalama“.

   

 [više]

Uspjesi naših učenika

Autor: Valentina Buden, 24. 10. 2016. 12:14

          Kristina Ptić, maturantica Srednje škole Zlatar, smjer upravni referent, u šk. god. 2010./2011., nastavila je svoje obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje magistre ekonomije. U sklopu 16. Međunarodne znanstvene konferencije u Osijeku Business Logistic in Modern Management predstavila je rezultate istraživačkog dijela svog diplomskog rada. Budući da je tema diplomskog rada bila Maloprodaja odjeće s aspekta adolescenata, naša bivša učenica kao anketni uzorak izabrala je upravo naše učenike smjera upravni referent, tehničara za logistiku i špediciju i opće gimnazije, na što smo vrlo ponosni.

         Na temelju provedenog istraživanja utvrđeno je da je najzastupljeniji prodajni format shopping centar, gdje čak 75% adolescenata kupuje svoju odjeću. Više od 60% ispitanih adolescenata izjasnilo se kako mediji utječu na njihov izbor odjeće. U radu je također dokazan utjecaj referentnih grupa na odluke o kupnji, ponajprije utjecaj roditelja i prijatelja jer se s njima ostvaruju dublji odnosi nego s ostalim članovima društva.  Na 49% ispitanih adolescenata utječu prijatelji prilikom kupnje odjeće, a roditelji imaju utjecaj na 43% ispitanika. Kupnju odjeće kod većine učenika financiraju roditelji, čak u 71% slučajeva, 5% ih kupuje odjeću od novca koji zaradi, a 24% učenika kupuje odjeću od svog džeparca. Za većinu ispitanih učenika udobnost je najvažniji motiv prilikom kupnje odjeće.  Učenici se uglavnom slažu s tvrdnjom da kupuju odjeću sličnu onoj koju nose ostali te da ne vole nositi odjeću kojom se ističu.

          Ova suradnja između SŠ Zlatar i bivše učenice samo je još jedan primjer koji dokazuje kako odnos nastavnika i učenika ne prestaje zadnjim danom škole. Štoviše, naša bivša učenica svim je domaćim i inozemnim izlagačima na ovoj međunarodnoj konferenciji s ponosom predstavila SŠ Zlatar, Krapinsko-zagorsku županiju i Ekonomski fakultet u Zagrebu.

Čestitamo našoj učenici na uspjehu!

 [više]

Terenska nastava

Autor: Ana Hudi, 24. 10. 2016. 08:01

Dana 10. listopada 2016. naši su maturanti sa svojim razrednicima i nastavnicama Hrvatskog jezika posjetili naše županijsko središte Krapinu. Tamo su razgledali postav Galerije Grada Krapine i rodnu kuću Ljudevita Gaja, središnje osobe hrvatskog narodnog preporoda. U Festivalskoj dvorani u Krapini pogledali su predstavu Balade Petrice Kerempuha u izvedbi glumaca iz HNK Varaždin.

     

 [više]

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN EU PROJEKT SREDNJE ŠKOLE NOVI MAROF I PARTNERA

Autor: Lidija Pelko, 19. 10. 2016. 10:38

U Velikoj dvorani Varaždinske županije 17. listopada 2016. godine održana je završna konferenciji za medije projekta „Čista petica“, vrijednog gotovo milijun kuna, koji je posljednjih godinu dana provodila Srednja škola Novi Marof zajedno s projektnim partnerima: Geotehničkim fakultetom iz Varaždina, Gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom Zlatar.

Detaljnije o konferenciji pod više. 

 [više]

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN KRAVATE...

Autor: Silvija Nestorović, 18. 10. 2016. 11:47

Dana 18. listopada zajedničkom fotografijom u višenamjenskom prostoru škole obilježili smo Međunarodni dan kravate...

 

 

Popodnevna smjena...

 [više]

Kada se petkom popodne uči o zanimljivostima Austrije....

Autor: Marija Vragović, 14. 10. 2016. 15:49

 [više]

MEĐUNARODNI DAN KRAVATE

Autor: Silvija Nestorović, 14. 10. 2016. 14:51

Dragi učenici i djelatnici,

                       Dana  18. listopada obilježava se Međunarodni dan kravate. Nošenjem kravate svatko se od nas može, na simboličan način,  uključiti  u obilježavanje dana.

                        Kravata nije samo znak otmjenosti i kulture odijevanja. Vertikala kravate simbolizira ljudsku vertikalu -  dostojanstvo, samosvijest, trenutke svečanosti i slavljenja.

                       Kravata je naša karta za prepoznatljivost i pozitivnu sliku u svijetu.

                      U utorak, 18. listopada,  možemo zajednički proslaviti sve ono što kravata predstavlja vezivanjem omiljenog čvora oko vrata.

                      I zato dođite u  kravati  i potvrdite pozitivne civilizacijske vrijednosti koje predstavlja.

                     U 10. 40 (poslije petog sata) biti će  slikanje u  višenamjenskom prostoru škole.

                     Popodnevna smjena može se slikati u 14.50 pod velikim odmorom.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN HRANE I ŽENA SA SELA

Autor: Silvija Nestorović, 13. 10. 2016. 10:02

    U sklopu mjeseca listopada koji je posvećen slavljenju plodova jeseni i svečanostima krušnih proizvoda, ovaj vikend, 15. i 16. listopada, slavimo Međunarodni dan hrane i Međunarodni dan žena sa sela.

   Povodom navedenih dana naši vrijedni učenici iz 3lt razreda Silvio Soić, Iva Kovač, Ljiljana Varga, Martina Eršek i Petra Dumbović izradili su prigodne plakate koje možete pogledati na prvom katu pored zbornice.

 

 [više]

ODRŽANA DRŽAVNA SMOTRA "DANI KRUHA-DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE"

Autor: Silvija Nestorović, 10. 10. 2016. 09:40

   Dana 9. listopada u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je ovogodišnja državna smotra Dani kruha. Naša škola predstavila se sa tri tradicionalne zagorske gibanice od maka, oraha i rogača.

   U uređenju panoa za smotru i u predstavljanju naše Županije na samoj smotri sudjelovale su učenice 4.g2 razreda: Marija Rihtarić, Helena Sedak, Mihaela Dukarić, Ines Šuka, Petra Babić i Sandra Štahan.

   Gibanice za smotru donijele su učenice iz 1u razreda: Golubović Patricija, Pavalić Dora i Pišković Antonija, iz 2u razreda: Lorena Herceg, Silvija Bočkaj i Lora Haramustek te iz 1lt razreda Sara Martinić.

    Zahvaljujemo svim učenicama koje su se angažirale da predstavljanje naše škole na smotri protekne lijepo i uspješno!

 

 [više]

Prevencija raka dojke

Autor: Marija Vragović, 6. 10. 2016. 16:03

Patronažna sestra Vlatka Porčić održala je 6. listopada predavanje za četvrte razrede Srednje škole Zlatar na temu prevencije raka dojke. Zahvaljujemo sestri Vlatki koja je je učenike upoznala s metodama samopregleda, mamografijom te rizičnim faktorima koji utječu na pojavu raka dojke.

                       

 [više]

Nenastavni dan - obilježavanje Svjetskog dana učitelja

Autor: Marija Vragović, 5. 10. 2016. 13:36

Obavještavamo učenike, roditelje i nastavnike naše škole da Srednja škola Zlatar, u skladu s Godišnjim planom i programom rada škole za šk.god. 2016./2017., u petak 7. listopada obilježava Svjetski dan učitelja nenastavnim, odnosno neradnim danom za sve zaposlenike.

 [više]

Jesen u meni

Autor: Marija Vragović, 3. 10. 2016. 08:40

Povodom Međunarodnog dana nenasilja koji se svake godine obilježava 2. listopada Srednja škola Zlatar organizira foto natječaj "Jesen u meni". Pozivamo učenike da puste maštu na volju i fotkaju stvari, ljude, događaje, prirodu... Sve što vas podsjeća i veseli u jeseni. Fotografije ( slikane mobitelom, a može i profi opremom) pošaljite na jesenumenizlatar@gmail.com i osvojite nagrade. Natječaj traje od 3. listopada do 2. studenog 2016., a pobjednike će birati učenici naše škole.

Uključite se!

 [više]

1. listopad - MEĐUNARODNI DAN GLAZBE

Autor: Silvija Nestorović, 29. 9. 2016. 09:43

      Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada (od 1975.), obilježavamo na simboličan način već godinama i u našoj školi.

     Ove godine učenici 3lt razreda Ljiljana Varga, Martina Eršek, Petra Dumbović, Silvio Soić i Iva Kovač izradili su dva prekrasna plakata povodom dana glazbe. Plakate možete pogledati na prvom katu pored zbornice.

      Dana 30. rujna (petak) pod svim odmorima dežurni učenici puštati će  glazbu po izboru učenika.

 [više]

Novi kurikulumi za matematiku i prirodoslovlje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Škof, 28. 9. 2016. 14:49

U Srednjoj školi Zlatar  su na konferenciji za medije 28. rujna 2016.  godine predstavljeni kurikulumi novih fakultativnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja za srednje škole: „Matematika u svakodnevnom životu“, „Meteorologija i klimatologija“ i „Farmacija i botanika“. Kurikulumi su izrađeni u sklopu projekta „Čista petica“, na kojem je partner Srednja škola Zlatar. Zainteresirane škole mogu preuzeti kurikulume i pripadajuće nastavne materijale u CARNetovu sustavu za online učenje „Loomen“, na web-adresi https://loomen.carnet.hr/. Nakon konferencije za medije, održan je i okrugli stol o novim kurikulumima.

Nove  kurikulume izradile su radne skupine sastavljene od  profesora iz partnerskih srednjih škola, stručnjaka za meteorologiju te  profesora Sveučilišta u Zagrebu- Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. Novi predmet iz matematike omogućava lakše savladavanje nastavnog gradiva koje većina učenika smatra teškim. Znanja iz geografije i fizike približit će se učenicima kroz interdisciplinarni predmet „Meteorologija i klimatologija“, dok će znanja iz biologije i kemije učenici lakše savladavati kroz interdisciplinarni predmet „ Farmacija i botanika“. S konferencije je upućen poziv i ostalim školama da preuzmu kurikulume i materijale za učenike i nastavnike.

Podršku ovome projektu na konferenciji za medije dali su  mr. sc. Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapinsko - zagorske županije i Stanko Majdak, gradonačelnik Zlatara.

Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar navela je kako su, osim kurikuluma, za svaki novi predmet izrađeni operativni program, Priručnik za nastavnike, primjeri pisanih provjera znanja, radni listići za učenike i testovi za samoprovjeru znanja za učenike. Svi materijali su u e -obliku i nalaze se u sustavu Loomen, što je bliže mladim generacijama.    

Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof naglasila je kako su eksperiment, terenska nastava i istraživanje ključne metode koje će se upotrijebiti u nastavi tih predmeta. Za njihovo izvođenje partnerske škole nabavile su i  potrebnu opremu. 

Josip Paić, v.d. ravnatelja Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik istaknuo je da upravo znanja iz područja STEM-a omogućuju upis na fakultete na kojima se školuje za zanimanja koja su već sada deficitarna te da izradom ovih kurikuluma partnerske škole pokazuju da brinu za budućnost svojih učenika.

Ivanica Belamarić, dosadašnja ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, naglasila je da se prilikom izrade nastavnih materijala vodilo računa o učenicima koji imaju teškoće s čitanjem i pisanjem; nastavni materijali su prilagođeni takvim učenicima tako da se njima mogu služiti bez poteškoća na koje nailaze kada rade s „običnim“ tekstovima.                                          

Nakon konferencije za medije, održan je okrugli stol o novim kurikulumima, na kojem su članovi radnih skupina kurikulume i nastavne materijale pobliže predstavili učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Za projekt „Čista petica“ je Srednjoj školi Novi Marof dodijeljeno 983.594,08 kn, što je  sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Srednjoj školi Novi Marof, koja je nositelj projekta, projektni partneri su Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik, Srednja škola Zlatar  i Sveučilište u Zagrebu, Geotehnički fakultet. Projekt se provodi od  23.10.2015. do 22.10.2016. godine. Više o projektu možete saznati na www.cistapetica.com.hr.

 [više]

PRVO MJESTO NA RAP NATJECANJU!

Autor: Marija Vragović, 27. 9. 2016. 16:54

U utorak, 27. rujna 2016. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu održala se završnica velikog višejezičnog rap natjecanja. Učenici koji su u žestokoj konkurenciji izborili svoje mjesto u finalu pokazat će što su naučili na nastavi stranih jezika te se okušati u repanju na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. 

Projekt višejezičnog rap natjecanja organiziraju Europska komisija, Talijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum i British Council, a cilj je zainteresirati učenike za učenje stranih jezika te ih potaknuti da svoje jezične vještine primijene u praksi.

Europski dan jezika obilježava se od 2001. godine, a Europska komisija tim povodom svake godine aktivno sudjeluje u organizaciji događanja jezične tematike. Višejezično rap natjecanje u Hrvatskoj se održava od 2013. godine (www.volimjezike.eu).

Naše Monika Vujica, Margareta Bartolin, Klara Katarina Lihtar, Viktorija Cerčić, Andreja Bezak, Marija Rihtarić, Petra Babić, učenice 4.g2 razreda u ovoj žestokoj konkurenciji osvojile su PRVO mjesto i na njih smo, kao i na njihovu mentoricu Natašu Krajačić, iznimno ponosni!

 

Pogledajte njihov nastup na slčjedećim linkovima: 

https://www.youtube.com/watch?v=XsFj6b0vQF0&feature=youtu.be

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/157764f3c9f84f4e?projector=1

 [više]

Fakultet elektrotehnike i računarstva nagradio našeg učenika Ivana Kuljaka

Autor: Valentina Buden, 26. 9. 2016. 09:42

            Ivan Kuljak, maturant opće gimnazije u Srednjoj školi Zlatar u školskoj godini 2015./2016., nagrađen je poklon bonom Fakulteta elektrotehnike i računarstva u iznosu od 400 kn koje može iskoristiti u Skriptarnici FER-a.

            Ivan Kuljak stekao je pravo izravnog upisa na Fakultet elektrotehnike i računarstva svojim izvrsnim rezultatom (2. mjestom) na državnom natjecanju iz Matematike. Osim navedenog uspjeha, Ivan Kuljak riješio je 100% ispit iz Matematike na državnoj maturi.

            Čestitamo našem učeniku i želimo mu uspjeh u daljnjem školovanju!

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Marija Vragović, 22. 9. 2016. 18:48

Srednja škola Zlatar u vedrom je tonu oblježila  Europski dan jezika u sklopu 47. Dana kajkavskih riječi. Imali smo priliku čuti kako izgleda život prevoditelja u Europskoj komisiji u Luksemburgu, poslušati izvedbe rapa na engleskom i njemačkom jeziku te sudjelovati u sjajnim radionicama. Galeriju slika možete pogledati na http://www.ss-zlatar.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=96

Najbolji rad s jedne od njih i to one "Kaj Shakespeare?" donosimo vam u cijelosti, a ostale možete vidjeti pod više.

Willliam Shakespeare

Sonet osamnejsti

Da te ve usporedim z ljetnem danem?

 

Ti si već fajna i ljupka:

Jafki vetri šrajbaju masne majovske flance,

A ljete traje krajše od kupice gemišta.

Negda sunce preveč tuče,

I njeni sjaj se zdimi ke šunka na najžu.

Saki pravi traktor jenput zdehne,

Ilji od tanjuranja po njive ilji prejde fergazer.

Alji ljepuota tvoja zanavek bu ostala, ni vine nebu nigdar zgubile kvalietu.

I nigdar neš hmr, dok god  se pri klijeti popevaju popevke.

Dok god buju živeli ljudi i popevali zagorske popevke, ova popevka bu živela

 i ti skup z nju.

Preveli: Tomislav Bubnjar, Filip Herceg, Antonio Hranić, Karlo Sinković

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Marija Vragović, 21. 9. 2016. 10:04

 [više]

Zajednički roditeljski sastanak

Autor: Marija Vragović, 19. 9. 2016. 12:32

U četvrtak 15.9.2016. održan je zajednički roditeljski sastanak prvih razreda. 

Veselimo se što smo upoznali "naše" roditelje i želimo nam svima lijepu i uspješnu suradnju u sljedeće četiri godine!

 

 [više]

Roditeljski sastanak - prvi razredi

Autor: Valentina Buden, 14. 9. 2016. 09:16

Dragi roditelji učenika prvih razreda,

pozivamo vas na zajednički roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak 15.9. 2016. godine s početkom u 18.00 sati u višenamjenskom prostoru naše škole. Nakon pozdravnih riječi i upoznavanja s djelovanjem Srednje škole Zlatar bit će pojedinačni roditeljski sastanci za svaki razredni odjel na kojem će vam razrednici dati sve potrebne informacije.

S veseljem vas očekujemo!

Zaposlenici Srednje škole Zlatar

 

 

 

 

 [više]

Sufinanciranje troškova prijevoza za učenike s prebivalištem na području grada Zaboka

Autor: Ana Hudi, 8. 9. 2016. 13:01

Oduku o sufinanciranju možete pročitati ovdje.

 [više]

NATJEČAJ ZA IZBOR I IMENOVANJE RAVNATELJA/RAVNATELJICE ŠKOLE

Autor: Martina Škof, 7. 9. 2016. 11:46

Na temelju članka 127. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine", br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14 na snazi od 30.12.2014.) i članka 51. Statuta Srednje škole Zlatar, Školski odbor na 38. sjednici održanoj dana 05. rujna 2016.g. raspisuje

NATJEČAJ
ZA IZBOR I IMENOVANJE RAVNATELJA/RAVNATELJICE ŠKOLE

UVJETI: Sukladno članku 126., stavcima 1-3. i članku 126.a Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Ravnatelj/ravnateljica se imenuje na vrijeme od 5 godina.

Uz pisanu prijavu na natječaj potrebno je priložiti, u izvorniku ili ovjerenom presliku:

- životopis
- domovnicu
- diplomu o stečenoj visokoj stručnoj spremi
- dokaz o stečenim pedagoškim kompetencijama sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
- dokaz o položenom stručnom ispitu ili dokaz da je radio kao nastavnik prije stupanja na snagu Pravilnika o stručnim ispitima u srednjem školstvu („Narodne novine“, br. 16/94.)
- dokaz o radnom iskustvu na odgojno-obrazovnim poslovima (potvrda poslodavca u osnovnoj ili srednjoj školi i elektronički zapis o stažu HZMO-a)
- potvrdu/uvjerenje da protiv osobe nije pokrenut i ne vodi se kazneni postupak glede zapreka za zasnivanje radnog odnosa u smislu članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju uosnovnoj i srednjoj školi (ne starije od 6 mjeseci).

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta treba dostaviti u zatvorenoj omotnici u roku od osam (8) dana od objave natječaja na adresu: SREDNJA ŠKOLA ZLATAR, BRAĆE RADIĆA 10, 49250 ZLATAR s naznakom:

"NATJEČAJ ZA RAVNATELJA/RAVNATELJICU ŠKOLE – NE OTVARATI“

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Natječaj vrijedi od 08.09.2016. – 15.09.2016. godine.

Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja u roku 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

                                                         PREDSJEDNICA ŠKOLSKOG ODBORA

                                                         Vesna Svrtan,prof.

 [više]

DOBRODOŠLI PRVI RAZREDI!

Autor: Marija Vragović, 5. 9. 2016. 08:40

Na početku još jedne školske godine s veseljem smo dočekali prve razrede.

Želimo im da im đačko doba bude najljepše doba!

 [više]

Cijepljenje protiv HPV-a (2.doza)

Autor: Valentina Buden, 2. 9. 2016. 13:12

Obavještavaju se učenici koji su primili prvu dozu cjepiva protiv HPV-a (u školi ili ambulanti) da će druga doza cjepiva biti 6.9.2016. u 11 sati u školi. Učenici trebaju ponijeti zdravstvene iskaznice, iskaznice o cijepljenju i medicinsku dokumentaciju ukoliko se liječe.

 [više]

Prijevoz prvog dana škole i kontakti prijevoznika

Autor: Ana Hudi, 1. 9. 2016. 08:16

Obavještavaju se učenici da je Srednja škola Zlatar kontaktirala sve prijevoznike o početku nastavne godine za ponedjeljak, 05.09.2016. (prijevoz prema posebnom rasporedu).

Učenici mogu detaljnije informacije dobiti na ovoj stranici u lijevoj traci pod "klikom" UČENIČKI KUTAK - kontakti autoprijevoznika.

 [više]

Sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca na početku školske godine 2016./2017.

Autor: Ana Hudi, 1. 9. 2016. 07:55

Dana 28. kolovoza Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je Odluku Vlade kojom se nastavlja sufinanciranje troškova  prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2016. Cjelovitu Odluku i upute možete pročitati na ovom linku.

Potvrdu za ostvarivanje prava na prijevoz možete skinuti sa stranice Ministarstva ili podići u školi.

Učenici prvih razreda koji prema kriterijima iz Odluke ispunjavaju uvjete za sufinanciranje 75% troškova javnog prijevoza, ispunjavaju POTVRDU 75% i na temeljem toga ostvaruju navedeno pravo kod prijevoznika.

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda koji su u prethodnom razdoblju ostvarivali pravo na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza to pravo ostvaruju i u razdoblju rujan - prosinac 2016. kod istog prijevoznika te nisu obvezni ispunjavati POTVRDU 75% osim u slučaju promjene prebivališta/boravišta, prijevoznika ili drugih preduvjeta za ostvarivanje prava.

U slučaju da pripadaju posebnim kategorijama koje ostvaruju pravo na financiranje u visini 100% troškova javnog prijevoza, učenici ispunjavaju POTVRDU 100%.

 

Potvrda se sastoji od tri dijela koje ovjeravaju škola, roditelj i prijevoznik.

 

Učenici sukladno Odluci mogu ostvariti pravo na sufinanciranje od:

75% - ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, koji kupuju mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitog javnog prijevoza, a kojima je udaljenost od adrese u mjestu prebivališta odnosno boravišta učenika do adrese u mjestu škole iznosi više od 5 kilometara

Učenici koji sukladno Odluci ostvaruju pravo na sufinanciranje 75% troškova prijevoza ostvaruju pravo na sufinanciranje mjesečne karte za vlak ili autobus.


i 100%  troškova  - iznimno, ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske ako su članovi kućanstva koji je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Učenici koji sukladno Odluci ostvaruju pravo na financiranje 100% troškova prijevoza ostvaruju pravo na financiranje pune mjesečne karte za vlak ili autobus.

Ako je cijena mjesečne učeničke karte za autobus veća od:

Kombinirani prijevoz

Učenici koji sukladno Odluci ostvaruju pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog prijevoza, a koji koriste dva međumjesna prijevoza u jednom (istom) smjeru, ostvaruju pravo na obje karte . Učenici koji kombiniraju međumjesni i mjesni prijevoz, sufinancira se mjesečna karta samo za međumjesni prijevoz, a učenici koji putuju u školu s jednim prijevoznikom, a vraćaju se s drugim, ostvaruju pravo na sufinanciranje jedne mjesečne karte, prema vlastitom izboru.

Učenici sukladno Odluci ostvaruju pravo na sufinanciranje 75% troškova prijevoza imaju pravo na sufinanciranje jedne mjesečne učeničke karte za odgovarajuće relacije na kojima korite usluge prijevoza za vrijeme trajanja nastave. Ako učenik za dolazak u školu kupuje dvije mjesečne karte, kombiniraju  ima pravo na sufinanciranje jedne po vlastitom  izboru.

 [više]

Početak školske godine 2016/2017.

Autor: Ana Hudi, 30. 8. 2016. 12:24

Dragi učenici,

 

dana 5. rujna 2016. (ponedjeljak) započinje nova školska godina 2016./2017.

 

Nadamo se da ste se odmorili i da ste spremni za povratak u školske klupe i nove intelektualne izazove.


Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda, kojima je sve već poznato, okupit će se u svojim učionicama prema rasporedu koji će biti objavljen na ulaznim vratima škole.


Okupljanje učenika prvih razreda bit će u predvorju škole, gdje će ih pozdraviti ravnateljica i njihovi razrednici.


Učenici 1. i 2. razreda počinju prvi nastavni dan (u ponedjeljak) u 8,00 sati, a učenici 3. i 4. razreda u 10,00 sati.
Raspored sati svi će učenici dobiti u ponedjeljak od svojih razrednika.


Od utorka (6.9.2016.) učenicima 1. i 2. razreda nastava počinje u jutarnjem turnusu u 7,10 sati, a učenicima 3. i 4. razreda u popodnevnom turnusu u 13,15 sati.
 


Svim učenicima i zaposlenicima škole želimo uspješnu novu školsku godinu!

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Anketa
Da li vam se više sviđa stara ili nova web stranica škole?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Srednja škola Zlatar / Braće Radić 10, HR-49250 Zlatar / ss-zlatar.skole.hr / ss-zlatar@kr.htnet.hr
preskoči na navigaciju